Nietypowy seryjny intercooler w ALH?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam,
czy moglibyście mnie poratować wiedzą fachową?
Posiadam Octavię I 1.9TDI z silnikiem ALH, ale to siostra Golfa więc pewnie kłopotów nie będzie
Otóż przetarł mi się intercooler przez kierownicę powietrza (podobno standardowy problem przy moim silniku).
Numer mojego intercoolera to: 1J0 145 803 S
Zakupiłem inny, nowy, sprzedawca twierdził że będzie pasować, oczywiście nie pasował... Ten nowy jest grubszy i ma większy otwór na czujnik.
Czy mogę Was prosić o sprawdzenie, który z intercoolerów z innymi numerami będzie pasował do mojej Octavii? Na allegro jest sporo intercoolerow, które teoretycznie powinny pasować a praktycznie to się pewnie okaże przy montażu. Do tego każdy ma inną literę na końcu części.
Mój ma grubość 84mm i jest mocowany na zwykłe otwierane szczypcami, Volkswagenowskie cybanty, nie na szybkozłączki.
Help
czy moglibyście mnie poratować wiedzą fachową?
Posiadam Octavię I 1.9TDI z silnikiem ALH, ale to siostra Golfa więc pewnie kłopotów nie będzie
Otóż przetarł mi się intercooler przez kierownicę powietrza (podobno standardowy problem przy moim silniku).
Numer mojego intercoolera to: 1J0 145 803 S
Zakupiłem inny, nowy, sprzedawca twierdził że będzie pasować, oczywiście nie pasował... Ten nowy jest grubszy i ma większy otwór na czujnik.
Czy mogę Was prosić o sprawdzenie, który z intercoolerów z innymi numerami będzie pasował do mojej Octavii? Na allegro jest sporo intercoolerow, które teoretycznie powinny pasować a praktycznie to się pewnie okaże przy montażu. Do tego każdy ma inną literę na końcu części.
Mój ma grubość 84mm i jest mocowany na zwykłe otwierane szczypcami, Volkswagenowskie cybanty, nie na szybkozłączki.
Help
klekocix, generalnie wg Etki są dwa rodzaje coolerów do Skody Oct ALH: 1J0145803G i 1J0145803T zależnie chyba od numeru silnika:
Co ciekawe dla numeru jaki Ty podałeś: 1J0145803S ETKA wskazuje Golfa lub Audi A3 na rynek Brazylijski i Meksykański
Ale jest też info, że ten model zastąpiono nowym z literką T na końcu, więc powinien pasować:
Co ciekawe dla numeru jaki Ty podałeś: 1J0145803S ETKA wskazuje Golfa lub Audi A3 na rynek Brazylijski i Meksykański
Ale jest też info, że ten model zastąpiono nowym z literką T na końcu, więc powinien pasować:
Re: Nietypowy seryjny intercooler w ALH?
piori pisze:klekocix, generalnie wg Etki są dwa rodzaje coolerów do Skody Oct ALH: 1J0145803G i 1J0145803T zależnie chyba od numeru silnika:
... czyli jak rozumiem tylko ten: http://allegro.pl/chlodnica-powietrza-i ... 65971.html" onclick="window.open(this.href);return false; będzie pasować?
Znalazłem na Allegro jeszcze inne z początkiem takim samym, choć ostatnia litera to A, B, D, E, F, G, H, M, N... Te jak rozumiem nie będą pasować?
A ten, który nie pasował do mojej skody miał na sobie takie numery:
1323J8 1
ZJ
S1 10 A320
Od czego to ICek?
Tego nie wiem, jakimiś detalami na pewno się różnią, ale pytanie czy są one istotne przy montażu.klekocix pisze:Znalazłem na Allegro jeszcze inne z początkiem takim samym, choć ostatnia litera to A, B, D, E, F, G, H, M, N... Te jak rozumiem nie będą pasować?
Na podstawie takich znaków ciężko cokolwiek znaleźć bo to pewnie zamiennik, trzeba by numer katalogowy.klekocix pisze:Od czego to ICek?
Im więcej czytam tym więcej jestem w kropce czy kupić ten z literą G czy T i skąd się u mnie wziął S?
Tak czy inaczej - dziękuję Ci bardzo za pomoc, jest tu gdzieś przycisk POMÓGŁ ?
Tak czy inaczej - dziękuję Ci bardzo za pomoc, jest tu gdzieś przycisk POMÓGŁ ?
- piotrekgal
- Forum Master
- Kontakt:
taki plusik, ikonka od lewej zaraz przy "cytuj"klekocix pisze:jest tu gdzieś przycisk POMÓGŁ
Skoro pasował z końcówką S to obstawiałbym ten z T, bo wg Etki jest dla niego częścią zastępczą. Ale pewność można mieć tylko mając go w ręku.klekocix pisze:czy kupić ten z literą G czy T i skąd się u mnie wziął S?
Jakąś wskazówką mogłoby być dopytanie np. na forum OCP kogoś z autem w tym samym roczniku i z tym motorem jaki on ma IC o ile te numery widać bez rozkręcania czegokolwiek.