[mk IV] Smoła by Pele
Moderator: G0 Karcio
- pavo71
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
[mk IV] SMOŁA by PELE GT22 it's here 197 HP@398 NM
pelton a może tak jakiś xenon z przodu ? widziałem fajne lampki do sprzedania coś takiego widziałem ;p
zrobić czarne do okoła i tanim kosztem masz prawie ori xenon A zmieniasz znaczki ?:P bo z tyłu widziałem tylko TDI i rabbit
zrobić czarne do okoła i tanim kosztem masz prawie ori xenon A zmieniasz znaczki ?:P bo z tyłu widziałem tylko TDI i rabbit
póki co na razie ten mod odpada i nie zawracam sobie nim głowy, wiem, że ostatnio Shaun to ogarniał więc pogapię się jak to u niego wyszłopavo71 pisze:pelton a może tak jakiś xenon z przodu ? widziałem fajne lampki do sprzedania coś takiego widziałem ;p
na dniach klapa idzie do lakiernika, wskoczy ori czarny znaczek VW służb Bundeswehry oraz wywalam TDI i zostawiam samego królika, niech sobie kicapavo71 pisze:A zmieniasz znaczki ?:P bo z tyłu widziałem tylko TDI i rabbit
pelton, tylko z tym Bundeswehr edition nie przesadzaj bo możesz głupio wyglądać z wieżyczką
pavo71, Wiesz może co to za lampy ? Wyglądają jak ori praktycznie
1.matowanie lakieru wodnym - nie potrzebne, narobisz sobie tylko roboty.
2.gęsta mokra gąbka do naniesienia pasty polerskiej - Jak lecisz G3 obejrzyj dedykowane pady. Jakie pasty masz ?
3.mikrofibra do polerowania
work work work
5.gęsta mokra gąbka naniesienia wosku - Do woskowania używaj suchego aplikatora. Gąbkowy Meguiarsa za 7 zł będzie fajny
6.mikrofibra do woskowania
7.na koniec wosk koloryzujący Sonax - Tutaj znajdzie się coś lepszego.
Luknij na kosmetykaaut.pl
Z mojej strony, jeśli polecisz na pastach Poorboysa, na to Black Hole od PB i wosk Dodo Juice. Zamkniesz się w fajnej kwocie a uwierz że będzie to dużo lepiej wyglądało i co najważniejsze dużo dłużej
Dobry mod, wiesz co dobre. U mnie już od dwóch miesięcy tak jest.pelton pisze:wywalam TDI i zostawiam samego królika, niech sobie kic
1.matowanie lakieru wodnym - nie potrzebne, narobisz sobie tylko roboty.
2.gęsta mokra gąbka do naniesienia pasty polerskiej - Jak lecisz G3 obejrzyj dedykowane pady. Jakie pasty masz ?
3.mikrofibra do polerowania
work work work
5.gęsta mokra gąbka naniesienia wosku - Do woskowania używaj suchego aplikatora. Gąbkowy Meguiarsa za 7 zł będzie fajny
6.mikrofibra do woskowania
7.na koniec wosk koloryzujący Sonax - Tutaj znajdzie się coś lepszego.
Luknij na kosmetykaaut.pl
Z mojej strony, jeśli polecisz na pastach Poorboysa, na to Black Hole od PB i wosk Dodo Juice. Zamkniesz się w fajnej kwocie a uwierz że będzie to dużo lepiej wyglądało i co najważniejsze dużo dłużej
Szukasz porady n/t detailingu czy profesjonalnych kosmetyków ? Napisz w nowym dziale
http://forum.vwgolf.pl/viewforum.php?f=175
G3 Farecla AutomotiveBio pisze:Jakie pasty masz ?
zastanawiam się jeszcze nad pastą polerską 3M
no właśnie konsultowałem temat z pewnym człowiekiem sprzedającym bardzo dużo środków chemii pielęgnacyjnej do aut i sugerował użycie klocka z gęstej gąbki do nanoszenia/rozcierania wosku na mokro aby było jak najmniej stratBio pisze:Do woskowania używaj suchego aplikatora.
no akurat zostało mi coś z tamtego sezonu, ja z niego byłem zadowolonyBio pisze:Tutaj znajdzie się coś lepszego.
a dzięki, zerknęBio pisze:kosmetykaaut.pl
-
- Nowicjusz
Kolego moglbys mi powiedziec ile Cie kosztowalo zrobienie silnika na 197 km??? jestem ciekaw bo tez chce zrobic swoje autko na podobna moc,,, ale nie wiem jakie sa koszta takiej zabawy. Gdybys mogl mi odpisac ! byłbym bardzo wdzięczny.. Pozdrawiam
kendzi TDI, trzeba indywidualnie
Ostatnio zmieniony ndz mar 27, 2011 19:11 przez PELE, łącznie zmieniany 1 raz.
kendzi TDI, kontaktuj się z userem o nicku evolution
pelton, jak aplikator już nasiąknie preparatem to straty będą naprawdę znikome. Próbowałem tak i tak nakładać i nie ukrywam że na sucho Natty's Blue dawał mi lepszą kontrolę aplikację czyli po krótce widziałem gdzie jest mniej/ więcej namaziane
Szukasz porady n/t detailingu czy profesjonalnych kosmetyków ? Napisz w nowym dziale
Bio, w takich razie mówimy o dwóch bardzo podobnych rozwiązaniach, masz na myśli taki aplikator? http://www.meguiars.pl/shop/product_inf ... cts_id=332" onclick="window.open(this.href);return false;
gąbka którą ja mam nakłada wosk na mokro, jej kształt to kostka, Twój aplikator na sucho, będę to testował i dam znać czy się sprawdziło
Mam jeszcze pytanie, czym nanosisz pastę polerską, masz jakieś doświadczenie z pastą Farecla G3? W przypadku polerki maszynowej z użyciem Farecly G3 wiem, że polerka odbywa się na mokro, a jak ma się w tym przypadku polerka ręczna? Rozumiem, że na sucho po wcześniejszym nałożeniu posty, pozwoleniu jej wyschnąć ?
gąbka którą ja mam nakłada wosk na mokro, jej kształt to kostka, Twój aplikator na sucho, będę to testował i dam znać czy się sprawdziło
Mam jeszcze pytanie, czym nanosisz pastę polerską, masz jakieś doświadczenie z pastą Farecla G3? W przypadku polerki maszynowej z użyciem Farecly G3 wiem, że polerka odbywa się na mokro, a jak ma się w tym przypadku polerka ręczna? Rozumiem, że na sucho po wcześniejszym nałożeniu posty, pozwoleniu jej wyschnąć ?
pelton, Dokładnie tym nakładam Tylko że ja mam w paście wosk a nie w płynie
Ja nanoszę pastę a w zasadzie mleczko ręcznie aplikatorem Tri Color. G3 z tego co czytałem różnie nakładają. Jednak teraz skupiłbym się na twoim miejscu odpowiednim dobraniem agresywności past i twardości padów do polerki
Ja nanoszę pastę a w zasadzie mleczko ręcznie aplikatorem Tri Color. G3 z tego co czytałem różnie nakładają. Jednak teraz skupiłbym się na twoim miejscu odpowiednim dobraniem agresywności past i twardości padów do polerki
- pavo71
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Lampy są firmy In-Pro to jest to samo co lampy in pro z ringami tylko wersja bez ringów bardzo podobna do ori xenon. Cena nowych lamp wysoka i dostepnośc znikoma ( 1100zł ) ale znalazlem takie uzywki za 600 zł komplet a ze ja mam juz ori xenon to tak rozsyłam po znajomych info może ktoś chce fajne lampki w dobrej cenie
A co do polerki to panowie musicie mi pomoc ;p chociaz nie wiem czy mojemu autu sama polerka pomoze
A co do polerki to panowie musicie mi pomoc ;p chociaz nie wiem czy mojemu autu sama polerka pomoze
- Frykas
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Re: [mk IV] SMOŁA by PELE GT22 it's here 197 HP@398 NM
Panie Moderatorze ostatnio oberwało nam się dosyć mocno za spam a teraz sam pan spamujeRydzu pisze:pelton, tylko z tym Bundeswehr edition nie przesadzaj bo możesz głupio wyglądać z wieżyczką
ja tam nie mam nic przeciwko Pelton pewnie też nie ale w obliczu krytyki w naszym kierunku wygląda to troche marnie..
P.S.
Pelton rezerwuje jazdę próbną
Mój Borowik
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2052734#2052734
[img]http://i131.photobucket.com/albums/p282/ruckus-kamil/PODPISGOLF.jpg[/img]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2052734#2052734
[img]http://i131.photobucket.com/albums/p282/ruckus-kamil/PODPISGOLF.jpg[/img]
Frykas, masz jakieś obiekcję? Porównujesz jeden post w temacie oznaczeń bundeswehry z całą polemiką o Marynii?
Jeśli masz jakieś zarzuty do mojej osoby i pracy wykonywanej na forum, napisz proszę do wyższej instancji a nie wylewasz żale komuś w temacie.
Jeśli masz jakieś zarzuty do mojej osoby i pracy wykonywanej na forum, napisz proszę do wyższej instancji a nie wylewasz żale komuś w temacie.