Golf MK4 - głosniki tylne
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Witam. Kilka dni temu kupiłem Golfa MK4 i z tyłu nie ma głosników. W poprzednim Golfie (którego mi ukradli też nie było głosników z tyłu... dziwne :/ ) Ale nie ważne... założyć zawsze sobie można i tu pojawia się pytanie: Jakie głosniki w cenie 100 - 150 zł będą dobre na tył do Golfa IV? Lubie dobry dźwięk z dość dobrym bassem, dlatego dobrze by było, żeby niskie tony dobrze grały, od wysokich będą tweetery A więc jakie polecacie w cenie 100 - 150 zł? Dopowiem tylko, że zastanawiam się nad tymi --> http://allegro.pl/item312857333_phonoca ... y_mdf.html
Czy będą one pasowały do Golfa IV ???
Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam!!!
Czy będą one pasowały do Golfa IV ???
Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam!!!
A to w takim razie ja tez mam kilka pytan, wiec mam nadzieje ze i mnie pomozecie.
Planuje zmiane glosnikow w takich miejscach jak:
:: Przednie drzwi lewe i prawe, chce wsadzic tam glosniczki ktore dobrze by graly, chyba w planie sa jakies troj drozne gdyz stworza z przodu dobra scene. z tylu w drzwi zas planuje cos z nieco wiekszo odczuwalnym bassem, jakies midbassy, ale chyba maja za duzy magnes co do drzwi. I teraz jest pytanie jak ktos sie orientuje w takim saochodach jak bora/golf iv, jakie dac dystanse aby to wszystko ladnie wkomponowac i zeby nic nie przerabiac z tapicerka, czy dystanse 16,5 cm to sa odpowiednie?
Planuje zmiane glosnikow w takich miejscach jak:
:: Przednie drzwi lewe i prawe, chce wsadzic tam glosniczki ktore dobrze by graly, chyba w planie sa jakies troj drozne gdyz stworza z przodu dobra scene. z tylu w drzwi zas planuje cos z nieco wiekszo odczuwalnym bassem, jakies midbassy, ale chyba maja za duzy magnes co do drzwi. I teraz jest pytanie jak ktos sie orientuje w takim saochodach jak bora/golf iv, jakie dac dystanse aby to wszystko ladnie wkomponowac i zeby nic nie przerabiac z tapicerka, czy dystanse 16,5 cm to sa odpowiednie?
Ostatnio zmieniony czw mar 06, 2008 16:39 przez Coen, łącznie zmieniany 1 raz.
Niezbyt dobry pomysł - scena pod kolanami. A inaczej rzecz ujmując nie będzię jej.Coen pisze:chyba w planie sa jakies troj drozne gdyz stworza z przodu dobra scene
I tym bardziej czarno to widzę.Coen pisze:tylu w drzwi zas planuje cos z nieco wiekszo odczuwalnym bassem, jakies midbassy
Przeczytaj faq!
Ale w jednym masz rację - tak 165mm dystanse
Re: Golf MK4 - głosniki tylne
Witam mam golfa IV 3 drzwiowego i z tyłu po bokach są puste miejsca na głośniki średnica dużego to 15 cm a a małe to syczki 4,5 cm.kable będę musiał przeprowadzić od radia bo nie ma, radio tez oryginalne Vw na kasety tak samo z przednie głośniki fabryczne.
Pomyślałem ze by je wypełnić głośnikami tylko jakimi ? I czy to poprawi znacznie jakość dźwięku w samochodzie ?
Czy lepiej zając sie przodem wygłuszyć drzwi choć trochę(jak umie) i wstawić głośniki 16.5 na dystansie ?
Jestem laikiem jeśli chodzi o car audio
Z góry dziękuje za pomoc
Pomyślałem ze by je wypełnić głośnikami tylko jakimi ? I czy to poprawi znacznie jakość dźwięku w samochodzie ?
Czy lepiej zając sie przodem wygłuszyć drzwi choć trochę(jak umie) i wstawić głośniki 16.5 na dystansie ?
Jestem laikiem jeśli chodzi o car audio
Z góry dziękuje za pomoc
Co wy się pytacie o to samo?? piszą "dłużsi stażem", żeby zając się przodem i dać sobie siana z tyłem, a wy z uporem maniaka pytacie sięo tylne głośniki.konrado9 pisze:Czy lepiej zając sie przodem wygłuszyć drzwi choć trochę(jak umie) i wstawić głośniki 16.5 na dystansie ?
jak masz w planie 3 drożne, to jeszcze wsadź pod przednie siedzenia subwoofery z napisem milion WATT i będzie jak WOODSTOCK`u czytać FAQ!! system odseparowany na przód to podstawa, wraz z wygłuszeniem drzwi.Coen pisze:Przednie drzwi lewe i prawe, chce wsadzic tam glosniczki ktore dobrze by graly, chyba w planie sa jakies troj drozne gdyz stworza z przodu dobra scene.
no to masz jak w banku ten dobry bass, jeszcze z samego radia;) W tylnych drzwiach/boczkach bez odpowiedniej "oprawy" nie będziesz miał nic, poza ogólnie rozumianym "hałasem"Forest89 pisze:Lubie dobry dźwięk z dość dobrym bassem, dlatego dobrze by było, żeby niskie tony dobrze grały,
inna sprawa to ile to razy jeździsz pełnym samochodem, że musisz tak pogłaśniac??
Granie jest dla Ciebie a nie dla pasażerów, no chyba że jestes szoferem jakiegoś "prominenta"
Witam!
Ja przy montażu tylnych głośników zrobiłem coś takiego:
Głośniki takie same jak na tej aukcji:
http://allegro.pl/boschmann-rsx-650e-23 ... 35504.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja przy montażu tylnych głośników zrobiłem coś takiego:
Głośniki takie same jak na tej aukcji:
http://allegro.pl/boschmann-rsx-650e-23 ... 35504.html" onclick="window.open(this.href);return false;
było E34 M50B20 & E34 M50B25 & E34 M60B30 & MK IV ALH teraz jest E46 M47
POZDRAWIAM!!!
kemer85
POZDRAWIAM!!!
kemer85
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
kemer85, wcale bym się nie zdziwił jak te boschmanny zagrałyby gorzej od seryjnego głośnika.
Wypadałoby dać dystans z MDF jak już jest wszystko rozebrane zamiast plastikowego, ale pod te głośniki chyba jednak się nie opłaca...
I proszę Cię, w jednym temacie wystarczy już opis Twojego montażu...
Forest89, wyjmij najpierw radio i sprawdź, czy w ogóle obsługuje 4 kanały(2 przód i 2 tył), bo zdarzało się często, że jeśli fabrycznie były montowane tylko głośniki z przodu, to i radio miało tylko 2 kanały...
Widać to po tym ile jest pinów z tyłu radia w gnieździe na kostkę głośnikową.
Coen, jest naprawdę setka tematów na tym forum odnośnie głośników do MK4. Wystarczy użyć szukajki.
Wypadałoby dać dystans z MDF jak już jest wszystko rozebrane zamiast plastikowego, ale pod te głośniki chyba jednak się nie opłaca...
I proszę Cię, w jednym temacie wystarczy już opis Twojego montażu...
Forest89, wyjmij najpierw radio i sprawdź, czy w ogóle obsługuje 4 kanały(2 przód i 2 tył), bo zdarzało się często, że jeśli fabrycznie były montowane tylko głośniki z przodu, to i radio miało tylko 2 kanały...
Widać to po tym ile jest pinów z tyłu radia w gnieździe na kostkę głośnikową.
Coen, jest naprawdę setka tematów na tym forum odnośnie głośników do MK4. Wystarczy użyć szukajki.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Witam! jestem na waszym forum pierwszy raz,mam nadzieje ze pomożecie z moim dziwnym pytaniem.
kupilem dwa glośniki na szrocie od golfa lecz jeden ma miedziany zwoj z tylu drugi nie,czy to ma znaczenie ?jesli tak to co mam zrobic kupic drugi taki sam tyle ze dobry?
kupilem dwa glośniki na szrocie od golfa lecz jeden ma miedziany zwoj z tylu drugi nie,czy to ma znaczenie ?jesli tak to co mam zrobic kupic drugi taki sam tyle ze dobry?
Re: Golf MK4 - głosniki tylne
moze byś tak zdjęcie jakies zapodał?? albo podlączył te głośniki i sprawdził czy i jak to się zachowuje.... nasza magiczna kula niestety nie widzi twoich głosnikow.Aris019 pisze:Witam! jestem na waszym forum pierwszy raz,mam nadzieje ze pomożecie z moim dziwnym pytaniem.