problem ze sapalniem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
problem ze sapalniem
witam posiadam leona 1.9 tdi PD 150km
moje srednie spalanie wynosi ok 8 litrow jest to wedlug mnie za wysoki poziom.
sprawdzilem kat wtrysku wynosi 112 nie wiem czy ma byc taljak np w ALH 51??
dodatkowo dodaje logi dynamiczne 03 08 11
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0a1 ... 847f0.html" onclick="window.open(this.href);return false;
moje srednie spalanie wynosi ok 8 litrow jest to wedlug mnie za wysoki poziom.
sprawdzilem kat wtrysku wynosi 112 nie wiem czy ma byc taljak np w ALH 51??
dodatkowo dodaje logi dynamiczne 03 08 11
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0a1 ... 847f0.html" onclick="window.open(this.href);return false;
pozdro
problem ze sapalniem
Tz twoje średnie ....więcej miasto ... to jest OK ...butowanie to też OK.wikus666 pisze:moje srednie spalanie wynosi ok 8 litrow
Ba.........................
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
problem ze sapalniem
Ładne masz przeładowanie w 011
To nie VP,wikus666 pisze:sprawdzilem kat wtrysku wynosi 112 nie wiem czy ma byc taljak np w ALH 51??
problem ze sapalniem
jezdze bardziej ekonomicznie.
przy tej samej trasie i takiej samej jezdzie golf 90km spali mi srednio 5,3 litra.
wiecej jest trasy niz miasta jazda predkoscio ok 120km\h
przy tej samej trasie i takiej samej jezdzie golf 90km spali mi srednio 5,3 litra.
wiecej jest trasy niz miasta jazda predkoscio ok 120km\h
pozdro
problem ze sapalniem
No może jest coś nie tak ....ale PD zawsze o literek więcej żłopnie .wikus666 pisze:golf 90km spali mi srednio 5,3 litra.
problem ze sapalniem
kolega wlasnie kupil audi a3 2.0 tdi na PD z 2004 w trasie z warszawy do katowic kedzierxzyna spalil 5.7 litra
pozdro
problem ze sapalniem
Mój PD spali i 4.5 l ale jaka jazdawikus666 pisze:5.7 litra
problem ze sapalniem
ja w swoim axr mniej niz 5,2 to jeszcze nie widzialem i nie wiem jak bym jechal. generalnie w trasie pali 5.5 normalnie jadącszawełło pisze:Mój PD spali i 4.5 l
problem ze sapalniem
no i taka prawdawron pisze: w trasie pali 5.5 normalnie jadąc
Jak byś go "przymulił" do 90km to spalił by ok 4.5 aleeeee...
problem ze sapalniem
wniosek jest taki ze pomimo ze ma 150km powinien palic mniej niz 8 przy wmiare spokojnej jezdzie tj 120 130 km\h
co moze byc przyczyna??
pompki juz leja??
moze kat wtryusku zly?? jest 112 niestety nie wiem jeszcze jakie ma oznaczenie silnika
co moze byc przyczyna??
pompki juz leja??
moze kat wtryusku zly?? jest 112 niestety nie wiem jeszcze jakie ma oznaczenie silnika
pozdro
problem ze sapalniem
mój golfik normalna jazda czyli 100-120 km/h 5 - 6l zależy czy zima lato, jadąc do 90 km/h zejdę poniżej 5 l ale jadąc powyżej 120 km/h to już się nie patrzy na spalanie
Ostatnio zmieniony ndz mar 20, 2011 09:35 przez pawullonn, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: problem ze sapalniem
italiano_83 już Ci napisałitaliano_83 pisze:To nie VP,wikus666 pisze:sprawdzilem kat wtrysku wynosi 112 nie wiem czy ma byc taljak np w ALH 51??
"To nie VP" a piszesz o kącie wtrysku 112 - ALH to VP
w każdym razie na pewno nie chodzi o to
takie spalanie jak na miasto norma, trasa trochę za dużo(jeśli spokojnie jedziesz)
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=252644&hilit=bora+by+scatex
problem ze sapalniem
no wlasnie ze takie spalanie wynika z jazdy glownie na trasie, zastanawiam sie jakie moga byc tego przyczyny.
moze tak jak juz napisalem wczesniej pompowtryski juz nie daja??
moze tak jak juz napisalem wczesniej pompowtryski juz nie daja??
pozdro
- Łuki_79
- Forum Master
- Lokalizacja: *̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡__|̲̲̲͡͡͡▫ ̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡__ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡* wieś w POS
problem ze sapalniem
W PD sprawdza się synchronizację wałków (korbowego oraz rozrządu) na b.jałowym - grupa 004,pole 4 (najlepiej jak jest 0 )wikus666 pisze:moze kat wtryusku zly??
Wykonaj logi statyczne 013,018,023 to koledzy oceniąwikus666 pisze:moze tak jak juz napisalem wczesniej pompowtryski juz nie daja??
ARLwikus666 pisze:niestety nie wiem jeszcze jakie ma oznaczenie silnika