1,9tDI 110KM szarpie przy wysokich obrotach
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Tak jak w temacie, szarpie na 1 biegu powyżej 3/4k obrotów, na piątce już przy 2.5 a bez biegu przy czerwonym polu. Szarpanie rozumiem przez zahamowanie auta jak bym wcisnął na chwilę (mocno) hamulec a jak spuszczę nogę z gazu nic się nie dzieje (nie tnie), przy szarpnięciach towarzyszą jeszcze kłęby dymku z tyłu dla mnie jest biały a dla ojca niebieskawy.
Teraz pytanie co to może być, wydaje mi się że z wężyka z filtra paliwa leci za dużo powietrza ( jest pełno bąbelków) ale jestem laikiem w tych sprawach więc wolę się zapytać a nic w szukajce nie pasowało do moich problemów
PS. czasem mi się wydaje że te objawy częściej występują przy zagrzanym silniku
dziękuję za odpowiedzi
pps. czasem tak hamuje a czasem nie jak by to pomogło;)
Teraz pytanie co to może być, wydaje mi się że z wężyka z filtra paliwa leci za dużo powietrza ( jest pełno bąbelków) ale jestem laikiem w tych sprawach więc wolę się zapytać a nic w szukajce nie pasowało do moich problemów
PS. czasem mi się wydaje że te objawy częściej występują przy zagrzanym silniku
dziękuję za odpowiedzi
pps. czasem tak hamuje a czasem nie jak by to pomogło;)
Człowiek z aparatem;)
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
rewddd, albo chwilowy brak paliwa albo wtrysk sterujacy pada
wkrec go na ok 3000 obrotow na jalowym i postukaj w sterujacy, jak szarpnie to bedzie wiadomo ze to to
wkrec go na ok 3000 obrotow na jalowym i postukaj w sterujacy, jak szarpnie to bedzie wiadomo ze to to
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
- Adamm
- V.I.P.
- Kontakt:
pod maska
tyle to sie domyslam, nawet ze w obrebie silnika ale może jakieś zdjęcie?
Człowiek z aparatem;)
- Adamm
- V.I.P.
- Kontakt:
rewddd, a moze tak nie na lenia i uzyjesz szukajki?
Re: 1,9tDI 110KM szarpie przy wysokich obrotach
Jak bym znalazł to bym się głupio nie pytał, sam nie lubię jak ktoś się pyta setny raz o coś co było opisane!
Człowiek z aparatem;)
- Adamm
- V.I.P.
- Kontakt:
rewddd, prosze Cie... spójrz pod maske , popatrz na wtryski i pomysl ktory moze to byc ten sterujacy
Ok, popukałem nawet we wszystkie, nic się nie zmieniło ale widzę że zaczyna się tak przycinać dopiero jak jest gorący (a może to przez to że musi zrobić kilka kilometrów). W wężyku jak zatrzymam jest od klamry mocującej do końca widocznej części (do silnika) jest powietrze (nie wiem czy to normalne)
dzięki za pomoc i przepraszam za laickie pytania;)
ps bez biegu szarpie przy 4-5 tysiecy
dzięki za pomoc i przepraszam za laickie pytania;)
ps bez biegu szarpie przy 4-5 tysiecy
Człowiek z aparatem;)
Jak w czasie pracy silnika idą bąbelki powietrza to sprawdź wszystkie przewody i ten trójnik na filtrze paliwa. Powietrza ma nie być !
Ja mam i nic się nie dzieje więc nie sądze żeby to było to. Chyba że idze prawie samo powietrzearturo pisze:Jak w czasie pracy silnika idą bąbelki powietrza to sprawdź wszystkie przewody i ten trójnik na filtrze paliwa. Powietrza ma nie być !
tak, przytrzymałem czasem przez sekundkę nic nie idzie poruszałem wężyki ale nic się nie zmienia dalej idą bąbelki, w takim razie chyba znamy problem zdychania przy większym poborze paliwa;) teraz jakieś pomysły co to może być i za ile?;)
nie chce kolegi martwic ale jesli zaczyna isc to chyba pierwszy znak że może być tak jak u mnie;>
nie chce kolegi martwic ale jesli zaczyna isc to chyba pierwszy znak że może być tak jak u mnie;>
Człowiek z aparatem;)
od 2 lat mam to samo więc nie jest to reguła.rewddd pisze:tak, przytrzymałem czasem przez sekundkę nic nie idzie poruszałem wężyki ale nic się nie zmienia dalej idą bąbelki, w takim razie chyba znamy problem zdychania przy większym poborze paliwa;) teraz jakieś pomysły co to może być i za ile?;)
ja nie wiem ile lat bo rok temu kupiłem i szczerze powiem nie zerknąłem w tamtą stronę ale pęcherzyk powietrza od zawsze był na postoju, dziś jadę do mechanika, wymieni filtr i zobaczy instalacjęmarcyez pisze:Ja mam i nic się nie dzieje więc nie sądze żeby to było to. Chyba że idze prawie samo powietrzearturo pisze:Jak w czasie pracy silnika idą bąbelki powietrza to sprawdź wszystkie przewody i ten trójnik na filtrze paliwa. Powietrza ma nie być !
Człowiek z aparatem;)