Czołowa szyba pęknięta
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Czołowa szyba pęknięta
Witam. Koledzy zmieniałem pióro w wycieraczce i nie szczęśliwie odbiło mi ramie ;/
http://img141.imageshack.us/img141/4984/03022011089.jpg Tutaj w linku foto. Można to jakoś naprawić czy trzeba wymieniać całą szybę? Dodam że od zewnątrz jest normalnie gładka jakby pęknięcia nie było. Jakby tylko 1 warstwa poszła. Nie wiem czy dobry dział jeśli nie to przepraszam.
http://img141.imageshack.us/img141/4984/03022011089.jpg Tutaj w linku foto. Można to jakoś naprawić czy trzeba wymieniać całą szybę? Dodam że od zewnątrz jest normalnie gładka jakby pęknięcia nie było. Jakby tylko 1 warstwa poszła. Nie wiem czy dobry dział jeśli nie to przepraszam.
- Greenthumb
- Mały gagatek
- Kontakt:
Re: Czołowa szyba pęknięta
Z tego co wiem to szyba nadaje się do naprawy jeżeli pękniecie nie przekracza wielkości 5 złotówki. Przeczytałem to na jednej z ulotek. Myślę że szyba nadaję się tylko do wymiany mojemu kumplowi za pękniecie wielkosci 2 cm na przedniej szybie policja zabrała dowód ale to zależy od policjanta.
przeciez poszedł pająk na szybe. każdy większy dołek, uderzenie rozszerzy te pęknięcia. wymien i już bo jak misiek zobaczy to odrazu dowód stracisz kolego. a naprawia się nie pęknięcia tylko wyszczerbienia, a u Ciebie ewidentnie jest popękana...matis991 pisze:Witam. Koledzy zmieniałem pióro w wycieraczce i nie szczęśliwie odbiło mi ramie ;/
- nitrox89
- Dawca organów
- Auto: mk4 AXR+
Czołowa szyba pęknięta
Raz dwa się rozejdzie U mnie prawie już do uszczelek doszło, z tym że w poprzek, a na początku był strzał od kamyczka.
Co do wymiany to bym do wiosny poczekał (bynajmniej ja tak robię), bo przy obecnej ilości kamieni na drodze to można prędko szybe stracić :/
Co do wymiany to bym do wiosny poczekał (bynajmniej ja tak robię), bo przy obecnej ilości kamieni na drodze to można prędko szybe stracić :/
Rust is lighter than carbon fiber
Czołowa szyba pęknięta
Dzięki koledzy, tak będę czekał do wiosny to akurat nie ulega wątpliwości Myślę czy by tego lakierem do paznokci nie przemalować żeby to spowolnić da to coś? Pęknięta jest 1 warstwa, od wewnątrz.
Czołowa szyba pęknięta
nic nie da. Każde większe uderzenie kołem w dziurę czy w coś innego będzie powodowało rozchodzenie się pęknięć. Uderz ręką w szybę tam gdzie pękniętą to zob jak raz dwa wydłuży się pęknięcie. Jeździj ostrożnie i uważaj na miśkowozy i może uda się przelatać do wiosny
Czołowa szyba pęknięta
Już zdążyłem 60 km zrobić ;p ani milimetr się nie powiększyło ;D antena na dach i może się uda ;D Jeszcze dziś dołożę z dobre 70 km ;p i zobaczymy ;D Dzięki za porady.
- bradley
- Forum Master
Czołowa szyba pęknięta
Jezdze juz ponad pol roku z podluznym peknieciem na 14cm. Nie powieksza sie, juz 2x mialem kontrole policyjna i zawsze mozna powiedziec, ze szyba pekla kilka chwil wczesniej. Zreszta nigdy sie o nia nie pytali. Przeciez zawsze kamien/owad moze wyskoczyc.
Masz to jeszcze w takim miejscu ze nie wplywa to zupelnie na widocznosc.
Pomierz, sprawdz czy sie nie powieksza i dojezdzij do przegladu technicznego.
VW Vento 1.9TDI 1Z++ :)
[i]Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0[/i]
Rada godna uwagi brawo...bradley pisze:Jezdze juz ponad pol roku z podluznym peknieciem na 14cm. Nie powieksza sie, juz 2x mialem kontrole policyjna i zawsze mozna powiedziec, ze szyba pekla kilka chwil wczesniej. Zreszta nigdy sie o nia nie pytali. Przeciez zawsze kamien/owad moze wyskoczyc.
A jaka jest różnica czy ja wymieni odrazu czy przed przeglądem? Że odwlecze się w czasie? Może i jest to sposób na oszczędność, tylko później nie dość że szybe trzeba wymienić to jeszcze 100 doliczyć na przegląd. Teraz odwlecze a potem zsumuje mu się wydatek.
Ciebie się nie czepiali bo nie widzieli że masz pękniętą. Zobaczy to zabierze dowód, i wtedy jest szyba + 20zł przegląd i jazda po urzędach w celu odebrania dowodu. A miśkom możesz jak najbardziej powiedzieć wszystko, tylko takich tłumaczeń to oni mają dziennie po kilka i myślę że akurat Tobie uwierzą i karzą Ci jechać...
Szkoda gadać cokolwiek na podejście wielu ludzi do takich rzeczy...
Ciekawi mnie czy jak spali się żarówka to jeździsz do przeglądu na jednej? A jak w między czasie spali się druga to na pozycjach? A tylna szyba jak by pękła to byś pewnie do końca życia jeździł z pękniętą.
- bradley
- Forum Master
Czołowa szyba pęknięta
Tylna juz dawno mam zabita dechamimarco_pl pisze:A tylna szyba jak by pękła to byś pewnie do końca życia jeździł z pękniętą.
Jak ktos auta potrzebuje na co dzien to watpie zeby zostawil auto na wymiane szyby. Nie chce mi sie wierzyc w to, ze w czasie 1h potrafia wymienic szybe i mozna juz jechac "do domu" po calej operacji. Tymbardziej, ze temperatury sa na minusie wiec klej wykazuje sie mniejsza adhezja. Dlatego radze poczekac jeszcze i wymienic szybe jak zrobi sie cieplej.
VW Vento 1.9TDI 1Z++ :)
- Paweł Marek
- V.I.P.
Czołowa szyba pęknięta
No to mamy niezły temacik co zrobić z rozwaloną szybą. Nie uważacie że zrobiło się trochę niepoważnie? Zamykam
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.