mk3 AFN+ vs audi a6 c6 3.0 TDI QUATTRO
- Marcin_ko7
- Użytkownik
Witam
Wracam sobie z pracy i patrze ze podjeżdża z tyłu audi wiec mysle, sobie bedzie sie działo
Wyprzedza mnie. Za chwile wyprzedza dalej wiec ja za nim.. cały czas...
Prosta, nic przed audi wiec gaz w podłogę i jedziemy. Audi lekko mi odchodzi. Teren zabudowany wiec zwalniamy. Wyjezdzamy z wioski i znów gaz w podłogę... audi lekko mi odchodzi ale i tak jestem zadowolony. Dochodzimy do 190km/h i buhhhh. Tryb awaryjny :/
Wąż musze wymienic na dłuższy bo już nie pierwszy raz sie tak dzieje :/
Pewnie powiecie ze powinnem zmiesc to audi z powierzchni ziemi ale ja i tak jestem zadowolony.
Powietrze w poliwie mam :/ i mysle ze to mi zabiera pare kucy... Musze sprawdzic przewody... Mysle równiez nad pompa podawcza
Wracam sobie z pracy i patrze ze podjeżdża z tyłu audi wiec mysle, sobie bedzie sie działo
Wyprzedza mnie. Za chwile wyprzedza dalej wiec ja za nim.. cały czas...
Prosta, nic przed audi wiec gaz w podłogę i jedziemy. Audi lekko mi odchodzi. Teren zabudowany wiec zwalniamy. Wyjezdzamy z wioski i znów gaz w podłogę... audi lekko mi odchodzi ale i tak jestem zadowolony. Dochodzimy do 190km/h i buhhhh. Tryb awaryjny :/
Wąż musze wymienic na dłuższy bo już nie pierwszy raz sie tak dzieje :/
Pewnie powiecie ze powinnem zmiesc to audi z powierzchni ziemi ale ja i tak jestem zadowolony.
Powietrze w poliwie mam :/ i mysle ze to mi zabiera pare kucy... Musze sprawdzic przewody... Mysle równiez nad pompa podawcza
Ile KM i Nm w Twoim ? Moj wujek ma takie a6 240KM i ganiałem się z nim po trasie raz . Start wiadomo dla niego bo quattro a u mnie ośka wiec troche mi odchodzil ale od 2 biegu audi nie miało polotu do mojej aśki aż do konca czyli jakies 210-220km/h
Ostatnio zmieniony śr mar 23, 2011 23:06 przez Adigolfer, łącznie zmieniany 1 raz.
- Marcin_ko7
- Użytkownik
Killa nie było bo przegrałem
Dwa lata temu było 160km i 330nm a teraz nie wiem... a u Ciebie w oplu ile i jaki to opel ?
Wydaje mi się że na zimowkach bym go zjadł ale keskiny zamuliły mi autko
Dwa lata temu było 160km i 330nm a teraz nie wiem... a u Ciebie w oplu ile i jaki to opel ?
Wydaje mi się że na zimowkach bym go zjadł ale keskiny zamuliły mi autko
Marcin_ko7 gdzie go widziałeś i w jakim kolorze?
Musi być więcej bo w golfie mam 176 KM i do a6 przed wirusem mu brakowało nie mówiąc już co było po sofcie. Pewnie trafiłeś na tą najsłabszą odmianę 225 KM co ma ponad 7s do setkiMarcin_ko7 pisze:Dwa lata temu było 160km i 330nm a teraz nie wiem
Patrz w lusterka! Nieoznakowane radiowozy są wszędzie
- Marcin_ko7
- Użytkownik
trasa sroda slaska - lubin kolor czarny...
7sekund.... niezle... myslałem ze to wolniejsze jest z powodu wagi... Tym bardziej sie ciesze...
pisząc ze 2 lata temu było 160km myslałem ze dzis moze byc ich mniej :/
7sekund.... niezle... myslałem ze to wolniejsze jest z powodu wagi... Tym bardziej sie ciesze...
pisząc ze 2 lata temu było 160km myslałem ze dzis moze byc ich mniej :/
Czyli nie jaMarcin_ko7 pisze:trasa sroda slaska - lubin kolor czarny...
Najsłabsza 225 KM ma według katalogu 7.3. Wersja 240 KM jak moja po wirusie ma koło 6s (trzeba by dokładnie sprawdzić) więc tu byś poległ Dobry kill, ale chyba kierownik z audi się nie ścigał bo mój golfik ledwo się trzymał, a wypluł 176KM na hamowniMarcin_ko7 pisze:7sekund
Marcin_ko7, 233/315 Astra g OPC Z20LET
kris, 240KM ma seryjnie chyba 6.8s do setki
kris, 240KM ma seryjnie chyba 6.8s do setki
Tak seryjnie 6.8 tylko moja urywa trochę wirusemAdigolfer pisze:240KM ma seryjnie chyba 6.8s do setki
NieźleAdigolfer pisze:Astra OPC Z20LET
- marcinas1983
- VW Baron
- Kontakt:
czy na zakończeniu tej rury z kolektora ssącego jest jakieś poszerzenie, obspawana lub rozklepana?? Bo wydaje mi się, że jest zwykła i nie ma się co dziwić, że wąż z niej spada, bo będzie spadał . A tak ogólnie to całkiem nieźle jak na golfa .Marcin_ko7 pisze:Wąż musze wymienic na dłuższy bo już nie pierwszy raz sie tak dzieje :/
- Marcin_ko7
- Użytkownik
na foto tego moze nie widac ale ona ma co 2 cm zgrubienie... teraz założyłem na dwie opaski skrecane, zobaczymy ile wytrzyma...
- tomcio1
- Mały gagatek
- Kontakt:
Re: mk3 AFN+ vs audi a6 c6 3.0 TDI QUATTRO
kris, 240KM ma seryjnie chyba 6.8s do setki [/quote]
Wierz dalej w dane katalogowe. Golfem 4 v6 4motion (204PS) przechodze koło takiego audi bez problemu od startu, a golf według katalogu ma 7s. Audi bardzo optymistycznie podaje swoje dane katalogowe.
Wierz dalej w dane katalogowe. Golfem 4 v6 4motion (204PS) przechodze koło takiego audi bez problemu od startu, a golf według katalogu ma 7s. Audi bardzo optymistycznie podaje swoje dane katalogowe.
Mądry nic nie powie, a głupi się nie domyśli...
[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images32.fotosik.pl/132/14f30907b7eab63d.jpg[/img][/url]
[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images32.fotosik.pl/132/14f30907b7eab63d.jpg[/img][/url]
Nie mam dostępu do g techa więc orientacyjnie na to patrze i nie mówię że to są 100% dokładne pomiary.tomcio1 pisze:Wierz dalej w dane katalogowe.
W temacie masz modzonego afn który miał 160 KM dwa lata temu, a nie ponad 200 w v6. Ponad 40 koni piechotą nie chodzi więc czytanie ze zrozumieniem się kłania. Po zmianie softa w tdi seryjne v6 by odpadło. Po drugie a6 to nie auto do ściganiatomcio1 pisze:Golfem 4 v6 4motion (204PS)
Ostatnio zmieniony sob mar 26, 2011 14:10 przez kris, łącznie zmieniany 1 raz.
tomcio1, ty rozumiem zanim podasz przyspieszenie jakiegos samochodu najpierw mierzysz je g-techem tak ?Posługuje sie danymi katalogowymi bo nie mam mozliwosci zmierzyc przyspieszenia w każdym aucie wiec daruj sobie takie komentarze.
- Marcin_ko7
- Użytkownik
jesli macie tak operowac danymi technicznymi to moze podajcie mi ile do 100km/h ma bmw e36 2,5i 192km bo dzis sie z taka sciałem i ile wazy