Dziwne szarpanie ? Przerywanie ? 1.9 TDI 110km
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam w ojca aucie Vw golfie 4 1.9 TDI 110km podczas przyspieszania przeważnie na 3 biegu przy prędkości 60km i wyższych obrotach powyżej 2 tys czuć takie przerwanie podczas dodawania gazu .Jest to efekt jedno razowy a czasem się powtarza. Nie wiem dokładnie jak to sprecyzować ale jest to takie jakby odcięcie. Jedno razowe szarpniecie " przerwanie ". Ojciec miał już regenerowana turbinę. Wiem , że trzeba jechać podpiąć pod komputer i tak zrobimy ale póki co możecie coś o tym powiedzieć ? Silnik pali od kopa nawet w mrozy , pracuję ładnie - nie gubi obrotów. Dodam , że auto łapie muła "czasem" przy wyższych prędkościach i przechodzi w stan awaryjny.
Jest tego pelno na forum[tematów] kol..Tomek1990 No potrzeba jest zrobić logi! A tu prawdopodobieństwo objawówTomek1990 pisze: Dodam , że auto łapie muła "czasem" przy wyższych prędkościach i przechodzi w stan awaryjny.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... it=notlauf" onclick="window.open(this.href);return false;
Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!
Ale skoro odpisujesz to możesz już napisać coś na temat co może być przyczyną ? Wiem , że logi trzeba zrobić lecz zaznaczyłem , że chcę się tylko dowiedzieć. A co do tego tematu co podałeś nie mogę znaleźć akurat takich objawów.
Tomek1990, bo zapiekające sie kierownice w turbinie powodują właśnie takie objawy . A gdybać i wróżyć z fusów nie ma sensu Wpisz sobie słowo notlauf lub brak mocy a zabraknie ci czasu na czytanieTomek1990 pisze:A co do tego tematu co podałeś nie mogę znaleźć akurat takich objawów.
Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.ph ... 9#p4322389
i moja odpowiedź:
Cześć,
sprawdź przewody przy sterowniku silnika (komputer).
Miałem podobne objawy aż mi auto na amen zgasło
Pozdrawiam
i moja odpowiedź:
Cześć,
sprawdź przewody przy sterowniku silnika (komputer).
Miałem podobne objawy aż mi auto na amen zgasło
Pozdrawiam