[GOLF MK4] USA OEM+ by lolo.../ PROJEKT ZAKOŃCZONY
Moderator: G0 Karcio
- KonradzikIV
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
[GOLF MK4] 25th USA by lolo.../ Nowe koło 2011/ Klapa Mk5
kozak to wygląda
u mnie będzie wyglądało identycznie prawie
czekamy na sezon z niecierpliwością
u mnie będzie wyglądało identycznie prawie
czekamy na sezon z niecierpliwością
wczoraj przy piwku z sagano jeszcze raz ogladalem zdjecia i jest mega kozak z tym logo. Jakby zrobili tak w R32 to tyl bylby fenomenalny i duzo ladniejszy niz w piatce.
- trzeci5
- Forum Master
przecież masa jest prosto do siłownika a plus idzie przez wyłącznik a potem na klamke (logo)a od klamki do siłownika czy tak,jeśli robiłeś według schematu to który ci robiłem to tam niema dwuch plusów,chyba że coś inego zmątowałeś,a jak się uda załatwić ten wyłącznik to ci go prześlelolo_golf pisze:No bo te właczniki biorą mase z budy a prąd z kabelka. A tu musi byc prąd i wychodzić też prąd
- lolo_golf
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Dzieki Panowie za przychylne komentarze
trzeci, nie rozumiemy się Wszystko co mówisz jest prawdą i ja też tak mam Chodzi mi tylko o zasade działania włącznika(w tym przypadku przerywnika obwodu) który zrobiłem z włącznika do zapalania światełka w aucie który wciskają drzwi. On działa na zasadzie przykręcenia do słupka(przez śrubę bierze masę z budy) a w "naszym" obwodzie nie mógłbym wsiąść masy z budy tylko tam gdzie masa dałem prąd i po prostu przerywa obwód "prądowy" tak jak u ciebie KLM.
No jakbyś miał to chętnie odkupie, zeby mieć na wszelki wypadek
trzeci, nie rozumiemy się Wszystko co mówisz jest prawdą i ja też tak mam Chodzi mi tylko o zasade działania włącznika(w tym przypadku przerywnika obwodu) który zrobiłem z włącznika do zapalania światełka w aucie który wciskają drzwi. On działa na zasadzie przykręcenia do słupka(przez śrubę bierze masę z budy) a w "naszym" obwodzie nie mógłbym wsiąść masy z budy tylko tam gdzie masa dałem prąd i po prostu przerywa obwód "prądowy" tak jak u ciebie KLM.
No jakbyś miał to chętnie odkupie, zeby mieć na wszelki wypadek
- trzeci5
- Forum Master
hehe ja wiem doskonale jak działa taki włącznik ,tylko ty w jednym momęcie napisaleś ze" musza byc dwa plusy na nim" a to jest jeden przewód plusowy w który się wpina ten wyłącznik i nie ma tam żadnych dwuch plusów a można by też zrobić sterowanie masą tak samo jak jest to w przypadku sterowania plusem ,pozdrololo_golf pisze:On działa na zasadzie przykręcenia do słupka(przez śrubę bierze masę z budy)
- mackowski30
- Użytkownik
Ostatnio zmieniony czw lut 24, 2011 10:37 przez mackowski30, łącznie zmieniany 2 razy.
SOLD: MK IV TDI ==>> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=369742" onclick="window.open(this.href);return false;
- mackowski30
- Użytkownik
Jedno z ładniejszych aut na forum Co jeszcze wsadzisz do tego samochodu ?? Jest coś jeszcze co może go wyróżnić od innych?
Trzymam kciuki za kolejne mody gratulując jednocześnie uporu i wytrwałości w dążeniu do celu!!
Trzymam kciuki za kolejne mody gratulując jednocześnie uporu i wytrwałości w dążeniu do celu!!
SOLD: MK IV TDI ==>> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=369742" onclick="window.open(this.href);return false;
- lolo_golf
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
mackowski1981, łooo ile jeszcze można wsadzić
Duuużooo V-powera Diesla do bakulolo_golf pisze:mackowski1981, łooo ile jeszcze można wsadzić
lolo_golf gratuluję. Samochód miazga, ale jeszcze większe wrażenie robi twoja pasja.
Ja mam sugestię, bo przetrzepałem troszkę forum, ale nie znalazłem porządnej instrukcji dla laika dotyczącej przeróbki. Widzę, że trzeci5 i ty szacowny lolo_golf rozkminiliście "tylną klapę ala Golf V". Czy nie dałoby rady zrobić jakiejś instrukcji dla laików ? Takich jak ja na przykład. Malowanie ma mi kto zrobić, ale nie wiem jak się zabrać za przerobienie instalacji. Może jakiś schemacik w "paint"-cie ? Dałoby radę ?
Ja mam sugestię, bo przetrzepałem troszkę forum, ale nie znalazłem porządnej instrukcji dla laika dotyczącej przeróbki. Widzę, że trzeci5 i ty szacowny lolo_golf rozkminiliście "tylną klapę ala Golf V". Czy nie dałoby rady zrobić jakiejś instrukcji dla laików ? Takich jak ja na przykład. Malowanie ma mi kto zrobić, ale nie wiem jak się zabrać za przerobienie instalacji. Może jakiś schemacik w "paint"-cie ? Dałoby radę ?
kefasso, w sumie malowanie to wiesz, cała zabawa to spawanie tak zeby nie odpadło ;P
truckman Spawacza też mam jakby co . Potem się poklei, poszpachluje, poszlifuje. Nie wiem ile by mnie to wszystko kosztowało. A myślę sobie, że na wakacje też bym to zrobił, bo wykańcza mnie ta zaczynająca rdzewieć klamka. Wkładka już się przestała kręcić. Kluczyka włożyć się nie da. Najtaniej to kupić klamkę z wkładką, w tym samym kolorze co teraz mam, zamek dopasować do kluczyka i śmigać dalej. Ale kusi mnie żeby zrobić taką klapę jak trzeci5 i lolo_golf. Super praktyczne i super wygląda.
- lolo_golf
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Fotoporada gotowa
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=14&t=388359" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=14&t=388359" onclick="window.open(this.href);return false;
Ostatnio zmieniony śr mar 02, 2011 12:37 przez lolo_golf, łącznie zmieniany 2 razy.
- trzeci5
- Forum Master
przywieś albo przyślij potrzebne graty to się zrobikefasso pisze:Ale kusi mnie żeby zrobić taką klapę jak trzeci5 i lolo_golf. Super praktyczne i super wygląda.