waga kolego waga . . . i pewnie polo na jakiejs 13-stce a Audi minimum 16' 17'Polo przy 110km/168nm objechało Audi A3 1.9 tdi 164km, gdzie według G-techa Audi miało 7,2s
Co by było gdyby,czyli rozważania na temat mocy naszych aut.
reprobate7,
- GTI EDITION -
reprobate7, prędzej bym uwierzył w 8,2 niz 7,2 do 100 tym audi... Bo nie powiesz mi, że takie stare polo w manualu uzyska taki sam bądź lepszy czas do 100 co nowe Polo 180koni w DSG, a audi miałoby mieć czas zbliżony?? Objeżdzało polo te audi ale w jakim zakresie?
- BENITO
- Forum Master
- Kontakt:
Waga i przebieg momentu obrotowego, G-LADER ma tę zaletę że ładuje z samego dołu.
Powrót do korzeni, GTD to jest to.
ten temat jest tylko do kłótni i dogadywania sobie nawzajem . . .
jezeli G-Tech pokazał 7,2 to znaczy ze tyle jest . . . jaki inny dokladniejszy sposób zmierzenia 0-100 ?
jezeli G-Tech pokazał 7,2 to znaczy ze tyle jest . . . jaki inny dokladniejszy sposób zmierzenia 0-100 ?
- GTI EDITION -
Tak pokazal 7,2 chyba w bajce braci grimm.
kolego overrange, ile robisz sekund do 100 swoim 1.4 ??
ojca 1.4 ABD potrafilem zejsc najnizej do 12 sek . . . ponad 1000kg i 60km z przebiegiem ok 150 tys ( nie krecone ) nie dało rady lepiej . .
ojca 1.4 ABD potrafilem zejsc najnizej do 12 sek . . . ponad 1000kg i 60km z przebiegiem ok 150 tys ( nie krecone ) nie dało rady lepiej . .
- GTI EDITION -
- Peres
- Grupa opolska
- Kontakt:
Pewnie koło 10 sekund...CIENKII pisze:kolego overrange, ile robisz sekund do 100 swoim 1.4 ??
184KM/416Nm powered by G-lab ;)
- xxxGlaDxxx
- ...
CIENKII, kolega overrange ma 1.4 tsi Już kiedyś była spinka o to, że niby ma mk3 1.4
Aby audi uzyskało taki czas do stówki musiało by być wybebeszone na maxa
ASZ+ 170ps 380nm
Re: Co by było gdyby,czyli rozważania na temat mocy naszych
xxxGlaDxxx pisze:CIENKII, kolega overrange ma 1.4 tsi Już kiedyś była spinka o to, że niby ma mk3 1.4
A ten jaki pamiętliwy. Na zimówkach i kłopotach z trakcją bo mierzone w zime przy śliskiej nawierzchni miałem 2 pomiary: 9,5s i 8,7s z czego myślę, że na suchej nawierzchni wykręce 8,5s bite bo przy tamtych pomiarach walczyłem z trakcją PS. Dodam, że ja do 100 mam tylko dwie zmiany biegów, a nie jak przy Audi w TDI - trzy- to też robi róznice Jeżeli pomiar przez kabel i laptop i prostą droge nie kłamie to miałem 134km i 216nm(wersja TSI 122km/200nm katalogowo i 9,5s do 100). Waga lekko powyżej 1200 (5d). Auto przy pomiarze (mocy) miało z 8-9tys km przebiegu (w zime przy -10stopniach) i zalane paliwo Shell V-power (95oktanów) przy pomiarze przyspieszenia ok 11tys km i też to samo paliwo (temp. +0,5 wiec mokro)., teraz jeżdżę na Lotos 98 Dynamic i przebiegu nie całe 14tys km Gdy zima ustała mam wrażenie, że mniej pali, lepiej się zbiera, szybciej nagrzewa - ale to chyba oczywiste więc pomiar wg G'techa pokaże mi napewno te 8,5s no i plus na to, że pewnie już się zaczyna docierać... Opony z tego co się nie mylę 205/55/16 zimowe przy pomiarach KLEBER, letnie Dunlop SP SPORT MAX ze zmniejszonymi oporami tarcia
overrange, chyba chciales napisac ze masz 1 zmiane a audi 2PS. Dodam, że ja do 100 mam tylko dwie zmiany biegów, a nie jak przy Audi w TDI - trzy- to też robi róznice
PALIWO, JOINTY ALBO PUSSY, NIKT NIE JEDZIE ZA DARMO :D :D
http://www.youtube.com/watch?v=bH7iof27cQU
http://www.youtube.com/watch?v=bH7iof27cQU
- Kowal_
- płk Gleba
- Auto: VW Passat CC
- Silnik: CCZA
Ja może tylko napiszę w tym sporze, że mój PF na zimówkach 165/65/15 (3% wyższe niż seria) dawał radę ukręcić stoperowe kilkukrotnie powtarzane 9,6s do setki (co prawda bliżej 9,5s, ale zaokrąglałem w górę) Nijak ma się to tych czasów o których pisze CIENKII, ale to tak w odniesieniu do danych katalogowych. Trzeba pamiętać, że teraz mamy lepsze opony i paliwo niż 20 lat temu więc lepsze czasy niż katalogowe to nic dziwnego. 5D, dodatkowy balast w postaci audio, stukające popychacze
330KM/450Nm
Kowal_, ale i silniki juz nie sa tej samej swiezosci co 20 lat temu