Amorki

Tutaj piszemy tylko o problemach związanych z podwoziem i zawieszeniem

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

adam11
Mały gagatek
Mały gagatek

Amorki

Post autor: adam11 » śr mar 02, 2011 11:48

Witam. jadąc droga wszystko jest ok ale jak jest jakąś dziura to z przodu strasznie mi bije w jednym kole. wjechałem wczoraj na kanał podniosłem i zauważyłem ze amortyzator z jednej strony się rusza podniosłem maskę i u góry tam na kielichu popękana jest cała ta guma nad łożyskiem i amortyzator trochę popuszczony. dokręciłem amortyzator i teraz dalej słychać ale trochę mniej. pytanie moje jet takie czy muszę wymienić amortyzatory i poduszki z łożyskiem czy wystarczy jak wymienię same te poduszki??
A drugie pytanie jakie amorki bys cie wybrali?? KYB olejowe-140zł szt. Bilstein gazowe-140zł szt Kamoka-98zł szt Monroe olejowe tez cos koło 140zł.?? pozdrawiam. golf 3 1,8 benzyna 90KM 1996r :)

fąfik

Vii
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Amorki

Post autor: Vii » śr mar 02, 2011 13:06

Nie nalezy do grupy proroków i nie powiem Ci czy masz amory do wymiany czy nie.. To musisz wiedzieć sam, ale poduszke górna masz na pewno do wymiany, a jak masz marne amory to przy okazji mozesz tez wymienić amory. Te gazowe to nie sa do końca gazowe bo sa to gazowo - olejowe i własnie te Ci polece :jezor:

adam11
Mały gagatek
Mały gagatek

Amorki

Post autor: adam11 » śr mar 02, 2011 13:52

no poduszkę to napewno wymienię z obu stron odrazu. a amorki to zobaczę jak rozbiorę. byłem na przeglądzie 3misiace temu i niby były dobre. ale może zmienię je odrazu i tez myślałem o tych blistena. 280zł za 2 to znowu nie takie duże pieniądze a nasze piękne polskie drogi pomagają nam coraz częściej wymieniać zawieszenia w naszych autkach

fąfik

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podwozie i zawieszenie”