gdzie jest kabel masowy?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
gdzie jest kabel masowy?
witam,
szukałem w necie i na forum, ale nigdzie nie informacji gdzie jest kabel masowy w golfie 4
szukałem w necie i na forum, ale nigdzie nie informacji gdzie jest kabel masowy w golfie 4
gdzie jest kabel masowy?
O dobre pytanie Pierwszy masz przy akumulatorze a reszta kabli masowych jest usnuta jak pajeczyna pajaka i sa koloru brazowego
Swap instalacji z grupy VAG .
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
gdzie jest kabel masowy?
chyba że masz inne źródło zasilania niż akumulator pod maską...bueno pisze:ten przy akumulatorze, jest tym głównym masowym?
jakbyś napisał co kombinujesz to można by precyzyjniej odpowiedzieć...
gdzie jest kabel masowy?
chcę go wyczyścić, bo zapewne po zimie trochę nazbierało się różnych naleciałości. może by to rozwiązało kilka problemów z elektryką w samochodzie
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
gdzie jest kabel masowy?
wyczyść połączenia kabli od aku, rozrusznika i alternatora - najgrubsze kable pod maską. Odkręcasz i czyścisz np szczotką drucianą czy papierem ściernym
gdzie jest kabel masowy?
prawdopodobnie zlokalizowałem kabel masowy, otóż jest z prawej strony poniżej podstawy, na której spoczywa akumulator. przy czym w tym miejscu spotykają się dwa kable, niezbyt grube. mam nadzieje, że to jest to miejsce.
mam silnik 1.9 sdi aqm, może to coś pomoże
mam silnik 1.9 sdi aqm, może to coś pomoże
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
gdzie jest kabel masowy?
Najprościej będzie jak zlokalizujesz klemę oznaczoną znakiem "-" i od niej odchodzący kabel to będzie właśnie ten od masy Grubość tego kabla to pi razy oko grubość małego palca u ręki, no chyba że masz nienormalnie cienkie lub grube paluchy
gdzie jest kabel masowy?
Przewód masowy jest przytwierdzony w dwóch miejscach. Pierwsze to styk z nadwoziem pod podstawą akumulatora drugie to styk na jednej ze śrub od skrzyni biegów.
gdzie jest kabel masowy?
i to jest właściwa odpowiedź, a ten styk z nadwoziem jest dokładnie na podłużnicy.
Krzycho, black new beetle 2.0i apk>aqy '99
www.newbeetle.pl
www.newbeetle.pl