Golf IV Zgasł i nie można bylo go odpalic
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam
Jestem w posiadaniu golfa iv AHF 110 km 98 r, dzisiaj podjechalem pod sklep z gasilem silnik i auta po 5 min nie moglem odpalić tzn. dralowalem go ze 3 razy po kilkanascie sekund i bez skutku wraz z pojawieniem sie na wyswietlaczku zegara serwis insp. Po 3 godzinach Podjechalem z proba ponownego uruchomienia i skasowania serwisu. Komunikatu nie moglem skasowac do teraz a auto odstatkiem sil odpalilo tak jakby sie rozpeczalo razem z rozrusznikiem. Warunki na zewnatrz kolo -15 st. Pomyslalem ze jak dalem rade odpalic to przejade kilka km by podladowac aku. Wsio by bylo ok gdyby ponownie nie zgaslo. Wczesniej tak jakby szarpalo przy tym samym poziomie gazu. Chcialem zawrocic i auto zgasło na amen. Bez wspomagania zjechalem w boczna uliczke po 4 km. Ponownie dralowalem by chociaz wrocic pod blok przejechalem 3 km. i na tym koniec zostawilem auto i juz nie udalo mi sie go odpalic... Filtr paliwa zmienilem Rece zalamuje bo nie wiem co sie moglo stac
Prosze o propozycje co znowu z tym golfem
Jestem w posiadaniu golfa iv AHF 110 km 98 r, dzisiaj podjechalem pod sklep z gasilem silnik i auta po 5 min nie moglem odpalić tzn. dralowalem go ze 3 razy po kilkanascie sekund i bez skutku wraz z pojawieniem sie na wyswietlaczku zegara serwis insp. Po 3 godzinach Podjechalem z proba ponownego uruchomienia i skasowania serwisu. Komunikatu nie moglem skasowac do teraz a auto odstatkiem sil odpalilo tak jakby sie rozpeczalo razem z rozrusznikiem. Warunki na zewnatrz kolo -15 st. Pomyslalem ze jak dalem rade odpalic to przejade kilka km by podladowac aku. Wsio by bylo ok gdyby ponownie nie zgaslo. Wczesniej tak jakby szarpalo przy tym samym poziomie gazu. Chcialem zawrocic i auto zgasło na amen. Bez wspomagania zjechalem w boczna uliczke po 4 km. Ponownie dralowalem by chociaz wrocic pod blok przejechalem 3 km. i na tym koniec zostawilem auto i juz nie udalo mi sie go odpalic... Filtr paliwa zmienilem Rece zalamuje bo nie wiem co sie moglo stac
Prosze o propozycje co znowu z tym golfem
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Pytałeś na swojej grupie regionalnej czy może ktoś niedaleko Ciebie mam vag, warto by podpiąć i sprawdzić czy coś się zapisało w sterowniku.
Kiedy ten filtra paliwa był zmieniany ? Czy masz masz pęcherze powietrza w przewodzie paliwowym ?
Kiedy ten filtra paliwa był zmieniany ? Czy masz masz pęcherze powietrza w przewodzie paliwowym ?
Pecherzy nie mam, Zaraz zobacze czy nie stworzylo sie podcisnienie w baku paliwa, Kabel jutro zamowie bo nikt niestety nie dysponuje, a i ja jeszcze sie nie dorobilem. Filtr wymienilem jakie 3 tys km co daje jakie 2 miesiace temu.
- Łuki_79
- Forum Master
- Lokalizacja: *̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡__|̲̲̲͡͡͡▫ ̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡__ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡* wieś w POS
Sprawdz pozycję klapy gaszącej - już był tutaj przypadek podobny,auto zgaszone i po krótkiej chwili nie daję się uruchomić,a tu klapa gasząca w zaworze EGR się zacięła - warto sprawdzić a nóż-widelec
Paliwo w układzie jest i przy kreceniu idzie do pompy. Z rury wydechowej powietrze dmucha. A auto dalej kaput.
- Łuki_79
- Forum Master
- Lokalizacja: *̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡__|̲̲̲͡͡͡▫ ̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡__ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡* wieś w POS
Sprawdz napięcie na zaworze N109 pompy wtryskowej na włączonym zapłonie - ma być +12V
a co z paliwem ? podaje to paliwo na wtryski ? może woda w paliwie zamarzła ?
kolego jak zmieniałeś filtr to ja stawiam ze masz problem z powietrzem w układzie tu mój taki sam problem
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=35&t=368195" onclick="window.open(this.href);return false;
okazało się ze była maleńka nieszczelność (fabryczna) na filtrze
Powodzenia
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=35&t=368195" onclick="window.open(this.href);return false;
okazało się ze była maleńka nieszczelność (fabryczna) na filtrze
Powodzenia
Z tego co byl zamontowany filtr to dzialal idealnie, jak patrzylem to zadnych babelkow w ukladzie nie bylo przezroczysty przewod jest pelen paliwa. Juz sam nie wiem Panowie... Tylko co tlumaczy pojawienie sie w tym czasie tego serwisu insp? Ktorego nie moge skasowac sposobem na X,Y na zegarach. Jutro bedzie cieplej (-7) to zbadam co tam pod maska...Jak nie dam rady to przewod Vag dojedzie na pojutrze...
- Łuki_79
- Forum Master
Sprawdz również to paliwo na wtryskach jak pisze damcio151, -niech ktoś kręci rozrusznikiem a ty w tym czasie poluzuj nakrętkę na wtryskiwaczu i sprawdz czy paliwo leci