Brak wskazań poziomu paliwa
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Leon_Wechtel
- Forum Master
- Kontakt:
Witam po zbyt długiej przerwie.
Wracam też jednak z pytaniem co się mogło stać ,że brak jest wskazań poziomu paliwa?
Jest to Golf MK 2 1,6 RF ,więc na gaźniku,brak pompki paliwa w zbiorniku
Parę dni temu zaczął się przywieszać wskaźnik paliwa ,sądziłem ,że może na mrozie go przyłapało bo z czasem podczas jazdy się odwieszał i działał poprawnie....rano znowu problem albo po 8 godzinach w pracy.
Teraz już całkiem zdechł
Sprawdzałem czujnik poziomu paliwa-jest ok.
Sprawdzałem wskaźnik w liczniku-jest ok.
Brak jest za to napięcia na kostce idącej do czujnika - hmm ciekawe...
bezpieczniki są ok,zresztą do czujnika i tak nie ma osobnego bezpiecznika,przekaźniki też raczej ok choć nie mogę póki co zweryfikować ,z drugiej strony to nie zbiornik z pompką paliwa ,żeby miał czujnik (i pompka) osobny przekaźnik....
Straszny mróz na dworze,żeby na chybił trafił szukać więc może ma ktoś pomysł?
Posumuję pacjenta:
Golf 2, poj 1,6 gaźnik,instalacja starego typu (do 89r),brak pompy elektrycznej w zbiorniku,zegary ok,bezpieczniki ok.
Wracam też jednak z pytaniem co się mogło stać ,że brak jest wskazań poziomu paliwa?
Jest to Golf MK 2 1,6 RF ,więc na gaźniku,brak pompki paliwa w zbiorniku
Parę dni temu zaczął się przywieszać wskaźnik paliwa ,sądziłem ,że może na mrozie go przyłapało bo z czasem podczas jazdy się odwieszał i działał poprawnie....rano znowu problem albo po 8 godzinach w pracy.
Teraz już całkiem zdechł
Sprawdzałem czujnik poziomu paliwa-jest ok.
Sprawdzałem wskaźnik w liczniku-jest ok.
Brak jest za to napięcia na kostce idącej do czujnika - hmm ciekawe...
bezpieczniki są ok,zresztą do czujnika i tak nie ma osobnego bezpiecznika,przekaźniki też raczej ok choć nie mogę póki co zweryfikować ,z drugiej strony to nie zbiornik z pompką paliwa ,żeby miał czujnik (i pompka) osobny przekaźnik....
Straszny mróz na dworze,żeby na chybił trafił szukać więc może ma ktoś pomysł?
Posumuję pacjenta:
Golf 2, poj 1,6 gaźnik,instalacja starego typu (do 89r),brak pompy elektrycznej w zbiorniku,zegary ok,bezpieczniki ok.
:arrow:[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=65307&postdays=0&postorder=asc&start=0][size=150]MÓJ MK2[/size][/url]
nic ciekawego. czujnik pracuje na masie.Leon_Wechtel pisze:Brak jest za to napięcia na kostce idącej do czujnika - hmm ciekawe...
to znaczy co jest ok? jaką i czy wykazuje rezystancje?Leon_Wechtel pisze:Sprawdzałem czujnik poziomu paliwa-jest ok.
Na czujnik idzie jednym przewodem masa i drugim wychodzi sygnał do licznika. Zakładając, że czujnik okaże się wporządku należy sprawdzić czy do czujnika dochodzi masa (brązowy bądż mix brązu z innym kolorem nie pamiętam teraz) jeśli tak to przedzwonić drugi przewód od czujnika aż po licznik. Jak nie ma przejścia to trzeba iść po kablach i szukać przerwy
z tyłu licznika jest takie małe coś z trzema nóżkami przykręcane jedną śrubką... to może być jego wina
- tomatol
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Przy walniętym stabilizatorze napięcia, nie pokazuje poziomu paliwa, oraz temperatury cieczy chłodzącej.
- majster heniek
- Forumowy spamer :)
- Auto: Jest
- Silnik: też
Brak masy - po lewej stronie obok skrzynki z przekażnikami i bezpiecznikami jest kostka zbiorcza masy całego auta ( często konektory są tam zaśniedziałe ) wystarczy tam wyczyścić i powinno działać
- Leon_Wechtel
- Forum Master
- Kontakt:
dzięki panowie za sugestie...choć wciąż nie doszedłem ładu ponieważ a to aura nie sprzyja albo prace kończę lub zaczynam za wcześnie/późno....co do tego stabilizatora napięcia to może sugerować ,że czasem przerywa (gaśnie) lewa żarówka (u mnie akurat dioda) podświetlenia? bo zamieniłem miejscami i dalej przerywa czasem?
majster heniek, co do wtyczek masy to zerknę i popróbuje coś zrobić ...a nuż się uda
dam znać jak coś znajdę
majster heniek, co do wtyczek masy to zerknę i popróbuje coś zrobić ...a nuż się uda
dam znać jak coś znajdę
:arrow:[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=65307&postdays=0&postorder=asc&start=0][size=150]MÓJ MK2[/size][/url]
- Leon_Wechtel
- Forum Master
- Kontakt:
znalazłem chwilę na odpisanie...
wciąż brak wskazań poziomu paliwa.
Regulator napięcia wymieniony,płytka zbiorcza mas na słupku sprawdzona i oczyszczona,folia z obwodem drukowanym ok....
pacjent nie daje sygnału zycia
wciąż brak wskazań poziomu paliwa.
Regulator napięcia wymieniony,płytka zbiorcza mas na słupku sprawdzona i oczyszczona,folia z obwodem drukowanym ok....
pacjent nie daje sygnału zycia
- ralphkoza
- MAFIA PINGWINOWA
tak jak pisa kolega sprawdzic miernikiem czy nie ma gdzieś przerwy pomidzy bakiem a wskanikiem
ja miałem podobny problem jak przekładałemł licznik z 2 na 1 kostke kabelek mi sie urwał zawar przy liczniku i nie pokazywał jak powinien na zakretach sie wyłączał kabelek polutowany i śmiga
ja miałem podobny problem jak przekładałemł licznik z 2 na 1 kostke kabelek mi sie urwał zawar przy liczniku i nie pokazywał jak powinien na zakretach sie wyłączał kabelek polutowany i śmiga
RED VW TRAKTOR
Nie pomoże KONI kupa jak kierowca
Im Wolniej Jedziesz Tym Dłużej Cie Widzą !!!
Ps.sorki za błędy nigdy nie byłem dobry z j.polskiego
- bullas
- Turbo Thinking
- Kontakt:
witam
dołączę się do tematu...
taki sam problem... tylko wskażnik paliwa nie działa... dzisiaj rano nie wstał ...
jak zwieram styki pływaka przy baku to nic się nie dzieje...wskazówka jak leżała tak leży
więc pływak jest sprawny ...
wszystkie bezpieczniki sprawne, masy wyczyszczone i sprawdzone...
ma ktoś jaki schemat żeby pomierzyć kable pomiędzy pływakiem i wskaźnikiem ?
dodam że też mam starą instalacje ,
z góry dziękuje
dołączę się do tematu...
taki sam problem... tylko wskażnik paliwa nie działa... dzisiaj rano nie wstał ...
jak zwieram styki pływaka przy baku to nic się nie dzieje...wskazówka jak leżała tak leży
więc pływak jest sprawny ...
wszystkie bezpieczniki sprawne, masy wyczyszczone i sprawdzone...
ma ktoś jaki schemat żeby pomierzyć kable pomiędzy pływakiem i wskaźnikiem ?
dodam że też mam starą instalacje ,
z góry dziękuje