PILNE. Problem ze wspomaganiem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam. Jakiś czas temu pisałem o problemie ze wspomaganiem. Problem tkwił w listwie. Listwa została zregenerowana. Natomiast przechodząc do problemu to mianowicie w ostatni weekend wracając z Rothenburga przy skręcie w prawo było słychać jakby "piszczenie". Gdy wróciłem przestało piszczeć. A dzisiaj przy skręcie w lewo coś strzeliło i z silnika zaczął wydobywać się metaliczny dźwięk (podobny do tego jaki był po awarii Listwy wspomagania).
Sprawdziłem od razu poziom płynu. Płynu w ogóle nie ma. A na plastikowej osłonie miski olejowej zauważyłem jakiś wyciek. Czy to może być problem z pompą wspomagania ?
Sprawdziłem od razu poziom płynu. Płynu w ogóle nie ma. A na plastikowej osłonie miski olejowej zauważyłem jakiś wyciek. Czy to może być problem z pompą wspomagania ?
SHARAN MK2 4motion highline
Auto na podnośnik i zobacz czy regenerowana listwa nie puszcza , a 2 rzecz - sprawdź pompę i zlokalizuj wyciek...
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Jutro sprawdzę. A jakie mogą być jeszcze tego przyczyny ? A tak btw to dzięki za szybką odpowiedź
Jak strzeliło to urwało się coś pewnie przewodzik od wspomagania dolej płynu i zobacz gdzie spierdziela.
Ok sprawdzę. W zasadzie to zawsze z silnika dobiegał dziwny dźwięk przy skręcaniu. Nie był to głośny dźwięk. Możliwe, że pasek za słabo naciągnięty ?
Siemasz!
na pełnym skręcie jak będzie luźny pasek to będzie piszczeć.
ale dziwne dźwięki na pełnym skręcie może być oznaką że pompa wspomagania Ci się kończy
na pełnym skręcie jak będzie luźny pasek to będzie piszczeć.
ale dziwne dźwięki na pełnym skręcie może być oznaką że pompa wspomagania Ci się kończy
"wartburgiem wyjeżdżam na pętle, bo spier...ił mi się Bentley"
Hm. Czyli jest tak jak myślałem. No nic. Dzięki wielkie