Co by było gdyby,czyli rozważania na temat mocy naszych aut.
overrange, he he na vw golf forum i nie wie co to PLa tosamo co KR tylko 10koni mnieej gdybasz fisiasz a podstaw GTI nie znasz?
Ostatnio zmieniony pt mar 18, 2011 18:28 przez marcin 78, łącznie zmieniany 1 raz.
Był MK2 GT RP swap 16V PL jest VA GT a w tyrce T5 AXB
marcin 78, nie bij mistrzu Nom nie ogarniam tych oznaczen silnikowych xD wiem tylko co to RP i KR xD
Ostatnio zmieniony pt mar 18, 2011 18:55 przez marcin 78, łącznie zmieniany 1 raz.
overrange, http://www.vwgolf.pl/dane-techniczne/da ... kow-gb-rv/" onclick="window.open(this.href);return false;życzę dobrej lektury
Oznaczenia silnika no w sumie podstawy, ale ja sie nie interesuje Golfami Serii Mk2 na tyle by znac te skroty - poprostu podobaja mi się te autka i tyle, nie jestem jakims ich pasjonatem :P z reszta ktory pasjonat nawet zna te wszystki skroty znaczen silnika
Re: Co by było gdyby,czyli rozważania na temat mocy naszych
[quote="overrange"]Oznaczenia silnika no w sumie podstawy, ale ja sie nie interesuje Golfami Serii Mk2 na tyle by znac te skroty - poprostu podobaja mi się te autka i tyle, nie jestem jakims ich pasjonatem :P z reszta ktory pasjonat nawet zna te wszystki skroty znaczen silnika to z kąt wiesz jak pisać w killah ja posty są oznaczone symbolami silnika,przeważnie VWej to moja pasja od nie dawna interesuje się oplem bo lepsze motory mają
Ostatnio zmieniony pt mar 18, 2011 19:05 przez marcin 78, łącznie zmieniany 1 raz.
Wtedy moge sobie wpisac w google prawda?:) Nie musze tego znac na pamiec Z reszta wiekszosc osob podaje moc, pojemnosc, co ulatwia komunikacje xD
No może masz racje to wpisz sobie w google C20LET już nie długo w moim aucieoverrange pisze:Wtedy moge sobie wpisac w google prawda?:) Nie musze tego znac na pamiec Z reszta wiekszosc osob podaje moc, pojemnosc, co ulatwia komunikacje xD
Wiem co to za silnik ale stycznosci z nim nie mialem :P
overrange,
gadanie kłucenie . . według licznika ok 8 sek 0-100 co widac na filmach( napewno nie mniej ) . . na g-techu mysle ze 9 wykrece , choc nie wiadomo . . tylko problem z tym ze nikt w okolicy nie ma lub nie udostepnia
z checia nagram cos jeszcze , tzn jakies próby miedzy autami , i z Volvo przez które wyszlo troche pisania i wszyscy o nim zapomnieli jak narazie Volvo ,,sie spsuło i nie moze''
a C20LET rzeczywiscie bedzie latac na zywo jeszcze silnika nie widzialem a chciałbym
a ile MK II porobiło MK IV gdzie MK IV nie straciło pewnie mocy bo nie zdązyłoGdzie w obu przypadkach jeden i drugi ma +- 8s do 100 wiec. 8s, a nie 6
gadanie kłucenie . . według licznika ok 8 sek 0-100 co widac na filmach( napewno nie mniej ) . . na g-techu mysle ze 9 wykrece , choc nie wiadomo . . tylko problem z tym ze nikt w okolicy nie ma lub nie udostepnia
z checia nagram cos jeszcze , tzn jakies próby miedzy autami , i z Volvo przez które wyszlo troche pisania i wszyscy o nim zapomnieli jak narazie Volvo ,,sie spsuło i nie moze''
a C20LET rzeczywiscie bedzie latac na zywo jeszcze silnika nie widzialem a chciałbym
- GTI EDITION -
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
CIENKII, a ja przyznam ci ze licznikowo robisz 8,xx do 100 tym woim PF'em i gratki za to teraz bym sie zastanawiał czy to sam serie masz czy coś dłubane przez kogoś bo fajnie idzie !!
Zobaczyłem i miałeś rację. przyznaje
ciekawe ile by pokazało na hamowni twoje autko a te autka o których pisałeś ale na tej samej hamowni bo wg mnie oni trochę fantazjują a twój idzie lepiej niz seria. 2 sprawa to nie ma co porównywać vw po danych katalogowcyh tak do końco bo często osiągi są np lepsze (a spalanie większe )
Zobaczyłem i miałeś rację. przyznaje
ciekawe ile by pokazało na hamowni twoje autko a te autka o których pisałeś ale na tej samej hamowni bo wg mnie oni trochę fantazjują a twój idzie lepiej niz seria. 2 sprawa to nie ma co porównywać vw po danych katalogowcyh tak do końco bo często osiągi są np lepsze (a spalanie większe )
Ostatnio zmieniony pt mar 18, 2011 19:40 przez To_mas, łącznie zmieniany 1 raz.
overrange pisze:Pokazales porownanie Golfa 2 gti 139km vs golf 4 gti 150km.
raczej bardziej mi to pod mk1 podchodzi, tak jak kolega opisał ale faktycznie z mk4 gti, Więc 112KM vs 150, Nie ścigałem się z takim ale słyszałem że szału nie robi 150 koni na tą mase,
CIENKII Bez hamowni i gtecha to raczej nikt w tym wypadku Ci nie uwierzy na te 8 sekund. Wiem że bywają auta trzymające serie po 20 latach, sam miałem takiego rp-ka, gdzie na hamowni wypluł 96 koni, i nikt nie wiedział czemu, ale bez przesady.
Tomek_2gt, tak ten filmik z Top GEar to Mk1 ale Cienki tez pokazal wyscig golfa 2 GTI z 4 GTI Zgadza sie 2GTI porobila na tym filmiku 4ke GTI pewnie dzieki przewadze mocy nad/masa miedzy jednym, a drugim autem ale zobacz, ze sam poczatek ida leb w leb. Ale tak wracajac do tego filmiku to ta 2gti byla duza ladniejsza od 4gti tak czy siak
To_mas,
spalanie w miescie ? w lato jak go kupilem ponizej 14 nie chcial zejsc delikatnie muskajac gaz . . po miesiacu walki potrafilem zejsc do 9 !!
na trasie zszedłem do jakis 5.8 przy 90 km/h . . . mfa pokazuje 5.5-6.0 przy takiej jeździe 90-100km/h
ale podczas ,,butowania'' czyli zakres od 4,5 do konca wskaznik od paliwa spada szybko a według obliczen wyjdzie koło 18-20 litrów . .
srednio jak jeżdze ok 10-11 litrów musze lac
hamownia ? prawdopodobnie po 10-tym :d na tej samej na ktorej hamował sie CRX 170km i Honda 107km . . . Lanos podobno nie hamowany . .
chciałbym zeby pokazał serie . . choc Ci ktorzy jechali twierdza ze jak na 107ps to ,,jadzie''
ogólnie to nic nie wiadomo . . pod maska jedynie był stozek K&N , teraz jest inny bo tamten mial juz chyba milion kilometrów za sobą i od samej przepływki do przepustnicy power rura połaczona gumowymi łączeniami w logo http://www.bonrath.de" onclick="window.open(this.href);return false; , i wycieraczka mimo ze mocy nie daje , daje do myslena ze ktos cos głebiej tez wsadzil . . . komputer ma seryjne oznaczenia i numery . .teraz bym sie zastanawiał czy to sam serie masz czy coś dłubane przez kogoś bo fajnie idzie !!
spalanie w miescie ? w lato jak go kupilem ponizej 14 nie chcial zejsc delikatnie muskajac gaz . . po miesiacu walki potrafilem zejsc do 9 !!
na trasie zszedłem do jakis 5.8 przy 90 km/h . . . mfa pokazuje 5.5-6.0 przy takiej jeździe 90-100km/h
ale podczas ,,butowania'' czyli zakres od 4,5 do konca wskaznik od paliwa spada szybko a według obliczen wyjdzie koło 18-20 litrów . .
srednio jak jeżdze ok 10-11 litrów musze lac
hamownia ? prawdopodobnie po 10-tym :d na tej samej na ktorej hamował sie CRX 170km i Honda 107km . . . Lanos podobno nie hamowany . .
chciałbym zeby pokazał serie . . choc Ci ktorzy jechali twierdza ze jak na 107ps to ,,jadzie''
- GTI EDITION -