Pierszy poważny kill nowym autem
to ja moze napisze cos od siebie. Jesli chodzi o quattro. ganialem sie swego czasu moim mk2 ABF ze skrzynia 2y z s3 210 km z rolki. WYnik taki ze od 60 do 180 leb w łeb, takze jednak troche quattro i waga zrobiła Swoje.
Potem jeszcze mialem okazje z A4 quattro zrobionym mniej więcej wlansie na 200-210 km, i wynik taki sam.
Potem jeszcze mialem okazje z A4 quattro zrobionym mniej więcej wlansie na 200-210 km, i wynik taki sam.
o i dobry przyklad ale trzeba zwrocic uwage że roznica wagi w mk2 i s3 to wiecej niz u mnie s3 jakeis 1500 jak dobrze doposzone to nawet wiecej a mk2 ??
chosen daj mi info na prv co to za skrzynia 2y jesli mozesz ??
chosen daj mi info na prv co to za skrzynia 2y jesli mozesz ??
dead slow but still forward
Koledzy to może was trochę pogodzę - mam A3 w 5drzwiach 1.8T (nieco ponad 180KM) i Quattro. Przy strzale z 4x4 nie ma nikt szans i to nie ważne czy sucho czy mokro na drodzę, odjade każemu (pomijam inne 4x4 ) ale fakt waga robi swoje. I nie chodzi tutaj o haldexa i most, który w sumie wazą ok 80kg ale oto w jaki sposób wyposażone jest audi, ile ma wygłuszeń, dodatków, skóry klima navi itd, wszystkie wmocnienia ...
Moje auto waży 1380kg ( tak A3 tyle waży) i jak strzele z haldexa to klękajcie narody, ale jak już jedzie to jaj nie urywa. Ja kile wygrywam sstartami a nie stosunkiem mocy do masy i taka smutna prawda.
Moje auto waży 1380kg ( tak A3 tyle waży) i jak strzele z haldexa to klękajcie narody, ale jak już jedzie to jaj nie urywa. Ja kile wygrywam sstartami a nie stosunkiem mocy do masy i taka smutna prawda.
Wydechy do każdego auta robione na zamówienie - profesjonalne podejście MTG (Płock)
Wyciąganie wgnieceń bez lakierowania (Płock)
VW Golf MK3-> Audi A3-> VW Touareg
Re: Pierszy poważny kill nowym autem
zagalopowałeś sie mocno, tak mi sie wydajeinterno pisze:Koledzy to może was trochę pogodzę - mam A3 w 5drzwiach 1.8T (nieco ponad 180KM) i Quattro. Przy strzale z 4x4 nie ma nikt szans i to nie ważne czy sucho czy mokro na drodzę, odjade każemu (pomijam inne 4x4 ) ale fakt waga robi swoje. I nie chodzi tutaj o haldexa i most, który w sumie wazą ok 80kg ale oto w jaki sposób wyposażone jest audi, ile ma wygłuszeń, dodatków, skóry klima navi itd, wszystkie wmocnienia ...
z s3 potrzebowałem połowy ćwiartki, żeby go dojść a potem w drugiej połowie lekko licząc ze 2 długości dla mnie. więc twoje 180 KM Q nie położy mnie na kolana. na mokrym mogłoby być różnie, ale też nie wydaje mi sie żebyś tak bardzo był niedościgniony
viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Miałem ostatnio killa z audi A8 wiedziałem że pujde na pożarcie ale sprubowałem z rolek 2-bieg 30km/h 3 klaksony i but na 2- troche wysunołem sie do przodu wpięcie 3 audi już z przodu pomaleńku ucieka 4-audi ucieka pomału, mrugnoł awaryjnymi i skrecił w prawo dodam że było sucho a kolega miał 4,2 TDI
Piwo
heh, bez przesady! Nie rób jakiegoś potwora z A3 bo nie wiadomo co sobie koledzy pomyślą.interno pisze:Koledzy to może was trochę pogodzę - mam A3 w 5drzwiach 1.8T (nieco ponad 180KM) i Quattro. Przy strzale z 4x4 nie ma nikt szans i to nie ważne czy sucho czy mokro na drodzę, odjade każemu (pomijam inne 4x4 ) ale fakt waga robi swoje. I nie chodzi tutaj o haldexa i most, który w sumie wazą ok 80kg ale oto w jaki sposób wyposażone jest audi, ile ma wygłuszeń, dodatków, skóry klima navi itd, wszystkie wmocnienia ...
haldex tylko przeszkadza w seryjnym a3 - tyle co pomoże na starcie o tyle przeszkadza powyżej 100km/h!
Stań lepiej z jakąś alfą 147 GTA to wtedy zmienisz zdanie.
Startowałem z takim A8 z kreski. Do 140 łeb w łeb, było ciekawie nie powiem.kafargdansk pisze:Miałem ostatnio killa z audi A8 wiedziałem że pujde na pożarcie ale sprubowałem z rolek 2-bieg 30km/h 3 klaksony i but na 2- troche wysunołem sie do przodu wpięcie 3 audi już z przodu pomaleńku ucieka 4-audi ucieka pomału, mrugnoł awaryjnymi i skrecił w prawo dodam że było sucho a kolega miał 4,2 TDI
W katalogu ma dużo mniej niż realnie = 6,9 sek/100kmh
Nie wiem Panowie gdzie w mojej wypowiedzi wyczytaliście że moje auto jest do ścignione. Powiedziałem że nie macie szans NA STARCIE i tutaj nie będziecie sie sprzeczać, a dalej napisałem że jak już jedzie to jaj nie urywa.
I zgodzę się z każdym kto powie, że FWD o może mnie wyprzedzić po przekroczeniu iluś tam km/h bo pomimo że haldex nie ma tak dużych strat na napędzie jak stałe quattro to i tak je ma. Ale nie zaprzeczycie też że ze startu nie ma mocnych (mówie o ośkach) i tym kille wygrywam.
Ganiałem sie ze 143km w Toyocie Celice 6N i dochodził mnie gosc, ale nie doszedł. Podobnie ok 110Km honda (chyba 3gen).
Jak to mój kolega powiedział - moje auto nie jedzie, ale fajnie startuje
I zgodzę się z każdym kto powie, że FWD o może mnie wyprzedzić po przekroczeniu iluś tam km/h bo pomimo że haldex nie ma tak dużych strat na napędzie jak stałe quattro to i tak je ma. Ale nie zaprzeczycie też że ze startu nie ma mocnych (mówie o ośkach) i tym kille wygrywam.
Ganiałem sie ze 143km w Toyocie Celice 6N i dochodził mnie gosc, ale nie doszedł. Podobnie ok 110Km honda (chyba 3gen).
Wydechy do każdego auta robione na zamówienie - profesjonalne podejście MTG (Płock)
ganiasz sie ze słabszymi autami majac na dodatek quattro i wygrywasz - gratuluje killiinterno pisze:Ale nie zaprzeczycie też że ze startu nie ma mocnych (mówie o ośkach) i tym kille wygrywam.
viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...
Bo nic mocniejszego sie nie chce trafić, nie ma mocniejszych aut wsród znajomych a nie latam po mieście w poszukiwaniu wrażeń.
kolega miał swego czasu a3 kupione od rob555 zrobione na 240 ps tylko ze napęd jedną ośkę ale powiem ci dobrze zbierało a nawet bardzo przyjemnie kolego kafar a moze pochwal sie jak my sie na grunwaldzie cieliśmy jednak masa robi swoje co ? :P:P:P
viewtopic.php?f=89&t=241036 MOJ DUPVWóZ
SPRZEDAM ALU SANTA MONICA ORYGINAŁ WIECEJ PW
WIOSNA 2011
PIERWSZY NA POMORZU i PRAWDOPODOBNIE w PL MK IV 2.0 TDI 8V
Lato 2012 ????
SPRZEDAM ALU SANTA MONICA ORYGINAŁ WIECEJ PW
WIOSNA 2011
PIERWSZY NA POMORZU i PRAWDOPODOBNIE w PL MK IV 2.0 TDI 8V
Lato 2012 ????