Bujające się koło pasowe na wale korbowym.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Bujające się koło pasowe na wale korbowym.
Witam,
mam problem z bujającym się kołem pasowym na wale korbowym.
Koło bujało się już w cześniej, ale teraz to już hardcore - trze aż o osłone.
Pytałem się ostatnio mechanika jak było jeszcze w miare ok to powiedział, że to żadnymi poważnymi konsekwencjami dla silnika nie grozi jak się to koło urwie na przykład.
Pradwa to? Oprócz tego, że nie będzie ładowania i napędu na pompie.. A rozrząd, nie rozleci się? Bo coś nie wydaje mnie się...
Drugie pytanie to co wymienić i ile części mnie wyniosą?
mam problem z bujającym się kołem pasowym na wale korbowym.
Koło bujało się już w cześniej, ale teraz to już hardcore - trze aż o osłone.
Pytałem się ostatnio mechanika jak było jeszcze w miare ok to powiedział, że to żadnymi poważnymi konsekwencjami dla silnika nie grozi jak się to koło urwie na przykład.
Pradwa to? Oprócz tego, że nie będzie ładowania i napędu na pompie.. A rozrząd, nie rozleci się? Bo coś nie wydaje mnie się...
Drugie pytanie to co wymienić i ile części mnie wyniosą?
Jery pisze:Pytałem się ostatnio mechanika jak było jeszcze w miare ok to powiedział, że to żadnymi poważnymi konsekwencjami dla silnika nie grozi jak się to koło urwie na przykład.
takie bujające sie koło to niezłe zagrożenie bo nigdy nie wiadomo gdzie poleci jak sie urwie , rozrząd nie jest zagrożony ale wymień to bo takie rzeczy lubia sie pozniej mścić
[ Dodano: 23 Maj 2006 16:03 ]
Wymienic całe koło (tam sa dwa ale nie pamiętam czy sa skręcone ze soba czy na stale)
Koszt na szrocie za 10 zł dostaniesz
Ostatnio - z dwa dni temu - rozchulało się na maxa z 5mm w każdą stronę.Kand pisze:Nacztałem się i jak zobaczylem te zdjęcia to aż poszedłem zobaczyć do siebie i tez mi trochę bije Ale nie widac żeby bylo wygięte Bije z 1mm na obwodzie i co tez chyba wymienie A Tobie jak mocno bije Jery ?
Teraz nie wsiadam do auta do póki tego nie zrobie.
A co do tego mechanika to mówił coś, że w dieselu to jak się zerwie to mogiła, na bęzynie tak źle nie będzi. Ale w sumie nie ważne i tak wymienie...
A co wymienić? Te koła na wale i paski?