Zginęły wszystkie kontrolki
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam
Ostatnio jak przekręcilem kluczyk w stacyjce to w poginęły mi wszystkie kontrolki, radio się wyłączyło zegary godzina i trip km zresetował, tak jakby akumulator ktoś odczepił, a za pare sekund prąd wrócił ;D co to moze być za przyczyna?
A i jeszcze jak chce uruchomić silnik to kontrolka od świec zarowych zamiast świecić ciągłym światłem to mryga. Mrygnie 2 razy i ginie. Auto normalnie odpala. A i jeszcze wcześniej spalił mi sie bezpiecznik 80A i caly czas mi mrygała ta kontrolka od świec i nie moglem go odaplić dopiero po wymanie bezpiecznika auto odpaliło nie wiem czy jakieś zwarcie sie robi czy co. Jak wymieniłem 2tyg temu ten bezpiecznik, do tej pory sie nie przepalił.
Ostatnio jak przekręcilem kluczyk w stacyjce to w poginęły mi wszystkie kontrolki, radio się wyłączyło zegary godzina i trip km zresetował, tak jakby akumulator ktoś odczepił, a za pare sekund prąd wrócił ;D co to moze być za przyczyna?
A i jeszcze jak chce uruchomić silnik to kontrolka od świec zarowych zamiast świecić ciągłym światłem to mryga. Mrygnie 2 razy i ginie. Auto normalnie odpala. A i jeszcze wcześniej spalił mi sie bezpiecznik 80A i caly czas mi mrygała ta kontrolka od świec i nie moglem go odaplić dopiero po wymanie bezpiecznika auto odpaliło nie wiem czy jakieś zwarcie sie robi czy co. Jak wymieniłem 2tyg temu ten bezpiecznik, do tej pory sie nie przepalił.
Golf forever :)
masa, wszystkie masy przeczyś i łączenia
MOJE byłe byłe VW :)
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1176271#1176271
było mk1 1.5D
było mk2 1.6TD
jest mk3 1.9 TDI 1Z
jest mk6 2.0 TDI CBDC HL
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1176271#1176271
było mk1 1.5D
było mk2 1.6TD
jest mk3 1.9 TDI 1Z
jest mk6 2.0 TDI CBDC HL
A znowu dzisiaj podczas przekręcania kluczyka w stacyjce poginęły mi wszystkie kontrolki, w ogole nie było prądu jakby zginął
Uderzyłe lekko w skrzynke pod kierownicą gdzie znajdują sie bezpieczniki z przekaźnikami i zaskoczył od razu. Może ktoś wie jaki przekaźnik może być za to odpowiedzialny??? to bym go sobie wymienił
Uderzyłe lekko w skrzynke pod kierownicą gdzie znajdują sie bezpieczniki z przekaźnikami i zaskoczył od razu. Może ktoś wie jaki przekaźnik może być za to odpowiedzialny??? to bym go sobie wymienił
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Na kontrolki (i tym samym - zapłon) nie ma przekaźnika; proponuję sprawdzić, czy aby nie wypięła się któraś z kostek z tyłu skrzynki bezpieczników.
Jakby się coś wypięło to by w ogole nie kontaktowało, bo jak mi zgaśnie wszystko uderze w skrzynke i prąd powraca.
-
- Mały gagatek
No działą dmuchawa normalnie ;D też tak z ojcem myślimy właśnie, że to może być alarm. Ale , ze alarm to co? to co mam wymienić??
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Jak Kolega ma FABRYCZNY alarm, to jest to pudełeczko za włącznikiem świateł: wymontować, rozebrać, poprawić luty i cieszyć się Golfem!
Spoko kolego Zico ;D dzięki za poradę, jutro sie tym zajmę zobaczymy czy to coś da
A jak mniej więcej wygląda to pudełeczko? jakieś ozaczenia ma charakterystyczne, kolor itp?
A jak mniej więcej wygląda to pudełeczko? jakieś ozaczenia ma charakterystyczne, kolor itp?
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
...i wszystko o:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... ie&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Dzięki, Kolego Jaszczur!
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... ie&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Dzięki, Kolego Jaszczur!
I pupa blada Panie ;D u mnie nie ma takiego przekaźnika jak w tej fotoparadzie ;D jest inny zupełnie, ale jak sie go nawet odepnie to samochód odpala haha
Więc to nie to
Więc to nie to