Witam
Mam taki problem: chciałbym zakupić nowe sprężyny zawieszenia do mojej dwójeczki i nie wiem, co konkretnie wybrać.. tzn. mam silnik 1.6D dawno po swapie z lpg ( w czerwcu kolejny na GTD ;]) i szukając na allegro natrafiłem na sprężyny do Diesla, GTi itd... Praktycznie od samego początku moje sprężyny były "wyciągnięte", żeby "stał" wyżej i chciałbym zmienić na serie, jednak nie za niskie, bo warunki, obok których mieszkam mi na to nie pozwalają Chciałbym mieć standardowe sprężyny i w takim razie jaka jest konkretnie różnica pomiędzy tymi od silnika D i benzyny, bo od GTi pewnie są niższe?.... i stąd pojawia się kolejne pytanie: jakie sprężyny kupić, być może gdzie najtaniej i żeby były dobre? Kasa tak naprawdę nie gra roli, ma być standardowo i dobrze.. Być może ktoś ma do sprzedania w kolorze? Pzdr
Sprężyny zawieszenia
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Sprężyny zawieszenia
Ostatnio zmieniony sob gru 25, 2010 22:42 przez Ziółekk, łącznie zmieniany 2 razy.
- BENITO
- Forum Master
- Kontakt:
Sprężyny zawieszenia
Jeśli masz diesla to kupuj do diesla, jeśli kupisz do benzyny to auto pójdzie w dół, ponieważ sprężyny do silników benzynowych (zwłaszcza tych mniejszych) są miększe.
Powrót do korzeni, GTD to jest to.
Sprężyny zawieszenia
dzięki za info, tak podejrzewałem... mam nadzieję jednak, że różnica będzie widoczna gołym okiem, jeśli kupię do diesla, ponieważ na tych wyciągniętych trochę za bardzo stoi...
- Paweł Marek
- V.I.P.
Sprężyny zawieszenia
Ziolo90, jeśli chcesz nowe spręzyny to będzie ciężko kupic jakieś dedykowane do diesla. Fabrycznie było z 8 gatunków sprężyn. Na ogół producenci jeśli chodzi o standardowe sprężyny to oferują zwykłe, wzmocnione oraz do GTI, weź zwykłe niezłej firmy i bedzie ok.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.