Problem a Benzyną.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Problem a Benzyną.
mam mkIII ABS (niedawno swapowany na ten sam typ) niestety z LPG:( po przekladce okazalo sie ze auto jezdzi tylko na LPG a po przełaczeniu na BP odrazu gasnie. Pompa działa paliwo podaje (sprawdzałem poprzez odpiecie przewodow paliwowych przy silniku). Podpowiedzcie mi co moze byc przyczyną.
Problem a Benzyną.
Przed swapem tez jezdzilem na LPG i wszystko działało jak trzeba. Odpalalem na BP a pozniej przeskok na LPG.
Problem a Benzyną.
Sprawdz czy do wtryskiwacza paliwa dochodzi prand
Swap instalacji z grupy VAG .
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
Problem a Benzyną.
Jeżeli paliwo dochodzi i jest zasilanie na wtryskiwaczu to zdejmij wtyczkę z czujnika halla w aparacie i środkowy pin przykładaj do masy. Na zdjętej czapce wtrysku powinieneś widzieć pracę wtryskiwacza i powinna być iskra.
-
- V.I.P.
- Kontakt:
Problem a Benzyną.
gdyby mial problem z czujnikiem halla to auto nie jeździło by na gazie, ja obstawiam że ktoś kto przekladal motor nie ogarnął do końca elektroniki od gazu i pompa sygnał na wtryskiwacz z ECU caly czas jest odcięty.
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Problem a Benzyną.
Chodziło mi bardzie o to, żeby sprawdził czy mu wtryskiwacz pracuje, może wyjście z ECU spalone przez brak masy jak silnik po swapie, może brak zasilania różne rzeczy po swapie mogą być.