Czerwiec?vrs pisze:Nie wiem czy w lipcu nie będę na urlopie
SZERSZEŃ: Golf R + wydech MG + CS dolot i soft 3.0 = 360KM
Moderator: G0 Karcio
Mk6 Golf R + wydech MG + CompSport 3.0 = 340KM
Gdyby R-ki były dla wszystkich, to nazywałyby się GTI.
TYM JEŻDŻĘ Taki tam sobie skromny golfik w drodze do 10.xx na 1/4 mili <KLIK>
Dawaj lajka! FB.com/GolfR32Turbo
Re: Mk6 Golf R + wydech MG + CompSport 3.0 = 340KM
Bardzo dobry termin, Ale my to możemy zawsze coś w podgrupie zorganizowaćzlos pisze:Czerwiec?vrs pisze:Nie wiem czy w lipcu nie będę na urlopie
Pozdrawiam
Michał [vRS]
Manual Devil
Michał [vRS]
Manual Devil
Odnośnie ZLOTU:
1. TERMIN -> Ja w dalszym ciągu obstaję za terminami lipiec/sierpień. Tak jak napisał zlos, pogoda u nas jest niepewna i ciężko przewidzieć co się wydarzy za dzień lub dwa, nie wspominając już o kilku tygodniach, ale mimo wszystko w okresie wakacyjnym powinno się to w miarę ustabilizować. Chyba wszyscy się zgodzą, że spotkanie w deszczu byłoby klapą bo każdy myślałby tylko o tym kiedy schowa się przed deszczem Ja też jestem za weekendem.
2 . LOKALIZACJA -> Miejscówek jest wiele, ale z szacunku do swojego samochodu preferuję te mniej "wyboiste". Z tego co słyszałem to na Ułężu jest bardzo przyczepny asfalt i jadąc tam trzeba zabrać ze sobą komplet opon, ja kurde w tym momencie takiego nie posiadam.. Muszę coś z tym zrobić Ewentualnie może Kielce?
3. TRASA -> Też raczej preferuję techniczną od głupiego zapierdzielania na wprost.
4. UCZESTNICY -> Teoretycznie każdy mógłby przyjechać, ale ja wolałbym żeby to raczej był zlot R/GTI/GTD/itd, a nie zlot WSZYSTKICH. Bez obrazy oczywiście, ale mnie odpowiada takie grono jakie się tu udziela w wątkach
5. PANIENKI (w domyśle staff) -> Jeśli ktoś ze sobą weźmie jakieś to ja na pewno to przeboleję
6. KOSZTY -> To oczywiście wypada ustalić z wyprzedzeniem bo jak wiemy wakacje to okres wydatków. Na dodatek większość będzie musiała przejechać kilkaset km, a paliwo osiąga kosmiczne kwoty
Frekwencja, to będzie kluczowe słowo.
1. TERMIN -> Ja w dalszym ciągu obstaję za terminami lipiec/sierpień. Tak jak napisał zlos, pogoda u nas jest niepewna i ciężko przewidzieć co się wydarzy za dzień lub dwa, nie wspominając już o kilku tygodniach, ale mimo wszystko w okresie wakacyjnym powinno się to w miarę ustabilizować. Chyba wszyscy się zgodzą, że spotkanie w deszczu byłoby klapą bo każdy myślałby tylko o tym kiedy schowa się przed deszczem Ja też jestem za weekendem.
2 . LOKALIZACJA -> Miejscówek jest wiele, ale z szacunku do swojego samochodu preferuję te mniej "wyboiste". Z tego co słyszałem to na Ułężu jest bardzo przyczepny asfalt i jadąc tam trzeba zabrać ze sobą komplet opon, ja kurde w tym momencie takiego nie posiadam.. Muszę coś z tym zrobić Ewentualnie może Kielce?
3. TRASA -> Też raczej preferuję techniczną od głupiego zapierdzielania na wprost.
4. UCZESTNICY -> Teoretycznie każdy mógłby przyjechać, ale ja wolałbym żeby to raczej był zlot R/GTI/GTD/itd, a nie zlot WSZYSTKICH. Bez obrazy oczywiście, ale mnie odpowiada takie grono jakie się tu udziela w wątkach
5. PANIENKI (w domyśle staff) -> Jeśli ktoś ze sobą weźmie jakieś to ja na pewno to przeboleję
6. KOSZTY -> To oczywiście wypada ustalić z wyprzedzeniem bo jak wiemy wakacje to okres wydatków. Na dodatek większość będzie musiała przejechać kilkaset km, a paliwo osiąga kosmiczne kwoty
Frekwencja, to będzie kluczowe słowo.
2015 - ... Mocy przybywaj?
2010 - 2014 Golf .:R20
TERMIN
Ja mam wyjęty przełom sierpnia i września (łajba w ciepłych krajach). Poza tym jestem dostępny, więc mogę się dopasować. Pierwsze 3 tyg. sierpnia też mi odpowiadają.
Panowie Szlachta, co z sierpniem?
TRASA / SECURITY
Odnośnie Kielc to tor jest OK. Tylko jedna uwaga - w Kielcach masz dość blisko do bandy. Jeśli się pomylisz w zakręcie, to twój blacharz będzie uśmiechnięty od ucha do pośladków. Ułęż w 90% trasy zamiast bandy oferuje kilkadziesiąt metrów... stokrotek do skoszenia. Blacharz - nieszczęśliwy. Mogę jechać do Kielc, na kilku szkoleniach byłem i raczej z trasy mnie nie wyniesie. Z naciskiem na "raczej"
KTO Z NAMI
Klasa GTx + Rki = OK
Jeśli ktoś z forum EVO lub Subaru zechce się dołączyć, to będzie raczej na plus dla imprezki (podniesie poprzeczkę oraz weźmie część kosztów na siebie).
KOSZTY
Przy kilkunastu (optimum 20-25 aut) autach koszty: trenerzy + ustawienie trasy + wynajem toru wynoszą ok 200-250 zeta za samochód. Można zabrać ze sobą kumpla i podzielić koszty.
Ja mam wyjęty przełom sierpnia i września (łajba w ciepłych krajach). Poza tym jestem dostępny, więc mogę się dopasować. Pierwsze 3 tyg. sierpnia też mi odpowiadają.
Panowie Szlachta, co z sierpniem?
TRASA / SECURITY
Odnośnie Kielc to tor jest OK. Tylko jedna uwaga - w Kielcach masz dość blisko do bandy. Jeśli się pomylisz w zakręcie, to twój blacharz będzie uśmiechnięty od ucha do pośladków. Ułęż w 90% trasy zamiast bandy oferuje kilkadziesiąt metrów... stokrotek do skoszenia. Blacharz - nieszczęśliwy. Mogę jechać do Kielc, na kilku szkoleniach byłem i raczej z trasy mnie nie wyniesie. Z naciskiem na "raczej"
KTO Z NAMI
Klasa GTx + Rki = OK
Jeśli ktoś z forum EVO lub Subaru zechce się dołączyć, to będzie raczej na plus dla imprezki (podniesie poprzeczkę oraz weźmie część kosztów na siebie).
KOSZTY
Przy kilkunastu (optimum 20-25 aut) autach koszty: trenerzy + ustawienie trasy + wynajem toru wynoszą ok 200-250 zeta za samochód. Można zabrać ze sobą kumpla i podzielić koszty.
Ja mogę popytać kilku kumpli z forum Evo albo innych, którzy mają równie dużego bzika na punkcie jazdy jak ja Parę osób może się znajdzie. Tylko jak my zbierzemy aż tyle samochodów... Na forum według moich szybkich wyliczeń jest chyba jakieś 10 R/R32. GTI nie wiem ile, ale pewnie kilka sztuk też się znajdzie..
Mam jeszcze konto na klubie kolegów Scirocco oraz kilku zakręconych gości w moim sąsiedztwie...
Czytałem coś kiedyś na jednym forum Scirocco i chyba były tam jakieś eRki więc czemu nie. Szybkie 2.0 TFSI też mogą być A czym jeżdżą Ci zakręceni obywatele?
P.S. Kto szybciej odpisze?
P.S. Kto szybciej odpisze?
Piszcze szczegóły kiedy gdzie jaki tor i jak to wszystko widzicie to może i ja się z ziomkiem załapie ale teraz jestem w 50% zainteresowany
Ja jestem tą eRką na ich forum
http://forum.scirocco-club.pl/viewtopic ... 3646#p3646" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.scirocco-club.pl/viewtopic ... 3646#p3646" onclick="window.open(this.href);return false;
Patrząc na szatę graficzną to ja chyba byłem kiedyś, ale na jakimś innym Tam na dodatek nie musiałem się logować.
Napisz czym jeżdżą sąsiedzi
Napisz czym jeżdżą sąsiedzi
TERMINY (sprawdzam)
6 lub 7 sierpnia 2011 - sprawdzam dostępność toru
13 lub 14 sierpnia 2011 - odpada, bo 15 jest wolne i wiele osób będzie wyjeżdżać dalej
20 lub 21 sierpnia 2011 - sprawdzam dostępność toru
ZAŁOŻENIA (mam chyba wasze OK?)
Ułęż: tor nie dłuższy niż 5 km (chodzi o termikę auta - szanuj auto swoje, tako na ziemi jak i asfalcie)
Nie więcej niż 25 aut - unikamy tłoku na torze oraz mamy dostępnych trenerów.
Tor otwieramy o 9.00, zamykamy o 16.00.
Wyżywienie: własne.
Pojeżdżawkę prowadzi profi firma z 2-4 trenerami.
Tor ustawiony na technikę jazdy. We all hate speedy race!
MIEJSCE (sprawdzam)
Sprawdzę Kielce i Ułęż.
DOSTĘP (mam OK?)
Pierwszeństwo mają:
- kierownicy klasy R
- kierownicy klasy GTx / mocnego Scirocco
- ostre auta (Subaru, Evo i inne RS-y)
MISZCZU (OK?)
Ułęż: Dzwonię do Wróbla, jego ekipę znam i im ufam.
Kielce: możliwe, że mają kogoś lokalnie.
KASA (OK czy nie, i tak trzeba wysupłać)
Płatność na poziomie 200-300 zeta za auto. W aucie może wjechać 2-3 kierowców.
6 lub 7 sierpnia 2011 - sprawdzam dostępność toru
13 lub 14 sierpnia 2011 - odpada, bo 15 jest wolne i wiele osób będzie wyjeżdżać dalej
20 lub 21 sierpnia 2011 - sprawdzam dostępność toru
ZAŁOŻENIA (mam chyba wasze OK?)
Ułęż: tor nie dłuższy niż 5 km (chodzi o termikę auta - szanuj auto swoje, tako na ziemi jak i asfalcie)
Nie więcej niż 25 aut - unikamy tłoku na torze oraz mamy dostępnych trenerów.
Tor otwieramy o 9.00, zamykamy o 16.00.
Wyżywienie: własne.
Pojeżdżawkę prowadzi profi firma z 2-4 trenerami.
Tor ustawiony na technikę jazdy. We all hate speedy race!
MIEJSCE (sprawdzam)
Sprawdzę Kielce i Ułęż.
DOSTĘP (mam OK?)
Pierwszeństwo mają:
- kierownicy klasy R
- kierownicy klasy GTx / mocnego Scirocco
- ostre auta (Subaru, Evo i inne RS-y)
MISZCZU (OK?)
Ułęż: Dzwonię do Wróbla, jego ekipę znam i im ufam.
Kielce: możliwe, że mają kogoś lokalnie.
KASA (OK czy nie, i tak trzeba wysupłać)
Płatność na poziomie 200-300 zeta za auto. W aucie może wjechać 2-3 kierowców.
Dla mnie OK, tylko nie jestem pewien tych terminów. Czy S3 / Leony Cupra R itd też podchodzą?
Pozdrawiam
Michał [vRS]
Manual Devil
Michał [vRS]
Manual Devil
Wróciłem jeszcze na chwilę Jeśli chodzi o mnie to okejki masz na wszystko! Jeszcze nie wiadomo co wybierzemy, ale jeśli chodzi o Kielce to mój kumpel zna paru gości, którzy często ustawiają tam trasy więc ewentualnie ja mogę zagadnąć. Zobaczymy co uda Ci się ustalić i wtedy będziemy myśleć Co do posiadaczy eRek to piszemy im wiadomości na priv czy liczymy na to, że sami odnajdą tą informację?
Listę chyba czas zacząć więc ja się wpiszę jako pierwszy Jeśli chodzi o nazwę to nie jestem w stanie wymyślić nic lepszego..
Nasz ZLOT:
1. MatthewG -> Mateusz -> Golf R w pięknej czerni
Listę chyba czas zacząć więc ja się wpiszę jako pierwszy Jeśli chodzi o nazwę to nie jestem w stanie wymyślić nic lepszego..
Nasz ZLOT:
1. MatthewG -> Mateusz -> Golf R w pięknej czerni