Dźwięk podczas kręcenia kierownicą
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
mozliwe ze masz albo podmieniona pompe wspomagania albo kolo pasowe od innego modelu i pasek niechodzy symetrycznie., mnie tak mechanik zalatwil podmienil mi kolo pasowe i zalozyl inne z podkladkami w postaci nakretek do srub i co jakis czas tez mi pasek scie zdzieral, zpbacz czy chodzi w liuni prostej a nie pod jakims katem
-
- Mały gagatek
-
- Mały gagatek
mi plyn nie ucieka.ale dzis na pol obrotu mialem wspomaganie.jak myslicie co to moze byc?
Vento 1,6 101 KM AFT
Re: Dźwięk podczas kręcenia kierownicą
Witam miałem u siebie podobną sytuację, podczas kręcenia kierownicą słyszałem dźwięk dochodzący z przedniego zawieszenia (gumowy szelest, krótki skok) coś jak na moje pierwsze odczucie od wspomagania. Na szczęście udało mi się uniknąć wizyty u mechanika okazało się, że to tylko odkręcony amortyzator od góry. Klucz oczkowy odgięty 22 i ampuł nr 7 załatwiło sprawę.
MILA
-
- Mały gagatek
A ktos moze mi pomoc co z moim wspomaganiem moze byc?praktycznie go nie ma chociaz ostatnio cos jakby strzelilo a raczej pyknelo i pol obrotu to znaczy skret w jedna strone bylo.pozniej sie powtorzylo tylko ze na obrot od lewego do prawego bylo i znow lipa.moze jakis zawor przytkany albo plyn do niczego?POMOCY
Vento 1,6 101 KM AFT
i ja mam podobny problem z sharanem vr6, oststnio przy skręcaniu był taki głuchy dźwięk dolałem dolałem płynu bo było min. i teraz lżej chodzi i nic nie słychać ale jeden z uszczelniaczy na drążku moczy się i puszcza olej. nie duzo ale jest czy to może zaszkodzić czemuś bardziej?>
Gdy się urodziłem diabeł powiedział: "O k..wa! Konkurencja!"
Mój klekot - Diesel kopci, diesel czadzi - diesel nigdy Cie nie zdradzi
Mój klekot - Diesel kopci, diesel czadzi - diesel nigdy Cie nie zdradzi
-
- Mały gagatek
nie mam pojecia ale z tego co slyszalem to jak przekladnia przepuszcza olej to wczesniej czy pozniej trzeba bedzie ja zrobic a to chyba nie najtansza impreza.u mnie trzyma plyn.nie ma zadnych wyciekow
Vento 1,6 101 KM AFT
koncowka zdania sam sobie odpowiedziales, mozliwe ze pasek nie chodzi prosto tylko pod lekkim katem na pompie i kole pasowym dlatego ci zcina ja w swoim mk3 tak mialem gdy jakis mechanior podmienil mi kolo pasowe i wlozyl pod spod podkladki zeby to jakos chodzilo
-
- Mały gagatek
oki.dzis jade na kanal zmienic plyn to zerkne bo chyba bedzie to widoczne?
Vento 1,6 101 KM AFT
-
- Mały gagatek
no i bicia nie ma ale i wspomaganie tez nie ma po wymianie plynu.lipa i tyle.ale na zdjetym wezu gumowym z pompy wspomagania bylo slychac ze chodzi.co moze byc przyczyna?pompe sie jakos rozbiera?moze jakies zaworki tam sa?
Vento 1,6 101 KM AFT
-
- Mały gagatek
i porazak.padla pompa i magiel.pompa regeneracja 320 z wymiana a magiel ma byc 900-1000.zalamka tyle hajsu.by byly super kolka
Vento 1,6 101 KM AFT