co to za wyciek na zdjęciu?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
zdjecie robione pod spodem golfa przodem w strone maski, widać że jest to "mokre" chyba to olej..jakieś pomysły?
http://img40.imageshack.us/i/dsc00256ce.jpg/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://img40.imageshack.us/i/dsc00256ce.jpg/" onclick="window.open(this.href);return false;
Na razie się nie przejmować i sprawdzać stan oleju. Jeśli wyciek się powiększy lub będzie wyraźnie ciekło, może uszczelka michy (silikon) do wymiany.
"Kocham ku*wy i chleb ze smalcem!"
dzięki, czyli to jest raczej normalne? albo w miare normalne? masz na mysli uszczelka pod głowicą? miałem nadzieje że może ewnetulnaie gdzieś z kabli coś delikatnie cieknie
i drugie pytanie
czy podpięcie do VAG przed zakupem pokaże nam wszystko co kryje sie pod maską? czy jeśli były są jakieś wycieki komputer to wykaże?
i drugie pytanie
czy podpięcie do VAG przed zakupem pokaże nam wszystko co kryje sie pod maską? czy jeśli były są jakieś wycieki komputer to wykaże?
- VWaldini81
- LDZ
Kolega pisał o wycieku z pod miski. Nie widać czy wyżej jest mokro, bo ja bym się zastanowił czy to nie wyżej cieknie np.z pod dekla zaworowego?U mnie tak było bo uszczelnienie oryg.miski nie puści chyba , że była już kiedyś ściągana.
Vag-iem nie sprawdzisz czy auto ma wycieki.
Ja to nie lubię mieć mokrego silnika i wszystkie przecieki na czas naprawiamKajor pisze:Na razie się nie przejmować
Vag-iem nie sprawdzisz czy auto ma wycieki.
super dzięki, czyli możliwe że to nic groźnego i kosztownego w naprawach
jaki silnik??
w razie kontaktu na gg lub tlena pisać od razu ze z forum vw.
Na fotce widać, że blok silnika też jest mokry. Przeciek masz gdzieś u góry. Zlokalizuj go i usuń. Zerknij też do rozrządu czy pasek nie jest zaoliwiony.
witam. sprawdz czy niemasz dziury w puszce odmy. ja mialem tak mala ze dopiero bylo ja widac pod swiatlo. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5c5 ... 80f21.html
w razie kontaktu na gg lub tlena pisać od razu ze z forum vw.
problem w tym ze to zdj dostałem i musze sie zorietnowac co do kupna, czy warto jaki koszt moze mnie czekac
wg mnie wyciek następuje z połączenia odma - okolice przepustnicy - jest to przedmuch oleju z odmy w kierunku przepustnicy.prezydent pisze:problem w tym ze to zdj dostałem i musze sie zorietnowac co do kupna, czy warto jaki koszt moze mnie czekac
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
i jeszcze jedna rzecz, która może coś podpowie....auto od dłuższego czasu(około m-ca) stoi na parkingu, wtedy też zostało zrobione zdj
grg474 czyli wynika z tego że to nic poważnego ?nie jestem fachowcem dlatego tak dopytuje...
przez odme wraz z nadmiarem ciśnienia w skrzyni korbowej idą drobiny oleju - skoro taki zaciek wygląda an to że idzie tego trochę więcej - czy to normalne? No tego bym nie powiedział ze to norma ale w wielu przypadkach spotykana i nie oznacza od razu że silnik już dogorywaprezydent pisze:grg474 czyli wynika z tego że to nic poważnego ?nie jestem fachowcem dlatego tak dopytuje...
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć