podłączenie radia - pomóżcie proszę

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

tigger
Nowicjusz
Nowicjusz

podłączenie radia - pomóżcie proszę

Post autor: tigger » pt lut 25, 2011 22:38

Hej,

Postanowiłem zamienić moją gammę na raio z USB i BT.
Wybór padł na jeden z modeli Clariona.
Po wstępnym podłączeniu mam takie pytania:
1. Oryginalne radio daje się włączyć bez obecności kluczyka. Jak można podłączyć niefabryczne radio, żeby dało się włączyć bez kluczyka w stacyjce, ale żeby sie wyłączało po wyłączeniu zapłonu i wyjęciu kluczyka?
2. Jest mały problem z łącznością BT. Raio się paruje, po wybraniu numeru i uzyksaniu połączenia ja słyszę ale mnie nie słychać. Dwie opcje: labo mikrofon w radiu uszkodzony (raczej mało prawdopodobne) albo: do raia jest połączony zestaw głośnomówiący od jakiejś starej nokii, czego użyłem tylko raz dla testów. Do dolnej części wtyczki radia dochodzą jakieś 3 dodatkowe przewody - na 99% od tego zestawu. Zestaw działa tak, że po połączeniu głos z telefonu słychać w głosnikach radia, samo radio się oczywiście wycisza. Czy jest możliwe że istniejące połączenie do zestawu nokii blokuje/przejmuje mikrofon z nowego radia? Jeśli tak to czy wystarczy odłączyć te przewody?
3. Coś mi się obiło o uszy, że do fabrycznego radia istnieje jakieś specyficzne podłączenia anteny i przy nieoryginalnym radiu trzeba użyć reduktora. Czy ktoś może przybliżyć temat?

Pozdrawiam,

T.

Awatar użytkownika
powalla
_
_

Re: podłączenie radia - pomóżcie proszę

Post autor: powalla » sob lut 26, 2011 11:40

1. znajdujesz opis kostki isso
2. podłączasz zgodnie z tym opisem
3. włączasz radio i gotowe

PS: zamiast tworzyć temat mógłbyś poświęcić 5 min na poczytanie kilku tematów na forum , bo temat podłączenia (prawidłowego) radia jest dobrze opisany

Zablokowany

Wróć do „Car Audio”