koło obdziera o amortyzator
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, drodzy koledzy i koleżanki, mam nastepujący problem. mam Mk IV, 1.4 16v 98r. Basis.
Całkiem niedawno zakupiłem s-liny 205/50 R17. Wczoraj wrzucam koła na samochód i okazuje sie, że przednie koła haczą (tak mi się wydaje) o ten "kielich" który jest w amortyzatorze.
Co moge zrobić w takim przypadku, szykowałem sie na te felgi od dłuższego czasu, a tu mi taki numer.
Koła są na równo z nadkolem, więc dystanse odpadają
Dodam, że koła u kumpla smigały bez problemu.
Może ktoś już miał podobny problem
Całkiem niedawno zakupiłem s-liny 205/50 R17. Wczoraj wrzucam koła na samochód i okazuje sie, że przednie koła haczą (tak mi się wydaje) o ten "kielich" który jest w amortyzatorze.
Co moge zrobić w takim przypadku, szykowałem sie na te felgi od dłuższego czasu, a tu mi taki numer.
Koła są na równo z nadkolem, więc dystanse odpadają
Dodam, że koła u kumpla smigały bez problemu.
Może ktoś już miał podobny problem
Jeżeli są równo z nadkolem to nie mogą haczyć - jakiej szerokości jest felga? na oponie 205, i to 17" to powinieneś i 8" zmieścić bez problemów
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
to albo haczą albo nie...oprócz szerokości felgi przydałoby się również jej ETYoo! pisze:okazuje sie, że przednie koła haczą (tak mi się wydaje)
ja u siebie założyłem 17 bbs 7.5 cala opony 205x50 i nic nie chaczy tylko jak ładuje w zakręt w prawo ostro to coś opciera et 35
Re: koło obdziera o amortyzator
R205
et40
17x7 1/2 JJ
a to z ciekawości chciałbym wiedzieć co oznacza:
dot-t
60psi
1600LBS
et40
17x7 1/2 JJ
a to z ciekawości chciałbym wiedzieć co oznacza:
dot-t
60psi
1600LBS
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
to nie powinno a nawet nie ma prawa trzeć...Yoo! pisze:R205
et40
17x7 1/2 JJ
rozumiem że to oznaczenia z oponyYoo! pisze:a to z ciekawości chciałbym wiedzieć co oznacza:
dot-t
60psi
1600LBS
pierwsze nie wiem co to...drugie to ciśnienie (pewnikiem maksymalne) 60 pounds per square inch, czyli jakieś 4.14bara...trzecie to za pewne max obciążenie które w przybliżeniu wynosi 726kg, 1LBS = 0.45kg
A tymbardziej nie może być równo z nadkolem.Qto pisze:to nie powinno a nawet nie ma prawa trzeć...Yoo! pisze:R205
et40
17x7 1/2 JJ
U mnie 225/45/R17 na 7j i et 38 nie obciera o nic
to u mnie wcześniej jezdziły te s-line i problemu naprawde nie było, jestem zdziwiony tym bardzoo . Teraz mam 18" 225/40 i one z przodu haczą o nadkola
koledzy problem rozwiązany, klocek hamulcowy ocierał sie o felge, zauważyłem to dopiero po wejściu w kanał, działo sie tak tylko z przodem, bowiem z tyłu klocki są oddalone od felgi, także mały maniciure i wszystko śmiga aż miło
wydaje mi się, że klocki które są teraz, są zamiennikami do MK IV, a nie orginały, niepamiętam bo wymieniałem dawno, byćmoże zamienniki mają lekko innę wymiary od ori
dzięki wszyskim za pomoc, pozdrawiam
wydaje mi się, że klocki które są teraz, są zamiennikami do MK IV, a nie orginały, niepamiętam bo wymieniałem dawno, byćmoże zamienniki mają lekko innę wymiary od ori
dzięki wszyskim za pomoc, pozdrawiam