KIT CAR na podzespołach VW by WIESSIO
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, jhosef, Stalu, VIP
- mazi
- Forum Master
- Kontakt:
super projekt jak dla mnie to z profilu tył wyglada jak w astonie, tak jakos podobnie. a przod troche nie za wysoko? czy bedzie jeszcze jakas dokladka czy cos
Kolejna warstwa podkładu. najnowsze foty z wczoraj:) dzisiaj przyszły nowe lampy. Wieczorem je spasuje. W tle Stoi Pan Krzysztof - Lakiernik, który podjął się wyprowadzenia laminatu po moich cięciach i polakierowania auta.
Ostatnio zmieniony pt kwie 08, 2011 13:11 przez wiesso, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: KIT CAR na podzespołach VW by WIESSIO
M_ziPL pisze:super projekt jak dla mnie to z profilu tył wyglada jak w astonie, tak jakos podobnie. a przod troche nie za wysoko? czy bedzie jeszcze jakas dokladka czy cos
Co do wysokości z przodu to już tak zostanie. Jak jest w pełni obciążony ( z dachem i silnikiem to jest nad ziemią około od 10 do 15 cm)
bialko1991 pisze:Taki bolidzik
przewidujesz do tego jakąś kratkę albo takie słupki jak w cabrio chroniące w razie dachowania?
Myślałem o tym ale jak na razie nie przewiduje kratki. Może następny projekt będzie na grubo i sportowo.
michao18 pisze: .....A buda to odwzorowanie jakiegos auta czy wlasny projekt bo nie wiem do czego to porownac do corvette czy co
No i ciekawe czy to wszystko bedzie sie trzymac kupy
Jest to projekt z lat 70-tych oczywiście zmodyfikowany według mojego pomysłu. Oryginalna nazwa w zależności od regionu to: Nova, Sterling, Puma, Eagle, Sebring.
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Wam chyba o klatkę chodzi.wiesso pisze:bialko1991 pisze:Taki bolidzik
przewidujesz do tego jakąś kratkę albo takie słupki jak w cabrio chroniące w razie dachowania?
Myślałem o tym ale jak na razie nie przewiduje kratki. Może następny projekt będzie na grubo i sportowo.
Autko będzie robiło kolosalne wrażenie. Musisz dobrać jakiś fajny wydech, żeby chodził tak jak będzie wyglądał.
Te motor z subaryny to oczywiście jakiś boxer?
hahaha faktycznie miałem na myśli klatkę !! kratke mamy w dostawczakach Tak wydech i końcówki już wyspawałem. A subaryna to jak najbardziej boxer. 2.0 wolnossący a kolektor będzie od legacy on ma przesunięcie i wtedy bulgocze jak trzeba.
OK Ogłaszam konkurs !!! Pierwszy kto zgadnie jaki będzie kolor dostaje ode mnie 4 RedBull-e (Wyślę pocztą) I przejażdżkę ( oczywiście jak zwycięzca przyjedzie do wawy.) Czas jest do poniedziałku. Do momentu kiedy wrzucę foty po lakierze.
Ostatnio zmieniony sob kwie 09, 2011 03:36 przez wiesso, łącznie zmieniany 1 raz.
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
fajnie!
Wiesso prace blacharskie przeprowadzasz sam? Wiem, że poszycie to laminat ale na pewno pod spodem trochę stali do modelowania było.
Wiesso prace blacharskie przeprowadzasz sam? Wiem, że poszycie to laminat ale na pewno pod spodem trochę stali do modelowania było.
Tak ale mistrzem w tym nie jestem. Najlepiej wychodzi mi spawanie nierdzewki. Wydechy, doloty itp
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Pan Krzysztof drapie się po głowie i myśli sobie - "W co ja się wpakowałem"wiesso pisze:W tle Stoi Pan Krzysztof - Lakiernik,
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
No świetnie a czy podjąbyś się drobnej naprawy blacharskiej w mojej "rajdówce" ? Zaznaczam, że mistrza nie szukam Chodzi w wspawanie reparaturek w kielichy tylne przy podłodze. Wygląd kompletnie nieistotny.wiesso pisze:Tak ale mistrzem w tym nie jestem. Najlepiej wychodzi mi spawanie nierdzewki. Wydechy, doloty itp
czerwień z palety ferrari?wiesso pisze:OK Ogłaszam konkurs !!! Kto zgadnie jaki będzie kolor dostaje ode mnie 4 RedBull-e (Wyślę pocztą) I przejażdżkę ( oczywiście jak zwycięzca przyjedzie do wawy.) Czas jest do poniedziałku. Do momentu kiedy wrzucę foty po lakierze.