[MK3] jaki olej wlać
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Mówcie co chcecie ale wiadomo że minerał to juz najniższa półka Taki olej nie wytrzymuje przy wysokich temperaturach (przy dużych obrotach)po prostu sie pali Duzo czytałem na ten temat Ja bym nigdy nie zalał minerała półsyntetyk to minimum kolega jeździ na pełnym Kupił z Niemiec autko z przebiegiem 230 tys nie wiedział co było przedtem to wypłukał silnik specjalnymi preparatami i zalał pełem syntetyk ( krzywo na to spoglądałem bo tego też bym nie zrobił ale.. ) i jeździ nic się nie rozszczelnia i wie co ma Jak silnik jest dobry to nie powinno mu się nic dziać wieć zalej półsyntetyk
Ja ma w swoim nabite 180tys km i jeźdze nadal na syntetyku LOTOS i mam zamiar dalej przy tym oleju zostac. W poprzednim MKII miałem napite 160tys km i od 100tys był lany mineralny MOBIL 1. Roznica jest ogromna szczegolnie w zimie. Mineralny olej moze sie schowac i nie dorówna on syntetycznemu. Nalej połsyntetyka i bedzie ok
Pozdrawiam
Pozdrawiam
[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=fc27abf292da2d6e][img]http://images27.fotosik.pl/126/fc27abf292da2d6em.jpg[/img][/url]
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Gruby110kg, To dobry przykład tego że olej mineralny też może rozszczelnić silnik ! Spora grupy ludzi na tym forum uznaje że jest to niemożliwe
rutekpl1, Jak pika kontrolka to niekoniecznie jest to związane z marką i typem oleju jaki masz zalany. Użyj opcji szukaj to znajdziesz setki tematów o kontrolkach smarowania.
rutekpl1, Jak pika kontrolka to niekoniecznie jest to związane z marką i typem oleju jaki masz zalany. Użyj opcji szukaj to znajdziesz setki tematów o kontrolkach smarowania.
=-Pinhead-=
Czyli powtarzasz to co sam usłyszałeś i nie wiesz dlaczego akurat półsyntetyk rozszczelnia a minerał nie ? Bo tak plotka głosi ? Jeden to przeczyta, drugiemu powtórzy i już mamy bajeczke którą nikt nie umie poprzeć żadnymi realnymi argumentami ale która jest powtarzana przy każdym wątku o olejach.
=-Pinhead-=