Golf mk2 wg. Michała - ARL 315KM/615Nm + CLIMATRONIC i inne wodotryski.
Moderator: G0 Karcio
[GOLF MK2] GTD 1,6TDic/1V-Green Bandit by Michał_1977
Bardzo fajny projekcik podziwiam zapał tym bardziej, że sam przechodziłem przez podobne trudy, żeby coś wyszło z golfika.
btw. Nie mogę znaleźć info jakiej szerokości są te ATSy i jakie tam dokładnie oponki siedzą?
pzdr
btw. Nie mogę znaleźć info jakiej szerokości są te ATSy i jakie tam dokładnie oponki siedzą?
pzdr
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Daje radę,ale przyjdzie czas na soczewki w małych oczach i IC idzie pod zderzak,tylko,że mam zamiar zmajstrować tam kierownicę powietrza,żeby nic nie uciekało sprzed ICkamarcinas1983 pisze:nie puchnie Tobie ten IC co go masz z mastera...?
To auto jest do jazdy,a nie do patrzenia się na nie.kret077744 pisze:ja bym go teraz do muzeum odstawił
Nie rozumiem ludzi,którzy pakują auto na zimę do garażu i wyjeżdżają dopiero na wiosnę...
Trzeba solidnie zakonserwować budę,po każdej zimie myć podwozie z soli i auto będzie służyć i służyć.
Czasami jest ciężko......kret077744 pisze: Ładnie spadł na glębę
Wystrojony jest na 2 bary,ale w palnik od czasu do czasu dostaje,żeby sadzą nie zarósłkret077744 pisze:Ile km będziesz docierał silnik ?? i na jakim ciśnieniu ?
Wczoraj urwało mi kawałek gorącej łopatki.Suszarka do wymiany,ale jeszcze na niej trochę pokuleję.Fajnie gwiżdże
Shmatan pisze: nie odpuszcze sobie przyjemności męczenia Cię o przewiozke
ET28 7'' gumy-195/50R15tirsone pisze:jakiej szerokości są te ATSy i jakie tam dokładnie oponki siedzą?
Wystrojony jest na 2 bary,ale w palnik od czasu do czasu dostaje,żeby sadzą nie zarósł
Wczoraj urwało mi kawałek gorącej łopatki.Suszarka do wymiany,ale jeszcze na niej trochę pokuleję.Fajnie gwiżdże
mógłbym powiedzieć:" a nie mówiłem" ?
ale za nadto nie chcę się powtarzać
jakie następne planujesz?
bo ja niestety muszę wrócić albo do GT20 albo do K14 z opla na której męczyłem 1Z'a
na dodatek znikł mi prąd w garażu.
Re: [GOLF MK2] GTD 1,6TDic/1V-Green Bandit by Michał_1977
Był >http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... t=jozeph32
Był> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=479091" onclick="window.open(this.href);return false;
Był jeszcze jest Passat b2
Było> Audi 80 2.8 sedan
Jest> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 3#p7102383" onclick="window.open(this.href);return false;
Był> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=479091" onclick="window.open(this.href);return false;
Był jeszcze jest Passat b2
Było> Audi 80 2.8 sedan
Jest> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 3#p7102383" onclick="window.open(this.href);return false;
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Wspomniany ubytek w gorącym wirniku
Kto uważał na lekcjach,powinien pamiętać,że rok temu na urodziny dostałem centralny zamek od chłopaków w sklepie i wczoraj wykorzystując sytuację,że porozdzierałem auto do montażu elektrycznych lusterek,po prostu zamontowałem go,bo równy rok w pudełku już mu wystarczy
Ponadto,chcę podziękować kolegom slawko333 i abrams,za pomoc
Fotek nie ma dużo,bo nie było czasu...
Wszystko ładnie działa
Kto uważał na lekcjach,powinien pamiętać,że rok temu na urodziny dostałem centralny zamek od chłopaków w sklepie i wczoraj wykorzystując sytuację,że porozdzierałem auto do montażu elektrycznych lusterek,po prostu zamontowałem go,bo równy rok w pudełku już mu wystarczy
Ponadto,chcę podziękować kolegom slawko333 i abrams,za pomoc
Fotek nie ma dużo,bo nie było czasu...
Wszystko ładnie działa
- abrams
- VR6 Driver
- Kontakt:
Piwko fajka , piwko fajka,Michał_1977 pisze: Fotek nie ma dużo,bo nie było czasu...
Spawanie plastików PP/ABS/PP-EPDM
Spawanie metodą TIG ALU itp....
Naprawa i montaż dogrzewaczy/pełnych ogrzewań postojowych (webasto,ebersprecher)
Spawanie metodą TIG ALU itp....
Naprawa i montaż dogrzewaczy/pełnych ogrzewań postojowych (webasto,ebersprecher)
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Dokładnieabrams pisze:Piwko fajka , piwko fajka,
Sławek (na zdjęciu,jeszcze coś widzi ) wpadł z wizytą czysto towarzyską i z browarami,a że przyniósł ich nawet sporo,to później o niektórych rzeczach czasem się zapominało...mam tylko nadzieję,że nic się nie popsuje i nie odpadnie
Ehhhhh...taki sobie OT.....
- slawko333
- Forum Master
- Kontakt:
nic sie niepopsuje, po tylu browarach, zrobione jest fachowo
Skąd ja to znam[b]Michał_1977[/b] pisze:Wczoraj urwało mi kawałek gorącej łopatki.
Mi tam nic nie klepie - ale muszę przyznać, że dwa tygodnie robiłem timing. A no i wtryskiwacze mi zgłupiały - ciśnienie wskoczyło na 180 barów.[b]Michał_1977[/b] pisze:Nie powinny,ale jak mocno podlane paliwem,to siłą rzeczy będą klepać.
Michał_1977, pojeździj trochę i sprawdź pasek rozrządu, czy nie wpada w wibracje pomiędzy pompą a wałkiem - bo może przeskoczyć o ząbek. Na dużej pompie z ostrą falą trzeba wcześniej zmieniać rozrząd.
- marcinas1983
- VW Baron
- Kontakt:
Michał_1977, to na jakie turbo w przyszłości będziesz przechodzić?? Czy może zapodasz coś ze zmienną geometrią??
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
A no właśnie...mam stoczony tłok o 5mm i w sumie 3 podkładki (przed i za sprężyną).Złożyłem tak na chybił-trafił...zawsze można 2 śrubki wykręcić i dołożyć lub ująć podkładki.t0mal pisze:dwa tygodnie robiłem timing
Ile masz tych podkładek w swojej pompie? Statyczny na ile?
Zdaję sobie doskonale z tego sprawęt0mal pisze:Na dużej pompie z ostrą falą trzeba wcześniej zmieniać rozrząd.
marcinas1983,nie wiem....
Puki co,mam do dyspozycji K-24 i T3.
Na pierwszy ogień idzie K-24
W dalszej przyszłości będę coś kombinował z VNT...
Michał_1977 pisze:A no właśnie...mam stoczony tłok o 5mm i w sumie 3 podkładki (przed i za sprężyną).Złożyłem tak na chybił-trafił...zawsze można 2 śrubki wykręcić i dołożyć lub ująć podkładki.
Ile masz tych podkładek w swojej pompie? Statyczny na ile?
tego się nie rusza reguluje się ciśnieniem wewnętrznym
Michał_1977 pisze:Na pierwszy ogień idzie K-24
W dalszej przyszłości będę coś kombinował z VNT...
wcześniej możesz sięzgłosić po odpowiednią suszarkę
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Właśnie wiem,ale czytałem,że niektórzy tam dodają 1-2 podkładki...nie wiem po co,ale dają...arwam pisze:tego się nie rusza reguluje się ciśnieniem wewnętrznym
Re: [GOLF MK2] GTD 1,6TDic/1V-Green Bandit by Michał_1977
To z czymś takim wogóle da się jechać ? Toż to musi mieć takie bicia że się rozlatuje przy pierwszym dodaniu gazu!