pompa wtryskowa
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
pompa wtryskowa
witam
Mam pytanie, czy mozna stwierdzic przykladajac kciuka do wylotu pompy paliwowej 1.9 tdi agr , ze ni edaje wystarczajacego cisnienia i nie otwiera wtrysku? czy tez takowe cisnienie powstaje dopiero w wtrysku paliwowym. Czy pompa musi byc podlaczona do calego ukadu paliwowego, czy tez mozna zrobic to na krutko? z gory dziekuje za odpowiedz
pozdrawiam
Mam pytanie, czy mozna stwierdzic przykladajac kciuka do wylotu pompy paliwowej 1.9 tdi agr , ze ni edaje wystarczajacego cisnienia i nie otwiera wtrysku? czy tez takowe cisnienie powstaje dopiero w wtrysku paliwowym. Czy pompa musi byc podlaczona do calego ukadu paliwowego, czy tez mozna zrobic to na krutko? z gory dziekuje za odpowiedz
pozdrawiam
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
pompa wtryskowa
Nie mozna tak niczego stwierdzić ,bo wtrysk otwiera się przy ciśnieniu ok.190 bar ,jak chcesz to sprawdzic przykładając palecrob3rt1982 pisze:Mam pytanie, czy mozna stwierdzic przykladajac kciuka do wylotu pompy paliwowej 1.9 tdi agr , ze ni edaje wystarczajacego cisnienia i nie otwiera wtrysku?
Tak pompa musi być podłaczona .Jak chcesz sprawdzić cokolwiek na krótko,czyli wymontowaną pompę ,to nic nie sprawdzisz bez odpowiedniego sprzeturob3rt1982 pisze:Czy pompa musi byc podlaczona do calego ukadu paliwowego, czy tez mozna zrobic to na krutko?
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
pompa wtryskowa
Pompa wytwarza ciśnienie rzędu 1000 barów, nie wiem jak chcesz takie ciśnienie oceniać przykładając kciuk... Wtrysk zaczyna otwierać się w TDI w okolicach 200 barów (zależy jaki silnik), więc nawet jak paliwo jest rozpylane, to nie znaczy że pompa jest sprawna. Możesz przykręcić do rurki z pompy wtryskiwacz wyjęty z silnika i ocenić czy paliwo jest dobrze rozpylane podczas kręcenia rozrusznikiem, tylko uważaj na oczy.
-
- Nowicjusz
pompa wtryskowa
Rozumie, przy podlaczniu tego wtrysku uklad musi byc dobrze odpowietrzony? to moj mechanik przylozyl kciuka i kręcac rozrusznikiem stwierdził , że pompa ma za małe ciśnienie. hmmm zrobiłem wielkie gały , no ale nie jestem w temacie czy ma racje czy nie. Zdarzyło mi sie zapowietrzyc ten silnik, odpowietrzylem go , ale to troche trwało. Padła mi pompa , kupiłem używaną z zapewnieniem że dziala. normalnie załamka......moze ta pompa jest dobra tylko uklad nie odpowietrzony?
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
pompa wtryskowa
rob3rt1982, a moze mechanik ktory ja montowal jest do d....
TDI w miare szybko sie sam odpowietrza
TDI w miare szybko sie sam odpowietrza
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
-
- Nowicjusz
pompa wtryskowa
dzien doberek
co sie okazalo! pompa byla padaka, zostala zalozona nowa . Wszysto zostalo podlaczone poprawnie, silnik ma cisnienie, wtryski sparwdzone. Auto nie odpala, po dmuchnieciu samostartem sinik chodzi, ae nei odpala na paliwie. Ale walek , nie wiadomo czego sie czepic? Panowie, jakies propozycje?
co sie okazalo! pompa byla padaka, zostala zalozona nowa . Wszysto zostalo podlaczone poprawnie, silnik ma cisnienie, wtryski sparwdzone. Auto nie odpala, po dmuchnieciu samostartem sinik chodzi, ae nei odpala na paliwie. Ale walek , nie wiadomo czego sie czepic? Panowie, jakies propozycje?
-
- Nowicjusz
pompa wtryskowa
tak, wszystkie wtryski rozpylaja mgielke, tak jak powinno byc, rozrzad ustawiony do znakow.
- Łuki_79
- Forum Master
- Lokalizacja: *̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡__|̲̲̲͡͡͡▫ ̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡__ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡* wieś w POS
pompa wtryskowa
Po poluzowaniu nakrętek przewodów wysokiego ciśnienia na wtryskach i kręceniu rozrusznikiem leci paliwo??
-
- Nowicjusz
pompa wtryskowa
Tak głupio się zapytam o świece żarowe czy grzeją? ... bo skoro paliwo leci itd to raczej powinien odpalić skoro to "zapłon samoczynny"
-
- Nowicjusz
pompa wtryskowa
swiece żarowe dzilaja trzy jedna padnieta, wiec i tak sinik powinien dzialac. Co do kata wtrysku, ta popma ma jedno polozenie w stosunku do poska rozrzadu, czy istnieje jakis sposob na przestawienie tego kata?
-
- Nowicjusz
silnik nie odpala
Szanowni Forumowicze. Sprawa wyglada tak, mechanik przestawial kat wtrysku we wszystkie mozliwe strony i sinik wciaz nie odpala. Przyczyna padniecia mojego golfika bylo zatarcie pompy. Dzialał do ostatniego tchnienia, po padnieciu popmy probowalem go odpaic oczywiscie nie zagadal. W pasku urway sie dwa zeby i troche go potargalo ale sie nie przestawil. Po wyminie pompy wtryski sikaja jak z pyty strzelil wiec to nie wina pompy, ani wtryskow. Cisnienie w cylindrach w normie, odpala na eterze. wyczerpaly sie ustawiania kata wtrysku. Oczywiscie jest odpowietrzony. No i nie gada!! czy ktos mial takie przeboje? moze cos z elektryka po drodze siadlo? jakies pomysly?
pozdrawiam
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony czw kwie 14, 2011 16:17 przez rob3rt1982, łącznie zmieniany 2 razy.