[MK3] VOLKSWAGEN GOLF 3 BY WEGIEL ,,GERMAN-STYLE,,
Moderator: G0 Karcio
- Lothar
- Car programmer
- Kontakt:
Przód poszerzysz błotnikami z laminatu, które i tak trzeba ciąć i przerabiać, a tył jedynie odciąć zewnętrzny błotnik od wewnętrznego i rozepchnąć go, potem szpachla i lakier. Innego ładnego wyjścia nie ma.Wegiel pisze:Tak na dzien dzisiejszy wyglada Grill, w środe odbieram wycieraczki
szukam sposobu na poszezenie nadkoli!
[url=http://img294.imageshack.us/img294/7131/aaa2hl.jpg]Obrazek[/URL]
Slyszalem o jakiejs maszynce ktora wyciaga na zewnatrz nadkola bez spwania i szpachlowania bo chcial bym tego uniknac! Co do rantow to sa zaklepane do srodka!TAZ pisze:Przód poszerzysz błotnikami z laminatu, które i tak trzeba ciąć i przerabiać, a tył jedynie odciąć zewnętrzny błotnik od wewnętrznego i rozepchnąć go, potem szpachla i lakier. Innego ładnego wyjścia nie ma.
Zalezy na kogo trafisz ogulnie latam z rejstracja przyczepiona do dokladki ale na potzeby fotek demontuje ja!stasiu14 pisze:Czy można tak jezdzic z rejestracja za szyba?Nie czepiaja sie niebiescy?Auto respect
Był Golf III 1.8 G-STYLE ----------- Był Passat B5 1.8T AirRide ----------- Jest Audi typ43
Piekny golfiacz! Chce zrobic klape z tylu tak jak Ty masz. Mam obecnie tylko zaszpachlowany znaczek, mechanik mowil ze spoko bedzie, nawalil szpachli i polakierowal, a po 1,5 roku popekalo wszystko i glupio wyglada. Chce wywalic wycieraczke, listwe, przymruzyc, zaspawac i polakierowac. Ile Cie ten zabieg kosztowal? Cala klape polakierowales? Jak wyglada otwieranie klapy?
STOP dziurom na drogach!!!
Wszystkie lementy sa spawane nie szpachlowane wiec nic nie pekna klapa byla cala lakierowana z obu stron koszt imprezy dos duzy 700zl ale musialem wycinac szybe i wklejac spowrotem poniewaz mialem ubytki przy samej szybie!demon3 pisze:Piekny golfiacz! Chce zrobic klape z tylu tak jak Ty masz. Mam obecnie tylko zaszpachlowany znaczek, mechanik mowil ze spoko bedzie, nawalil szpachli i polakierowal, a po 1,5 roku popekalo wszystko i glupio wyglada. Chce wywalic wycieraczke, listwe, przymruzyc, zaspawac i polakierowac. Ile Cie ten zabieg kosztowal? Cala klape polakierowales? Jak wyglada otwieranie klapy?
Co do otwierania zamontowalem silownik do klapy zeby otwieral zamek i mam w srodku przycisk do otwierania jak masz dobreko elektryka to mozna podlaczyc pod alarm-pilota!
Był Golf III 1.8 G-STYLE ----------- Był Passat B5 1.8T AirRide ----------- Jest Audi typ43
a powiedz ..ten grill .. kupiles juz z chromowanymi listkami ? czy to jakos przerabiales ? bo szukam zakladu gdzie takie rzeczy robiaWegiel pisze:Wszystkie lementy sa spawane nie szpachlowane wiec nic nie pekna klapa byla cala lakierowana z obu stron koszt imprezy dos duzy 700zl ale musialem wycinac szybe i wklejac spowrotem poniewaz mialem ubytki przy samej szybie!demon3 pisze:Piekny golfiacz! Chce zrobic klape z tylu tak jak Ty masz. Mam obecnie tylko zaszpachlowany znaczek, mechanik mowil ze spoko bedzie, nawalil szpachli i polakierowal, a po 1,5 roku popekalo wszystko i glupio wyglada. Chce wywalic wycieraczke, listwe, przymruzyc, zaspawac i polakierowac. Ile Cie ten zabieg kosztowal? Cala klape polakierowales? Jak wyglada otwieranie klapy?
Co do otwierania zamontowalem silownik do klapy zeby otwieral zamek i mam w srodku przycisk do otwierania jak masz dobreko elektryka to mozna podlaczyc pod alarm-pilota!
Dzieki! Koszt rzeczywiscie spory, ale moze u mnie bedzie taniej troche, bo ubytkow przy szybie nie mam, wiec nie bede jej ruszal. Czesc prac moze zrobie z chlopakami, sprezarke mam, wiec teoretycznie sam bym polakierowal, jesli nie bedzie to dla mnie zbyt skomplikowane Zrobic to musze tak czy siak, bo glupio wyglada to zaszpachlowane miejsce po znaczku ktore mi popekalo w ksztalt kolka...
STOP dziurom na drogach!!!
Grill jest wlasnej inwencji tworczej..hehe Czyli tak Sklep tuningowy ,, Castorama,, i tam masz do plytek wykonczenia w chromie lub innym kolorze takie listwy po 2metry troszke przerabiasz i przyklejasz do grilla no i mamy efekt jak widac umnie! Ewentualnie na Allegro sa grille cale w chromie!Mentos pisze:a powiedz ..ten grill .. kupiles juz z chromowanymi listkami ? czy to jakos przerabiales ? bo szukam zakladu gdzie takie rzeczy robia
Dokladnie najbardziej cieszy praca wloznona przez nas samcych! Nie problem dla niektorych wyjac plik $$$$$$$$$ i oddac auto do firmy ,,tjuningowejj,, ale co z tego ma!TheGwiazdor pisze:Nie ma jak zrób to sam...ile satysfakcji że się coś samemu wymodziło i innym się podoba