[mkII] Ciśnienie sprężania w RP
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
witam
7-8bar to kiepski wynik!!!
Wg danych fabrycznych nowy silnik powinien mieć 9-12bar.
Maksymalna różnica miedzy wskazaniami to 3bar.
poniżej 7bar=silnik do remontu
Ja na nierozgrzanym silniku miałem 9,2-10bar. mierzyłem takim samym jak Ty. przebieg 180tkm, z trudem wyciskam z niego 160km/h . Na autostradzie przy dłuższym kreceniu pokazał 180km/h a niby wszystko w pożądku.
Sprawdź jeszcze u innego mechaniora
Pozdrawiam
7-8bar to kiepski wynik!!!
Wg danych fabrycznych nowy silnik powinien mieć 9-12bar.
Maksymalna różnica miedzy wskazaniami to 3bar.
poniżej 7bar=silnik do remontu
Ja na nierozgrzanym silniku miałem 9,2-10bar. mierzyłem takim samym jak Ty. przebieg 180tkm, z trudem wyciskam z niego 160km/h . Na autostradzie przy dłuższym kreceniu pokazał 180km/h a niby wszystko w pożądku.
Sprawdź jeszcze u innego mechaniora
Pozdrawiam
Przy pomiarze ciśnienia gaz musi być wciśnięty do deski, bo inaczej przepustnica dławi ilość zasysanego powietrza i ciśnienia wychodzą dużo duzo niższe .Pinhead pisze:A czy wciśnięcie gazu podczas kręcenia rozrusznikiem wpływa w jakimś stopniu na pomiar ?
Podczas pomiaru nie dawałeś gazu na maksa? Jeśli tak to powtórz pomiar , a napewno ciśnienia będą takie jak powinny.
Problem w tym że robiłem to u mechanika. Do samochodu wsiadł jakiś młodzik i miał kręcić rozrusznikiem ale nie słyszałem aby ktoś mu powiedział aby wciskał gaz. Będzie trzeba powtórzyć pomiar bo ten nie wygląda na wiarygodny. Skoro przy 9 barów docktore pisze że ledwo 160 wyciągał to przy 7-8 bar powinien jeździć jak 1.1GT
=-Pinhead-=
moj ma stuknięte 202 tys przebiegu. (przebieg orginalny na 100%), i tak sobie czytam wasze posty i chyba sobie też sprawdzę ciśnienie. Auto chodzi jak marzenie, pali od dotknięcia i nie bieże nic oleju! wymieniam olej co 10tys. i nic nic nie dolewam miedzy wymianami a na bagnecie wciąż ten sam stan. Więc ciekaw jestem pomiarów. Pzdr.
dawno, dawno temu eMKaDwa
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p= ... 8a#2102978
Części GTI, GT TDI, Cupra, FR
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p= ... 8a#2102978
Części GTI, GT TDI, Cupra, FR