Witam
Mam 2 pytania
1. Składam 9A z jakąś tam suszarką i mam pytanie odnośnie intercoolera - czy kupic np od jakiegoś dostawczaka (sprinter/master itp) czy kupić coś takiego:
http://fmic.pl/product.php?id_product=11" onclick="window.open(this.href);return false;
2. Wiem ze seryjne sprzęgło może działać różnie wiec bede chciał wymienić skrzynie na skrzynie z VR6 (obecna moja podobno jest od GTI oznaczenie ma 9a i wysprzeglik to pręt wychodzący z wałka sprzęgłowego - podobno nie pociągnie to sprzęgło mocy około 250 PS - tyle bym chciał uzyskać).
Pytanie to: czy poza VR6 mogę pod pasować jakąś skrzynie od TDI np 6 biegową - oczywiście wiem ze trzeba do tego koło zamachowe (dwu mas czy zwykłe) rozrusznik i cięgna (linki) wraz z mechanizmem z kabiny i czy ten np dwu mas będzie pasował otworami na wał??
Dzieki
IC oraz skrzynia biegów
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- olozwirski
- 2 SLOW 2 PLAY
Re: IC oraz skrzynia biegów
IC ten z linka to kawal krowy, kup cos mniejszego.LordKris pisze:Witam
Mam 2 pytania
1. Składam 9A z jakąś tam suszarką i mam pytanie odnośnie intercoolera - czy kupic np od jakiegoś dostawczaka (sprinter/master itp) czy kupić coś takiego:
http://fmic.pl/product.php?id_product=11" onclick="window.open(this.href);return false;
2. Wiem ze seryjne sprzęgło może działać różnie wiec bede chciał wymienić skrzynie na skrzynie z VR6 (obecna moja podobno jest od GTI oznaczenie ma 9a i wysprzeglik to pręt wychodzący z wałka sprzęgłowego - podobno nie pociągnie to sprzęgło mocy około 250 PS - tyle bym chciał uzyskać).
Pytanie to: czy poza VR6 mogę pod pasować jakąś skrzynie od TDI np 6 biegową - oczywiście wiem ze trzeba do tego koło zamachowe (dwu mas czy zwykłe) rozrusznik i cięgna (linki) wraz z mechanizmem z kabiny i czy ten np dwu mas będzie pasował otworami na wał??
Dzieki
Skrzynia z VR6 nie bedzie pasowac, do 250 KM spokojnie wystarczy skrzynia typu 02A np z mkIII gti 16V + sprzeglo VR6, a jak chcesz 6 bieg to tez da rade, wtedy szukasz od poprzecznej czterocylindrowki razem ze sprzeglem dwumasowym.
Jak teraz masz skrzynie na wodziki to z grubszych spraw potrzebujesz jeszcze hydraulicznego wysprzeglika.
W jakim samochodzie ma to byc?
Poproszę coś więcej o tym wysprzęglikuolozwirski pisze: Jak teraz masz skrzynie na wodziki to z grubszych spraw potrzebujesz jeszcze hydraulicznego wysprzeglika.
A auto to MK1
- olozwirski
- 2 SLOW 2 PLAY
A co o wysprzegliku mozna napisac? W nowszych od twojej skrzyniach zamiast linki i dzwigni jest pompa i silownik hydrauliczny. Calkowita przerobka bo seryjnie nie wystepowalo takie sprzeglo. Sa tez plotki ze mozna dac sterowanie sprzegla na linke jak w transporterze, ja osobiscie nie przerabialem tematu i nie podpowiem.
LordKris pisze:Poproszę coś więcej o tym wysprzęglikuolozwirski pisze: Jak teraz masz skrzynie na wodziki to z grubszych spraw potrzebujesz jeszcze hydraulicznego wysprzeglika.
A auto to MK1
Wszystko OK tylko w jakim celu przerabiać na hydraulike ??olozwirski pisze:A co o wysprzegliku mozna napisac? W nowszych od twojej skrzyniach zamiast linki i dzwigni jest pompa i silownik hydrauliczny. Calkowita przerobka bo seryjnie nie wystepowalo takie sprzeglo. Sa tez plotki ze mozna dac sterowanie sprzegla na linke jak w transporterze, ja osobiscie nie przerabialem tematu i nie podpowiem.
LordKris pisze:Poproszę coś więcej o tym wysprzęglikuolozwirski pisze: Jak teraz masz skrzynie na wodziki to z grubszych spraw potrzebujesz jeszcze hydraulicznego wysprzeglika.
A auto to MK1