Czy to odma??
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Czy to odma??
Witaj cie koledzy mam bore 2005 rok silnik 1.9tdi 101 koni atd oznaczenie i rano jak odpalam autko kopci przez chwile na niebiesko poczym przestaje oraz zauwazylem dziwny odglos po odkreceniu korka wlewu oleju autko obecnie ma 135 tys orginalnego przebiegu( 1wlasniciel)
Co to moze byc za przyczyna ktos mi powiedzial ze mam zatkana odme bo tez jak wyjme bagnet dymi na bialo z bagnetu pomocy poradzcie cos
CAPS LOCK /Duber
Co to moze byc za przyczyna ktos mi powiedzial ze mam zatkana odme bo tez jak wyjme bagnet dymi na bialo z bagnetu pomocy poradzcie cos
CAPS LOCK /Duber
Pozdrawiam DAWID
CZY TO ODMA?
to że Ci na chwilę przykopci przy odpalaniu to nie jest żadną tragedią a jeżeli chodzi o odmę to jaki
masz problem żeby odpiąć wężyk i sprawdzić czy wszystko jest ok. ?
masz problem żeby odpiąć wężyk i sprawdzić czy wszystko jest ok. ?
W zasadzie, w życiu można dojść do wszystkiego. Ale dojechać łatwiej.
CZY TO ODMA?
właśnie kolego nie bardzo wiem jak to zrobic i poczym poznac ze jest wszystko oki wiesz nie kopci mocno ale przez jakeis 15 sekund wiec mysle ze sporo obojetne czy jest na minusie czy na plusie
Pozdrawiam DAWID
Re: CZY TO ODMA?
jeżeli masz zapchaną odme to jak najbardziej jest możliwe dymienie z lejku na bagnetDaWiDplo pisze:a te dymienie po wyjęciu bagnetu co to moze byc?
jak wężyk od odmy idzie do aluminiowej rury co idzie do suszarki to od strony tej rury przy końcu tego wężyka jestDaWiDplo pisze:właśnie kolego nie bardzo wiem jak to zrobic i poczym poznac ze jest wszystko oki
czarna plastikowa zapinka która ma takie jak by nacięcia na które kładziesz palec z jednej strony i po przeciw ległej
stronie kładziesz drugi i ściskasz po czym pociągasz do siebie za ten wężyk tak żeby się zsunął i zaglądasz do jego
środka i patrzysz sobie co tam się dzieje.
CZY TO ODMA?
oki kolego po majowce sprawdze i podpytam sie ciebie co i jak potem dzieki wielkie
Pozdrawiam DAWID
CZY TO ODMA?
w razie zrób jakieś foty środka odmy oraz aluminiowej rury w miejscu gdzie się łączy z odmą i wrzuć tu do tematu
Czy to odma??
przecież na tych fotkach i tak niczego nie zobaczymy a już z pewnością niczego nie stwierdzimy. Jak daje na niebiesko po odpaleniu z pewnością nie jest to wina odmy. Jesteś z Płocka więc będzie tam ktoś kto dysponuje na forum vagiem. Podłącz się, odczytaj błędy a potem podejrzyj Ty lub ktoś kto się na nich zna i niech sprawdzi te wartości - zwłaszcza w grupie 007 wartość z czujnika temp. paliwa G81 itp. itd. To nie wiele co można sprawdzić vagiem. Reszta to już tylko i wyłącznie sprawdzenie typowo manualne i mechaniczne.
Czy to odma??
zapewne tak, nie ma to jak zawinąć rękawy otworzyć maske i samemu obadać temat.Sztomel pisze:przecież na tych fotkach i tak niczego nie zobaczymy a już z pewnością niczego nie stwierdzimy
z pewnością nie ale kolega pisał jeszcze o dymieniu z lejka bagnetuSztomel pisze:Jak daje na niebiesko po odpaleniu z pewnością nie jest to wina odmy
DaWiDplo wysłałem Ci na PW o co prosiłeś.
Czy to odma??
właśnie koledzy najgorzej mnie to martwi dymienie z bagnetu to ze dymi przez okolo 15 sek po uruchomieniu ale tylkko jak zimny na niebiesko i czuc typowy zapach nie przepalonego paliwa...to da rade przezyc...jutro wrzuce zdjecia i logi kolegi z gostynina ktory mi pomogł, wielkie dzieki i wam za pomoc jutro dam pare fotek a teraz wysylam logi silnika dodam ze zadnych błędów w silniku nie bylo
Pozdrawiam DAWID
Czy to odma??
koledzy a moze ktos jest z okolic plocka kto by mi pomogł rozwiązac ten problem...
Pozdrawiam DAWID
Czy to odma??
być może któraś świeca/świece żarowe są już do wymianyDaWiDplo pisze:dymi przez okolo 15 sek po uruchomieniu ale tylkko jak zimny na niebiesko i czuc typowy zapach nie przepalonego paliwa...to da rade przezyc...
Czy to odma??
włąsnie kolego po zakupie zostały wymienione świece olej wsztstkie filtry olej w skrzyni itp...nie mam wogole pomysłu co to może być
Pozdrawiam DAWID
Czy to odma??
w załączniku wysłałem link do filmu gdzie nagralem prace mojego tdi i odglosy po odkreceniu korka wlewu oleju czy to jest normalne prosze was o pomoc
" onclick="window.open(this.href);return false;
" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam DAWID