G-lader VS. Eaton
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
G-lader VS. Eaton
Witam!
Kupiłem silniczek pg w bardzo dobrym stanie ale bez G. Teraz mam dylemat czy kupic oryginalne G po rozwiercie i regeneracji czy raczej wpakowac eatona? Jakie sa plusy i minusy obu rozwiazan?
Z gory dziekuje za wszytskie odpowiedzi:)
Kupiłem silniczek pg w bardzo dobrym stanie ale bez G. Teraz mam dylemat czy kupic oryginalne G po rozwiercie i regeneracji czy raczej wpakowac eatona? Jakie sa plusy i minusy obu rozwiazan?
Z gory dziekuje za wszytskie odpowiedzi:)
G-lader VS. Eaton
Eatona tez mozna wykrecic na podobne doladowanie poprzez mniejsze kolko....
Chcialbym osiagnac okolo 210koni. Na jakim kompressorze bedzie to latwiejsze?
Chcialbym osiagnac okolo 210koni. Na jakim kompressorze bedzie to latwiejsze?
G-lader VS. Eaton
210 km to już troche modów trzeba zrobić , poczytaj sobie forum corrado tam jest mnóstwo informacji na temat G , jeszcze np na vwzone znajdz wątek Apsika on w swoim G wydusił coś koło 234KM
-
- Ma gadane
- Kontakt:
G-lader VS. Eaton
dokładnie dźwięk eatona to raczej minus ( dźwięk zarzynanego kota )
Vr6 24v http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=328873
G-lader VS. Eaton
" onclick="window.open(this.href);return false;
A dzieki czemu uzyskany jest taki dzwiek? Bo slychac praktycznie tylko wycie G. Po rozwiercie, mniejszym kolko i stozku co takiego sie dzieje?
Wiadomo, ze to 16v ale tutaj slychac praktycznie sam kompresor.
A dzieki czemu uzyskany jest taki dzwiek? Bo slychac praktycznie tylko wycie G. Po rozwiercie, mniejszym kolko i stozku co takiego sie dzieje?
Wiadomo, ze to 16v ale tutaj slychac praktycznie sam kompresor.
-
- Ma gadane
- Kontakt:
G-lader VS. Eaton
bo G jak uwolnisz troche na wejsciu (stozek, wkladka, likwidacja tlumika szmerow ssania) i na wyjsciu (wywalic puszke, krociec, kolanko)
plus rozwiert to wyje jak po....ne
przy dobrym G chyba tak dobrze stary eaton nie wypada , ale byly tu projekty przerzucone i dobrze to jezdzilo
kwestia trwalosci to juz inna sprawa, trzeba by bylo za np 10 lat zobaczec jak bez serwisowania (tak jak przewaznie wiekszosc G) by chodzily
audi laduje teraz eatona 4 generacji - TVS chyba sie zwie i jest calkiem zajebisty z opisow lecz koszt pewno duzy
plus rozwiert to wyje jak po....ne
przy dobrym G chyba tak dobrze stary eaton nie wypada , ale byly tu projekty przerzucone i dobrze to jezdzilo
kwestia trwalosci to juz inna sprawa, trzeba by bylo za np 10 lat zobaczec jak bez serwisowania (tak jak przewaznie wiekszosc G) by chodzily
audi laduje teraz eatona 4 generacji - TVS chyba sie zwie i jest calkiem zajebisty z opisow lecz koszt pewno duzy
G-lader VS. Eaton
mówi o dużej czarnej puszcze za kompresorem która kradnie 0,1bar doładowania G
Vr6 24v http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=328873
- jarekkoval
- Forum Master
- Kontakt:
G-lader VS. Eaton
fck44, miedzy sprezarka a rura nr8
na foto jest jakis inny juz zalozony....
ja bym na twoim miejscu ladowal G
na foto jest jakis inny juz zalozony....
ja bym na twoim miejscu ladowal G
G-lader VS. Eaton
Niedawno przechodziłem przez to samo, przy eatonie trzeba rzeźbić łapę mocującą do tego dolot poprowadzić...a i spadek mocy jest, no chyba że pokombinujemy coś na mniejszym kółku ale to sprowadza się do takiej samej awaryjności jak i G wiec wybrałem jedyna słuszna opcję G6Tee, Tobie tez tak radzę no ale wybór należy do Ciebie
Dive deep or go home
G-lader VS. Eaton
Dźwięk, kwestia gustu generalnie chodzi jak szlifierka.
EATON
->Nie ma opcji żadnych modów kompresora prócz zmiany rozmiaru kółka napędowego.
->Plusem jest to że jest to kompresor o prostszej budowie niż G (brak listew, małego paska itp) = mniejsza awaryjność
->Trzeba rzeźbić mocowanie.
->Co do doładowania to nie jest tak źle i można niezłe ciśnienie wyciągnąć z takiego kompresora (oczywiście zależne od wersji). Eaton M62 jest podobno dostosowany do silników o pojemności 2.0L - 3.0L więc spokojnie uciągnie PG.
->praktycznie nie trzeba regenerować, prócz smarowania układu śrubowego specjalnym smarem (śmierdzi masakrycznie)
G-LADER
->brak regeneracji na czas grozi zniszczeniem kompresora.
->ori mocowanie więc nie musisz rzeźbić i kminić
->dolot ori więc też nie trzeba kombinować
->możesz mieć problem z kupieniem bo towar chodliwy
->możliwość zrobienia modów RS, RS2, mniejsze kółko
EATON
->Nie ma opcji żadnych modów kompresora prócz zmiany rozmiaru kółka napędowego.
->Plusem jest to że jest to kompresor o prostszej budowie niż G (brak listew, małego paska itp) = mniejsza awaryjność
->Trzeba rzeźbić mocowanie.
->Co do doładowania to nie jest tak źle i można niezłe ciśnienie wyciągnąć z takiego kompresora (oczywiście zależne od wersji). Eaton M62 jest podobno dostosowany do silników o pojemności 2.0L - 3.0L więc spokojnie uciągnie PG.
->praktycznie nie trzeba regenerować, prócz smarowania układu śrubowego specjalnym smarem (śmierdzi masakrycznie)
G-LADER
->brak regeneracji na czas grozi zniszczeniem kompresora.
->ori mocowanie więc nie musisz rzeźbić i kminić
->dolot ori więc też nie trzeba kombinować
->możesz mieć problem z kupieniem bo towar chodliwy
->możliwość zrobienia modów RS, RS2, mniejsze kółko
"Dodatkowa moc czyni cię szybszym na prostych, obniżenie wagi czyni cię szybszym wszędzie..."
G-lader VS. Eaton
Witam!
Myślę o wstawieniu Eaton-a do Vr6. Co o tym myślicie? Jaką z tego moc wyciagnę?
Myślę o wstawieniu Eaton-a do Vr6. Co o tym myślicie? Jaką z tego moc wyciagnę?
G-lader VS. Eaton
znalazlem taka aukcje ,masz niby caly zestaw wiec zadzwon i pogadaj ,chyba malo jest vr-ow na eatonah wiec mozesz miec problem ze zlalezieniem informacji jak to lata
Ps. z kompressora 200,lub 230 mysle, ze moze byc za mikry .
http://allegro.pl/kompressor-intercoole ... 07286.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ps. z kompressora 200,lub 230 mysle, ze moze byc za mikry .
http://allegro.pl/kompressor-intercoole ... 07286.html" onclick="window.open(this.href);return false;
GOLF MK4 R32 OEM - niuu car
AUDI R$4 B5 ,Big Brake rs6 C7 390mm,Wagner,BC Racing...-family car
AUDI S3 8L ABT IMOLA YELLOW BAM-wife car
MK2 R32 4Motion ,Rallye?
AUDI R$4 B5 ,Big Brake rs6 C7 390mm,Wagner,BC Racing...-family car
AUDI S3 8L ABT IMOLA YELLOW BAM-wife car
MK2 R32 4Motion ,Rallye?