Pedał gazu zapadł się !!!
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Ostatnio jadąc samochodem zapadł mi się pedał gazu o kilka centymetrów. Teraz jest on bardzo krótki i przed nim kilka cm luzu - normalnie można podnieść pedał do góry tak jak było wcześniej. Gdy teraz depnę do końca silnik wkręca się do odcięcia ale trochę dłużej. Pomocy nie wiem co jest grane !!!
Wygląda to na to że chyba się linka popuściła. Podnieś maskę znajdź ją i oglądnij jak to wygląda. Spróbuj ją na szpanować troszkę i zobaczysz co się dzieje.
VW GOLF II 1.6 GTD
OPEL VECTRA A 2.0 115KM
VW GOLF III 1.6 PB+LPG
OPEL VECTRA A 2.0 115KM
VW GOLF III 1.6 PB+LPG
Re: Pedał gazu zapadł się !!!
No a sprawdzałeś tą linkę????Orbea pisze:Widzę nikt nie pomoże
VW GOLF II 1.6 GTD
OPEL VECTRA A 2.0 115KM
VW GOLF III 1.6 PB+LPG
OPEL VECTRA A 2.0 115KM
VW GOLF III 1.6 PB+LPG
- golfista_1993
- Mały gagatek
Witam !! U mnie w Golfie MK2 1.8 GTI 112KM miałem podobny problem, z tym że było to od początku gdy go mam. Obroty się podnosiły dopiero po wciśnięciu 2-3cm pedału... Masakra... Podniosłem maskę i sprawdziłem o co chodzi. Wygląda to tak że trzeba lekko przestawić tą blaszkę która trzyma linkę. Przestawiłem o około 2-3 ''stopnie'' i teraz obroty wzrastają po lekkim dotknięciu pedału
Oto link do fotki jak to u mnie wygląda: http://img202.imageshack.us/f/dsc00187ok.jpg/" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam !
Oto link do fotki jak to u mnie wygląda: http://img202.imageshack.us/f/dsc00187ok.jpg/" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam !
Sprawdzałem na gaźniku siedzi dobrze ale mogę ją podnieść bez problemu o jakieś 3cm czyli tyle ile ma gdzieś około luzu.
No to ją podnieś i zablokuj i wtedy zobaczysz jaki będzie ten pedał.
VW GOLF II 1.6 GTD
OPEL VECTRA A 2.0 115KM
VW GOLF III 1.6 PB+LPG
OPEL VECTRA A 2.0 115KM
VW GOLF III 1.6 PB+LPG
A możesz napisać czy pomogło podniesienie linki i jej zablokowanie czy musiałeś zrobić coś innego? W swoim AAM mam ten sam problem i nie wiem czy wymieniać linkę - luzu mam z 5 cm a przepustnica przy gazie w podłodze wg VAGa otwiera się jedynie do 50 stopni
Jednak wymiana nie była konieczna, mechanik raz dwa sobie z tym poradził
Jednak wymiana nie była konieczna, mechanik raz dwa sobie z tym poradził