Ogrzewanko w MK II [ANKIETA]
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Głosujcie oraz wypowiadajcie się czy jesteście zadowoleni ze swojego piecyka w mk II.
Jak dla mnie ogrzewanie w moim mkII jest super. Czesto sie zdazalo ze ktos kto ma nowszy samochod jak ze mna jechal to byl pod wielkim wrazeniem jak "grzeje". Takze oby tak dalej
rem08, Od początku jak stałeś się właścicielem miałes OK grzanie czy coś wymieniałeś ewentuelle naprawiałeś?
- tomek mk2 BDE
- sex cylinder
a ja nie przejmuje sie ogrzewaniem bo moj golfik zimuje w garazu, a orzewanie ma slabe. a w wiekszosci problemem z ogrzewaniem w golfie 2 sa blaszane klapki pokryte gabka w obudowie nagrzewnicy. mianowicie gabka parcieje i odpada z klapek w ktorych sa otwory ''nie wiadomo czemu'', wystarczy otwory w klapkach czyms zakleic i mamy saune
u mnie tez jest ten problem ale ogrzewanie mi zbedne wiec nie biore sie za to narazie
u mnie tez jest ten problem ale ogrzewanie mi zbedne wiec nie biore sie za to narazie
tomek mk2 2.0, Pewnie i masz rację już jakiś czas temu dostawałem w twarz jakąś czarną gąbką Wiedziałem że już coś śmierdzi i generalnie jest to grubsza robota + wymiana nagrzewnicy profilaktycznie.Myślę że dojeżdże do lata i będę szukał jakiegoś mkII lub mkIII naturalnie albo 1.6TDic albo 1.9TDI 90,110 koni w przypadku golfa III a mój pójdzie na żyletki :helm:no ale zobaczymy poczekamy...
ja w benzynce 1.3 nie narzekałem, ale teraz diesel zanim się nagrzeje to hmmm.... i powietrze leci ciepłe ale nie tak gorące jak w benzynie,
latem może tam zajrzę ale dużo zdejmowania i odkręcania
latem może tam zajrzę ale dużo zdejmowania i odkręcania
VW - marka sama w sobie
Obecnie bez VAGa ale wracam do tematu nie bawem :)
Obecnie bez VAGa ale wracam do tematu nie bawem :)
Ja w 1,6 EZ mam rewelacyjne ogrzewanie. 2 km i ciepłe powietrze z nawiewów. Jak się przerzucisz z zamrażarek (Fiesta, Omega) to wyjść z podziwu nie możesz:)
Dobra regulacja i rozłożenie nawiewów. Ciepłe powietrze prawie plastiki topi:). I temp non stop 90 stopni.
Dobra regulacja i rozłożenie nawiewów. Ciepłe powietrze prawie plastiki topi:). I temp non stop 90 stopni.
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Niestety, grzeje słabo, i to nie tylko mój 1,4 16V.NightDay pisze:W Mk4?
Ja mam pytanie trochę z innej beczki dotyczące regulacji nawiewów w mk II.
Macie u siebie taką sytuację że jak dacie powiedzmy tylko na nogi i kratki są wszystkie pootwierane to na nogi prawie nic nie leci?
Dopiero jak pozamykam wszystkie kratki to jest lepiej.Dziwne trochę Tak samo powiedzmy jak dam tylko na szybę to musze kratki pozamykać wszystkie bo normalnie wieje przez nie
Macie u siebie taką sytuację że jak dacie powiedzmy tylko na nogi i kratki są wszystkie pootwierane to na nogi prawie nic nie leci?
Dopiero jak pozamykam wszystkie kratki to jest lepiej.Dziwne trochę Tak samo powiedzmy jak dam tylko na szybę to musze kratki pozamykać wszystkie bo normalnie wieje przez nie
Tak jak koledzy wyżej pisali klapki przy nagrzewnicy.
Jedna odpowiada za ciepłe/zimne a druga za kierunek wiania
Jedna odpowiada za ciepłe/zimne a druga za kierunek wiania
Hałas, Będę wiedział na przyszłość jak działać przy następnym golfie bo przy tym już nie ma sensu byle do lata i na czę ści opycham.
- lukiskwuki
- Użytkownik
u mnie w 1.6td tez niezły piec jest niemoge narzekac pasazerowie czasem otwieraja zima w mrozie okna bo za goraco
[img]http://images40.fotosik.pl/279/144bed300257a022med.jpg[/img]