[mk3][OEM+]z miłości do detali
Moderator: G0 Karcio
G-STYLE~17'~threaded suspension~SQL audio~lot of rare parts~
eee ponoć nie jest źle chociaż nie ukrywam, że nie będę przekładał sam, tylko z pomocą Artka (Arczix-a), który już taką operację w swoim aucie już przeprowadzał więc wie co i jak
wielkie gratki tylko pozazdrościć w upalne dni..:VoyteQ:.. pisze: kupiłem kompletną klimatyzację
powodzenia
..:VoyteQ:.. pisze:z pomocą Artka (Arczix-a), który już taką operację w swoim aucie już przeprowadzał więc wie co i jak
a no to z taką doświadczoną "głową" to raczej problemów nie będzie,
..:VoyteQ:.., ile to wyszło $? do mk4 byłoby dużo drożej?
kupiłes climatronic? czy manuala?
kupiłes climatronic? czy manuala?
moje mk4: viewtopic.php?f=89&t=171598&hilit=ozz" onclick="window.open(this.href);return false;
cookies, dzięki
arturek320, hehe no niezależnie od tego montaż nie jest jakiś skomplikowany
ozz, nie wiem jak do mk4, do mk3 komplet kosztuje ok 1000-1500, mnie wychodzi całość ok 1000.
Zakładam manualną, bo niestety climatronic to wyższa szkoła jazdy, te wszystkie czujniki, inna deska rozdzielcza, inny system nawiewów itd... za dużo roboty
arturek320, hehe no niezależnie od tego montaż nie jest jakiś skomplikowany
ozz, nie wiem jak do mk4, do mk3 komplet kosztuje ok 1000-1500, mnie wychodzi całość ok 1000.
Zakładam manualną, bo niestety climatronic to wyższa szkoła jazdy, te wszystkie czujniki, inna deska rozdzielcza, inny system nawiewów itd... za dużo roboty
- kurczak_00
- Użytkownik
- Kontakt:
..:VoyteQ:.., Kolego auto rzuca na kolana i do tego ta klima na lato to juz w ogóle powodzenia w kolejnych modach a raczej w szukaniu godnego ABFa bo autku juz nic nie brakuje Pozdrawiam
- Fredi88
- Storm Beige
- Kontakt:
jestes pewien ze az tyle roznic? bo graty od zwyklej klimy mam i patrzylem wrzucic climatronic, ale teraz mnie troche zabiles ze inna deska czy nawiewy sa.....:VoyteQ:.. pisze:niestety climatronic to wyższa szkoła jazdy, te wszystkie czujniki, inna deska rozdzielcza, inny system nawiewów itd.
przecież panel przy klimatroniku czy pokręteł jest taki sam i nawiewy też są takie same,Fredi88 pisze:inna deska czy nawiewy sa...
ale w zwykłej nie masz miejsca np na czujnik nasłonecznienia w podszybiu, kratki nawiewów są takie same, ale tunele nawiewów już (podobno) nie.
pisząc sugerowałem się samym panelem klimy że są takie same, odnośnie tunelów to nie wiem , ale chyba nie będziesz zmieniać deski żeby wsadzić ten czujnik nasłonecznienia..:VoyteQ:.. pisze:czujnik nasłonecznienia w podszybiu, kratki nawiewów są takie same, ale tunele nawiewów już (podobno) nie.
wiesz co nie wiem czy czymś jeszcze deski się różnią, jak kiedyś szukałem informacji na temat climatronica to z wypowiedzi ludzi na ten temat wynikało że jest inna deska, inne tunele nawiewów, inny nawiew środkowy + te wszystkie czujniki i elektronika
jeśli o climatronic to pewnie faktycznie, bo jakiś mechanizm musi być co otwiera i zamyka te wszystkie tunele po naciśnięciu przycisku, a tak odchodząc od tematu, to mi już czasami jest żal ładowania kasy jak popatrze ile się teraz cenią mk3 , bo więcej mody kosztują niż całe auto jakby przyszło sprzedać ,..:VoyteQ:.. pisze:inny nawiew środkowy + te wszystkie czujniki i elektronika
patrząc w ten sposób to nie opłaca się w ogóle wkładać pieniędzy w żaden samochód tylko jak się znudzi kupować nowszy. Ja tam nie myślę o tym ile wezmę za samochód sprzedając go, tylko dopasowuję go pod siebie... i pewnie będzie tak, że dopóki auto nie wyzionie ducha to będę nim jeździł. Chociaż założenie jest takie że golf jest i będzie dupowozem do tyrania na codzień, natomiast dojdzie auto "weekendowe" (z tym że przynajmniej dwie dekady starsze od tej mk3 mojej)
- jayson
- DIESEL Inside
- Kontakt:
zgadzam się w 100% z tym co piszesz, ja robię podobnie choć mój nie tak dopracowany jak twój, mino to staram sie go szanować i pakować w niego części, nie podoba mnie się trochę jak niektórzy ludzie co pół roku zmieniają fury i nie można sie przyzwyczaić do tego czym jeżdżą.patrząc w ten sposób to nie opłaca się w ogóle wkładać pieniędzy w żaden samochód tylko jak się znudzi kupować nowszy. Ja tam nie myślę o tym ile wezmę za samochód sprzedając go, tylko dopasowuję go pod siebie... i pewnie będzie tak, że dopóki auto nie wyzionie ducha to będę nim jeździł.
Ogólnie muszę szczerze pochwalić twój samochód, jest kapitalny, ma fajny kolorek i ogólnie wszystkie mody świetnie ze sobą współgrają