Błąd 1332 nie działające elektyczne szyby u pasażera
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- M A T E U S Z
- Miero Team
Witam serdecznie
Wyskakuje mi błąd 1332 to jest Sterownik drzwi pasażera - J387
Jak to naprawić?
Opowiem co się wydarzyło, może to coś da.
Otóż od dawna, gruuubo pół roku prawa szybka powoli zaczynała się zamykać, tak jakby łapała opory.... Jak zrobiło się ciepło to wziąłem się za to
Ściągnąwszy tapicerkę chciałem odkręcić zaciski, by złapać szybę lecz, gdy to robiłem zleciała metalowa podpórka trzymająca szybe, po rozebraniu metalowej obudowy okazało się, że ułamany został plastik... próbowałem to skleić, taśmą poleciałem dokładnie... trzymało.
Zadowolony składając wszystko podłączyłem wszystkie okablowania i wtedy ERROR szedł sygnał, bo było słychać tyknięcie, ale silnik nie pracował...
Ktoś wie co może być?
Wyskakuje mi błąd 1332 to jest Sterownik drzwi pasażera - J387
Jak to naprawić?
Opowiem co się wydarzyło, może to coś da.
Otóż od dawna, gruuubo pół roku prawa szybka powoli zaczynała się zamykać, tak jakby łapała opory.... Jak zrobiło się ciepło to wziąłem się za to
Ściągnąwszy tapicerkę chciałem odkręcić zaciski, by złapać szybę lecz, gdy to robiłem zleciała metalowa podpórka trzymająca szybe, po rozebraniu metalowej obudowy okazało się, że ułamany został plastik... próbowałem to skleić, taśmą poleciałem dokładnie... trzymało.
Zadowolony składając wszystko podłączyłem wszystkie okablowania i wtedy ERROR szedł sygnał, bo było słychać tyknięcie, ale silnik nie pracował...
Ktoś wie co może być?
Ostatnio zmieniony śr mar 30, 2011 23:06 przez M A T E U S Z, łącznie zmieniany 1 raz.
Moja ukochana ---------> Wściekła bestia
witam. wtyczka dobrze zapieta?? szyba ustawiona w mocowaniach??
w razie kontaktu na gg lub tlena pisać od razu ze z forum vw.
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
Mi to wygląda ewidentnie na jakiś błąd w montażu. Co dokładnie to nikt nie powie, ale skoro silnik "tyka" a szyba nie chodzi to coś go blokuje. Żeby wiedzieć co musisz rozebrać, ale najpierw proponuję kupić ten ułamany plastik, a nie drutować taśmąpróbowałem to skleić, taśmą poleciałem dokładnie... trzymało
- M A T E U S Z
- Miero Team
Za sterowanie odpowiada silnik szyb?Wyskakuje mi błąd 1332 to jest Sterownik drzwi pasażera - J387
Witam - a czy jak odkrecisz caly silnik od obudowy i w tedy włączysz to na sucho powinien działac i sie obracac ten tryb co kreci przekładnią , jak to bedziesz miał, sprawne to znaczy ze czyba ma ciezko bo podnosnik działa na przeciazenie jak ma zaciezko to go odłacza .
- M A T E U S Z
- Miero Team
No niestety nie porusza się
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
Pisałeś że silnik "tyka" a teraz piszesz, że ani drgnie? Prąd w ogóle do niego dochodzi? skoro masz już wybebeszony mechanizm to podepnij go do drzwi kierowcy albo na krótko. Bezpieczniki sprawdzałeś?
- M A T E U S Z
- Miero Team
Re: Błąd 1332 nie działające elektyczne szyby u pasażera
guziolek pisze:Pisałeś że silnik "tyka" a teraz piszesz, że ani drgnie? Prąd w ogóle do niego dochodzi? skoro masz już wybebeszony mechanizm to podepnij go do drzwi kierowcy albo na krótko. Bezpieczniki sprawdzałeś?
Bo tyka, ale mówiłem idzie prąd, ale z tego prądu nic nie wychodzi, silnik nie pracuje.
Witam -tak jak kolego radzi zamien miejscami te silniki to wykluczysz czy to jest moduł czy pradzik nie dochodzi .
- M A T E U S Z
- Miero Team
Rozwiązał się problem błędu numer 1332, silnik był jednak spalony(mimo, że tykał, a dymku z siebie nie wydawał co mogło świadczyć o spaleniu), jego wymiana skutkowała natychmiastowym normalnym działaniem mechanizmu elektrycznych szyb
Dziękuje wszystkim za pomoc
Uważam temat za zamknięty!
Dziękuje wszystkim za pomoc
Uważam temat za zamknięty!