Rzadko mam okazję złapać się z kimś przy większych prędkościach więc opiszę tutaj swojego killa.
Początkowo przed rozwidleniem jadę sznurkiem i 2 auta przede mną jest wspomniane wyżej białe Audi A8 3.0TDI na klapie. Ja jadę z drugą osobą, kierowca Audi sam (jakiś gość ok. 40 co zauważyłem patrząc później we wsteczne). Na rozwidleniu poszedł lewym pasem trochę do przodu, tak do ok. 140km/h, ja korzystając z prawego pasa gaz i obserwuję przebieg sytuacji. Facet chyba skumał o co chodzi, bo poszedł za ciosem i po tym jak go ominąłem prawą stroną i zjechałem na lewy przyczepił mi się do ogona i utrzymywał odległość 50m tak do ok. 180 km/h. Potem zblokowało nas coś z lewej i prawej (wyhamowaliśmy tak do ok 120km/h) więc obaj odskoczyliśmy na prawy pas (ten blokujący jechał szybciej ) i Audi wróciło na lewy szybciej przez co mnie minęło, a ja mu na ogon. Po tej sytuacji 2 pasy wolne tylko dla nas, ja znowu na prawy (tutaj przy prędkości ok. 140km/h) i 4 biegu gaz w podłogę...gościu też nie odpuszczał. Jako że A8 swoje waży to systematycznie go dochodziłem i w zasadzie przy 180km/h został kilka długości za mną. Potem już ciągnąłem do 200km/h a on już chyba odpuścił bo wrócił do utrzymywania równego dystansu ok. 50m. W każdym razie później na zwężeniu podjeżdżał mi co jakiś czas pod kufer, a ja tylko banan na twarzy. Z tego co sprawdzałem to Audi ma 233KM i ok. 7,8s. do 100 więc równy przeciwnik, tyle że masa na moją korzyść przy tych raptownych przyspieszeniach ze 140. Myślę jednak, że gościu średnio ogarniał to auto, ale kill jest kill.
Golf MK4 ASZ+ vs Audi A8 3.0TDI
-
- Użytkownik
Ja mysle, ze on sie nawet nie sciagal, poprostu jechal za toba, bo mu predkosci pasowaly....
raptowne przyspieszenie ze 140 ? to ile ten + u ciebie wynosi ? 50 ?
viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...
Myślę jednak, że gościu średnio ogarniał to auto, ale kill jest kill.
To ścigaliście się z zatrzymanego ? Bo nie rozumiem troche co jest do ogarniania przy prędkościach rzędu 140km/h i w automacie ? Ale ok
Chciał się łapać na pewno tyle, że go wcześniej sprowokowałem.erwinszczak_ pisze:Ja mysle, ze on sie nawet nie sciagal, poprostu jechal za toba, bo mu predkosci pasowaly....
Raptowne w sensie gaz w podłogę. Nie to żeby auto podrywało jak przy 3 biegu i 2000 obrotów. Plus po wirusie jest u mnie 35KM/70Nm ponad serie, która wynosi katalogowo 130KM/310Nm.Cinek pisze:raptowne przyspieszenie ze 140 ? to ile ten + u ciebie wynosi ? 50 ?
Chyba miał większe szanse od 140km/h niż z zatrzymanego przy tej masie. Potyczkę ostatecznie zaczęliśmy z 140km/h będąc obok siebie i 2 pasy puste, dopiero przy moim 180km/h odpuścił. Przy moim 200 ja również zacząłem zwalniać do 160 i jechaliśmy już ze stałymi prędkościami w równej odległości, już nie naciskał potem i ja też nie, ale wcześniej po zaczepce ewidentnie chciał mnie objechać. A8 to 1900 kg kloc i tego 233KM w TDI nie czuć, podobne przyspieszenie co u mnie.Adigolfer pisze:To ścigaliście się z zatrzymanego ? Bo nie rozumiem troche co jest do ogarniania przy prędkościach rzędu 140km/h i w automacie ? Ale ok
-
- Nowicjusz
-
- Użytkownik