Piszcząca pompa wody
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Piszcząca pompa wody
Mam następujący problem: w moim Golfie Mk2 z silnikiem 1.3 MH /gaźnik / piszczy pompa wody. Jednak nie następuje to zaraz po odpaleniu silnika gdy jest zimny lecz po jego nagrzaniu , wskazówka wskaźnika temperatury podczas jazdy wychyla się prawie do przedostatniej kreski.W sierpniu była wymieniana pompa, termostat oraz czujnik przy chłodnicy i od wskaźnika temperatury.Czy piszczenie pompy to norma i ten typ tak ma czy tez jest to objaw jej padaki.Proszę o pomoc.
Druty,szpachla,druty!!!Oto dzieło Pipcia rąk!!!!
- matiz_1990
- Ma gadane
Piszcząca pompa wody
Dokładnie! Pompa zrobiła kaput, widać niestety jakiś felerny egzemplarz Ci się trafił
Golf III 1.9 TDI 1Z :D Mroczny Parchu;)
Piszcząca pompa wody
Niby pompa działa i pompuje płyn chłodniczy .
Piszcząca pompa wody
pompa w tym modelu jest na rozrzadzie... napina pasek takze napewno nic tam nie slizga.. zdejmij moze wczesniej pasek alternatora zeby go wykluczyc na 100% jak bedzie dalej piszczec to pewnie pompa cieczy
Piszcząca pompa wody
Zdejmowałem pasek z alternatora i dalej piszczy.Widocznie pompa ta jest felerna i tyle.
Jakiego producenta pompę polecacie?
Jakiego producenta pompę polecacie?
- matiz_1990
- Ma gadane
Piszcząca pompa wody
Ja mam w trójce hepu i nie narzekam Myślę, że ruville też by nie była zła
Golf III 1.9 TDI 1Z :D Mroczny Parchu;)
- Paweł Marek
- V.I.P.
Piszcząca pompa wody
SKF starczy na dwie wymiany paska, hepu - ruivil - jak się trafi a tu ryzyko jest duże w razie awarii.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Piszcząca pompa wody
Ja dodam ze miałem u siebie przypadek ze pompa piszczala tak jak kolega mówił i co sie okazało pasek byl za mocno naciągnięty po poluzowaniu paska wszystko wróciło do normy. Tez myślałem ze pompa siadła
Piszcząca pompa wody
No niestety ale pompa piszczy także po zdjęciu paska.
Piszcząca pompa wody
a no to będzie u ciebie pompa mi sie udało no ale tylko dlatego ze jakiś majster za mocno naciągną a po wymianie rozrządu samochód stal jakiś czas.
Re: Piszcząca pompa wody
tez polecam HEPUmatiz_1990 pisze:Ja mam w trójce hepu i nie narzekam Myślę, że ruville też by nie była zła
mkII
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 2#p4394292" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 2#p4394292" onclick="window.open(this.href);return false;