EGR out - wrazenia
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
EGR out - wrazenia
Właśnie jestem świeżo po zaślepieniu EGRa, przy okazji wymiany poduszek pod silnikiem i innych dupereli został zaślepiony EGR i wyczyszczony dolot - niestety nie mam fotek, a było co oglądać - dolot wyglądał jak rura w zapchanym kiblu.
Modyfikacja wpłynęła głównie na wysokie obroty, auto bardzo ładnie kreci powyżej 3000, przy 4000 w dalszym ciagu czuje sie przyspieszenie - nie testowałem jeszcze na trasie ale ewidentnie widać że brakowało powietrza.
Modyfikacja wpłynęła głównie na wysokie obroty, auto bardzo ładnie kreci powyżej 3000, przy 4000 w dalszym ciagu czuje sie przyspieszenie - nie testowałem jeszcze na trasie ale ewidentnie widać że brakowało powietrza.
Ostatnio zmieniony śr wrz 19, 2007 16:15 przez Corvax, łącznie zmieniany 2 razy.
Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
Ja w tym paluszków nie maczałem bo niestety czasu brak , ale tu masz historyjke obrazkowąnt co mozna m.in zrobic z EGRem:Adamm pisze:mozesz dokladnie napisac w jaki sposob go zaslepiles?
http://www.gaweda.com/Matschke/ctvtuning/a3/a3.html
a zaslepiony został kawałkiem blachy - powinna troche wytrzymać
zaslepke wstawiamy tu:
kolektor lezał sobie pare godzin w benzynce, a potem bylo wyskrobywanezaprzal pisze:czym czysciles dolot? czy trzeba sie stosowac do jakichs zasad przy wykonywaniu tego zabiegu?
Ostatnio zmieniony wt sty 01, 2008 21:57 przez Corvax, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdor
Na allegro gość sprzedaje
takie fajne zaślepki do EGR-u grube i mocne wytrzymają sporo, bo jak blaszka cienka to przepali w mig.... A EGR to sam syf w dolocie.
-
- Gadatliwa bestia
- Lokalizacja: był Śląsk - Katowice, Mysłowice jest Poznań okolice
- Kontakt:
Ten EGR
kieruje ci cały syf ze spalania spowrotem do kolektora ssącego czym zasyfia kanały w głowicy plus cały kolektor takim syfem piach wymieszany razemz sadzami bardzo to zdrowe i ekologiczne dla naszych silników ale ponieważ spada NOx i coś tam jeszcze to wszystkie autka to mają.