Cisnienie turbo
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- IRAS AAZ
- Użytkownik
- Kontakt:
Cisnienie turbo
Witam idzie wiosna i czas sie brac do roboty Mam problem z turbina jest to T3 i dmucha 0,5/0,6bara max wstaje tak od 2,5 tys obro. to norma w tych suszarkach. Zawór WG jest zamkniety sprawdzałem i nawet jak go odłacze to dmucha tak samo i w momencie wstawanie turbo mocno swiszcze. Tłumiki przelot, oleju od zmiany do zmiany litr,choc luzy ma spore. Ktos mi tu na forum mówił ze wine ma koło (wiatracek) od strony gorącej w owej suszarce co o tym myslicie?
Aktualnie skoda ale golfik w pamięci
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Cisnienie turbo
IRAS AAZ, być może jest strasznie zawalona sadzą i ma opory w kręceniu.
Paliwem mocniej podlałeś?
Bez podlania nie będzie ciśnienia...
Paliwem mocniej podlałeś?
Bez podlania nie będzie ciśnienia...
- IRAS AAZ
- Użytkownik
- Kontakt:
Cisnienie turbo
Kreci sie lekko, paliwko to on ma bo kopci konkretnie Kat wtrysku tez zmieniałem a ni cholery nie dmucha
Cisnienie turbo
Może jakaś nieszczelność, albo zawór bezpieczeństwa nie trzyma i upuszcza za wcześniej.
Golf mk2 "PANZERWAGEN" Off-Road Swap SYNCRO - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 3#p6148733" onclick="window.open(this.href);return false;.
Audi 80 B4 1,9 M-TDI 1Z
Audi 80 B4 1,9 M-TDI 1Z
- IRAS AAZ
- Użytkownik
- Kontakt:
Cisnienie turbo
Zawór odłacze całkiem i to samo jest. Musiał by byc naprawde mocno nieszczelny zeby traciło tak na cisnieniu. Mi chodzi cały czas po głowie te koło od str goracej
Cisnienie turbo
Chodziło mi o zawór bezpieczeństwa na kolektorze dolotowym.IRAS AAZ pisze:Zawór odłacze całkiem i to samo jest.
Golf mk2 "PANZERWAGEN" Off-Road Swap SYNCRO - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 3#p6148733" onclick="window.open(this.href);return false;.
Audi 80 B4 1,9 M-TDI 1Z
Audi 80 B4 1,9 M-TDI 1Z
Cisnienie turbo
To trochę namieszałemIRAS AAZ pisze:Nie ma czegos takiego to jest 1.9
Audi 80 B4 1,9 M-TDI 1Z
Audi 80 B4 1,9 M-TDI 1Z
Cisnienie turbo
Witam, odkopie troche temat
Mianowicie mialem juz ustawione cisnienie i ladnie dawalo 1,5 bar lecz samochod stal przez zime i teraz pompuje 0,6 bar. Sadze ze zawor po prostu sie zastal i chcialbym wiedziec czy da sie go rozruszac bez wyciagania turbiny?
Mianowicie mialem juz ustawione cisnienie i ladnie dawalo 1,5 bar lecz samochod stal przez zime i teraz pompuje 0,6 bar. Sadze ze zawor po prostu sie zastal i chcialbym wiedziec czy da sie go rozruszac bez wyciagania turbiny?
ILE BY NIE BYŁO TO I TAK JEST ZA MAŁO
- IRAS AAZ
- Użytkownik
- Kontakt:
Cisnienie turbo
No i wymieniłem turbo znowu na t3 i to samo co było :grrr:wstaje od 3tys Przy zasliepionym wg 1bar na 5 biegu z gazem w podłodze co to jest na taka turbine,przy normalnej jezdzie wskazuwka od doładowania lezy obracałem pina i to nic nie daje czego to jest przyczyna ze na zadnej turbinie nie moge uzyskac doładowania,jedni mówia ze dawka za mała drudzy ze za duze POMOCY bo juz nie wiem co robic
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Cisnienie turbo
IRAS AAZ, a ustaw Ty sobie kąt wtrysku poprawnie,bo przypuszczam,że tu pies pogrzebany...
Jak masz za wcześnie wtryskiwane paliwo,to suszarka słabo wstaje
Jak masz za wcześnie wtryskiwane paliwo,to suszarka słabo wstaje
Cisnienie turbo
Może mi ktoś wyjaśnić o co chodzi z tymi barami ?
Ludzie czasami piszą np. turbina ASV maksymalnie pompuje 1.20 bara a w logach jest zapisane 2040 mbar. Więc jakim cudem 1.20 może być równe 2040 ?
1bar = 1000 mbar. Może mi ktoś to wytłumaczyć ?
Ludzie czasami piszą np. turbina ASV maksymalnie pompuje 1.20 bara a w logach jest zapisane 2040 mbar. Więc jakim cudem 1.20 może być równe 2040 ?
1bar = 1000 mbar. Może mi ktoś to wytłumaczyć ?
Cisnienie turbo
Michał_1977 pisze:IRAS AAZ, a ustaw Ty sobie kąt wtrysku poprawnie,bo przypuszczam,że tu pies pogrzebany...
dokładnie
a jak chcesz żeby auto ładnie zapaloało ale żeby turbo też możliwie wstawało to po próbie opóźnienia kąta jeśli wypadnie pomyślnie to wtedy ustawsobie taki kąt jak Ci pasuje żeby auto ładnie odpalało ale wtedy trzeba zdjąć ciśnienie wewnątrz pompy żeby ładnie turbi wstawało. to raz a dwa to pamiętaj że pompa w silnikach 1.9 strojona jest pod kątem małej turbiny gdzie nawet za w czesny kąt wtrysku nie odbija sięznacząco na tym jak turbo wstaje.
dwa do sprawdzenia wtryskiwacze czy nie leją.