Diagnoza Przepływomierza?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- wojju
- Mały gagatek
- Kontakt:
ja stawiam ze to znowu przeplywomierz , ojciec ma golfa 1.9 tdi i brachol ma leona 1.9 tdi , wymiana tego ustrojstwa co chwile w jednym i drugim, jak cos sie dzialo z moca to zawsze byl przeplywomierz (ewentualnie jest jeszcze taki zawor, nie pamietam jak on sie nazywa, ktory mogl sie wykonczyc)
pozdro
pozdro
Zdradzilem VW na rzecz ... , z obawy przed linczem nie podam marki :D
Moja perelka MK3 GTD (sprzedana) http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=46338
Moja perelka MK3 GTD (sprzedana) http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=46338
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
pisalem wczesniej turbo do czyszczenia, ew. kat zapchany, i wszystkie tym pochodne !ozi12 pisze:Po wymianie przepływki było dobrze przez jakis czas teraz w czasie jazdy sie zamula jak zgasze silnik i odpale od nowa jest dobrze na vagu wyskakuje taki bład:
17964-Charge Pressure Control:Negative Deviation
P1556- 35-10---
Co to za bład prosze o rade moze ktos wie co to oznacza.
jak zaplacises zaprzeplywke to chyba jestes w plecy
Problem mam jusz rozwiązany błąd wynikał z nieszczelnosci na turbinie tzn na tej metalowej gruszcze od turbiny wdała sie korozja i była mała nieszczelnosc i turbina wogule nie pompowała bo gruszka zasysała sobie powietrze przez nią czego efektem były osiągi gorsze od zwykłego diesla i strasze kopcenie na wysokich obrotach.Dziurka zaklejona i wszystko jest ok .
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
szkoda ze nie pisales ze ci kopci bo chyba bysmy wczesnie ci cos konkretnego napisali ale dobrze ze juz okozi12 pisze:Problem mam jusz rozwiązany błąd wynikał z nieszczelnosci na turbinie tzn na tej metalowej gruszcze od turbiny wdała sie korozja i była mała nieszczelnosc i turbina wogule nie pompowała bo gruszka zasysała sobie powietrze przez nią czego efektem były osiągi gorsze od zwykłego diesla i strasze kopcenie na wysokich obrotach.Dziurka zaklejona i wszystko jest ok .
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
sprawdzales VaG iem ?ksamar pisze:dobrze by było jak któs dałby również odpowiedź dla takich problemów z dieslem ale nie z tdi tylko SDi, czyli spadek mocy i szarpanie po załączeniu przepływki, a po wyłączeniu norma tylko ze spadkeim mocy. Również szarpanie po najechaniu na kałuże, coś sie zaleje i szarpie że jechać nie można.
sprawdz w kostce polaczeniowej i przewody ktore ida do wtrysku sterujacego