dalej cos brzeczy Vw3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
dalej cos brzeczy Vw3
witam, (golf 3 benzyna) wymienilem poduszka pod skrzynka (byla porwana), ale od dluzszego czasu dalej cos brzeczy i drga (odczuwalne w kokpicie i na podlodze).Blaszki hamulcow sa ok, poduszki raczej tez gdyz silnikiem nie rzuca. Najbardziej odczuwalne jest brzeczenie jak jest na luzie i lekko gazuje ok 3000 obr/min i trzymam tak gaz; lub jak po nierownosi jade z mala predkoscia, lub tez ruszam z ktoregos biegu. Juz nie wiem co moze byc, a sprawa mnie b. denerwuje.Drazek zmiany biegow poprawilem i blachy tlumika podokrecalem, kat wywalony ale nadaj drzy i mnie wkurza. Co moze sie dziac?, jakies pomysly to z gory dziekuje.
ciezka sprawa wiesz co to wez zapal silnik poluz na gaz cegle zyby byl na tych 3000obr/min otwurz maske i sprawdz gdzie ci brzeczy najprosciej chyba bedzie o ile silnik ci tego nie zagłuszy ale powoli powoli powinienes sie dopatrzec usterki mi tez dluzszy czas brzeczała oslona tarczy i nie wiedzialem co mi brzeczy pozdro
[img]http://images2.fotosik.pl/183/0795be97b173c65b.jpg[/img]
może osłona termiczna nad kolektorem wydechowym ? to są tylko domysły ale może nie zwróciłeś akurat na to uwagi
[ Dodano: Czw Cze 01, 2006 12:32 ]
jakś osłona na pewno skoro pojawia się przy jakis tam obrotach w twoim przyppadku 3000 wtedy dostaje silnik wibracji normalne ja bym stawiał na jakąś osłonę
[ Dodano: Czw Cze 01, 2006 12:32 ]
jakś osłona na pewno skoro pojawia się przy jakis tam obrotach w twoim przyppadku 3000 wtedy dostaje silnik wibracji normalne ja bym stawiał na jakąś osłonę
powiadasz zawieszenie ? nie ponieważ to się dzieje na biegu jałowym auto stoi zawieszenie nie pracuje
[ Dodano: Czw Cze 01, 2006 12:56 ]
cos masz luzne! w zasadzie zawieszenie nie przenosi drgań kiedy auto jest unieruchomione
[ Dodano: Czw Cze 01, 2006 12:58 ]
sprawdzałeś pod autem w tym zakresie obrotów ?
[ Dodano: Czw Cze 01, 2006 13:00 ]
musisz wejść pod auto bo przyczyn jest całe mnóstwo wraz z lużymi gumami na tłumole
[ Dodano: Czw Cze 01, 2006 12:56 ]
cos masz luzne! w zasadzie zawieszenie nie przenosi drgań kiedy auto jest unieruchomione
[ Dodano: Czw Cze 01, 2006 12:58 ]
sprawdzałeś pod autem w tym zakresie obrotów ?
[ Dodano: Czw Cze 01, 2006 13:00 ]
musisz wejść pod auto bo przyczyn jest całe mnóstwo wraz z lużymi gumami na tłumole
Re: dalej cos brzeczy Vw3
speede pisze:witam, (golf 3 benzyna) wymienilem poduszka pod skrzynka (byla porwana), ale od dluzszego czasu dalej cos brzeczy i drga (odczuwalne w kokpicie i na podlodze).Blaszki hamulcow sa ok, poduszki raczej tez gdyz silnikiem nie rzuca. Najbardziej odczuwalne jest brzeczenie jak jest na luzie i lekko gazuje ok 3000 obr/min i trzymam tak gaz; lub jak po nierownosi jade z mala predkoscia, lub tez ruszam z ktoregos biegu. Juz nie wiem co moze byc, a sprawa mnie b. denerwuje.Drazek zmiany biegow poprawilem i blachy tlumika podokrecalem, kat wywalony ale nadaj drzy i mnie wkurza. Co moze sie dziac?, jakies pomysly to z gory dziekuje.
Witam!!
Kolego to będzie łożysko na amortyzatorze - miałem to samo tłucze w okolicach pedałów, niesie po całej podłodze, kokpicie, kierownicy z czasem Ci sie tak wytłucze że będzie tak się tłuc jak by ktoś młotkiem walił po aucie - jak będziesz wymieniał to łożysko to kup całe razem z poduszką i łożyskiem - kosztuje w granicach 50zł + koszty założenia
Pozdrawiam
- Paweł Marek
- V.I.P.
na luzie? Jakim cudem. A blaszaną osłonę na kolektorze wydechowym sprawdzałeś, a napinacz rozrządu? O ile go masz bo nie piszesz jaki silnik.mlody_87 pisze:Kolego to będzie łożysko na amortyzatorze
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.