Witam mam pytanie czy jest możliwość założenia wspomagania do GOLFA II 1.3 kat na pełnym wtrysku.
Jeżeli tak to czy jest to opłacalne i ile to może kosztować ?
Oraz gdzie i jak to zamontować ? (myślę że pompę gdzieś na pasku od alternatora, oczywiście inny pasek i szajba. Ale nie wiem co dalej jak wygląda sprawa z maglownicą itd.)
Pozdrawiam.
Wspomaganie kierownicy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- ..::wilu::..
- Nowicjusz
- Kontakt:
Wspomaganie kierownicy
potrzeba ci nowa maglownica,zbiorniczek do płynu ,wszystkie węże,pompa wspomaganie i łapa do pompy. koszt myślę ze ok 300-400 zł. pompa napędzana jest osobnym paskiem niż alternator także potrzebujesz jeszcze inne koło na wale.
- ..::wilu::..
- Nowicjusz
- Kontakt:
Wspomaganie kierownicy
300/400 to nawet nie tak dużo, spodziewałem się więcej coś ponad 500al. za używki oczywiście.
A od czego najlepiej mógłby pasować taki zestaw ?
- damian_piaski
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Wspomaganie kierownicy
na przykład:..::wilu::.. pisze:300/400 to nawet nie tak dużo, spodziewałem się więcej coś ponad 500al. za używki oczywiście.
http://moto.allegro.pl/maglownica-kolum ... 47766.html" onclick="window.open(this.href);return false;
najlepiej to chyba poszukać wspomy od golfa 3 z silnikiem 1.4 taki zestawik bez przeróbek podejdzie do NZ-ta
Wrzuć na luz i spójrz na to z lotu ptaka ;)
Wspomaganie kierownicy
Kolego w sumie pompa zbiorniczek i maglownica może byc od kazdego mk2/3. Łapa nie wiem jaka podpasuje, ale domyślam się ze z mk3 1,4
ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA ECUDIAG www.ecudiag.pl
Hamownia klucze immo naprawa sterowników radio code
Wrocław 793-195-950
Regeneracja wtryskiwaczy CR wszystkich marek
Hamownia klucze immo naprawa sterowników radio code
Wrocław 793-195-950
Regeneracja wtryskiwaczy CR wszystkich marek