Ile obniżają spręzyny WEITEC SE007VA/056 ??
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Witam
Mam takie pytanie ile obniżają te sprężyny o podanym numerze: SE007VA/056 (przód) i SE007HA/056 (tył) ponieważ nigdzie nie mogę znaleźć jakiegoś sensownego katalogu. Wiem że są to springi do Seata Ibizy, ale czy spasują pod Polówkę 1.6 benzyna.
Pozdrawiam...
Mam takie pytanie ile obniżają te sprężyny o podanym numerze: SE007VA/056 (przód) i SE007HA/056 (tył) ponieważ nigdzie nie mogę znaleźć jakiegoś sensownego katalogu. Wiem że są to springi do Seata Ibizy, ale czy spasują pod Polówkę 1.6 benzyna.
Pozdrawiam...
Re: Ile obniżają spręzyny WEITEC SE007VA/056 ??
UP
przyłączam się do pytania... ludzie na aukcjach czasem twierdzą że jest to 60/40 a czasem 60/60 niektórzy 40/40
przyłączam się do pytania... ludzie na aukcjach czasem twierdzą że jest to 60/40 a czasem 60/60 niektórzy 40/40
w TUV do SE007VA i SE007HA pisze -35
nie mam pojęcia co oznacza /056 i czy ta końcówka w oznaczeniu wpływa na obniżenie
nie mam pojęcia co oznacza /056 i czy ta końcówka w oznaczeniu wpływa na obniżenie
Krzycho, black new beetle 2.0i apk>aqy '99
www.newbeetle.pl
www.newbeetle.pl
Podbije się do tematu
http://moto.allegro.pl/komplet-sprezyn- ... 58961.html" onclick="window.open(this.href);return false;
ile idzie w dół i czy podejdzie do Octavi 1??
http://moto.allegro.pl/komplet-sprezyn- ... 58961.html" onclick="window.open(this.href);return false;
ile idzie w dół i czy podejdzie do Octavi 1??
AU095 - w jakimś ogłoszeniu znalazłem że -40
pasują do płyty podłogowej A4 (PQ34) a więc i do octavii 1U
pasują do płyty podłogowej A4 (PQ34) a więc i do octavii 1U
www.newbeetle.pl
www.newbeetle.pl
A4 to nie czasem ta sama płyta co Passat??
Wiem że leon/O1/Toledo/Golf i A3 miały te same płyty a co za tym idzie zawias i masę innych części.Jeśli to jest z A4 to silnik wzdłużny i alu zawias
Wiem że leon/O1/Toledo/Golf i A3 miały te same płyty a co za tym idzie zawias i masę innych części.Jeśli to jest z A4 to silnik wzdłużny i alu zawias
platforma (płyta podłogowa) A4 (PQ34) to:
VW Golf 4 / VW Bora (1J),
VW New Beetle (1C/1Y/9C),
Skoda Octavia (1U),
Audi A3 (8L),
Audi TT (8N),
Seat Leon (1M),
Seat Toledo 2 (1M)
Passaty to platforma B...
audi a4 (8E/8H) to platforma B6 (PQ46), czyli:
VW Passat B6 (3C), VW Passat CC, Skoda Superb II, Audi A4 (8E/8H), Audi S4 (8E)
zbieżność nazwy - a4 to model audi a A4 to nazwa kodowa płyty podłogowej do rodziny mk4
VW Golf 4 / VW Bora (1J),
VW New Beetle (1C/1Y/9C),
Skoda Octavia (1U),
Audi A3 (8L),
Audi TT (8N),
Seat Leon (1M),
Seat Toledo 2 (1M)
Passaty to platforma B...
audi a4 (8E/8H) to platforma B6 (PQ46), czyli:
VW Passat B6 (3C), VW Passat CC, Skoda Superb II, Audi A4 (8E/8H), Audi S4 (8E)
zbieżność nazwy - a4 to model audi a A4 to nazwa kodowa płyty podłogowej do rodziny mk4
www.newbeetle.pl
www.newbeetle.pl
beetle, Dzięki za poprzednie info
teraz nowe pytanie
Weitec sk015ha/000 60090163 takie oznaczenia są na sprężynach ile idzie w dół -35??
teraz nowe pytanie
Weitec sk015ha/000 60090163 takie oznaczenia są na sprężynach ile idzie w dół -35??
tak, -35 (tak pisze w tuv)
springi progresywne na tył do octavii jedynki.
www.newbeetle.pl
www.newbeetle.pl
czyli co?kamień czy da rade na nich śmigać??beetle pisze:tak, -35 (tak pisze w tuv)
da się jeździć bo to springi nie gwint a -35 to bardzo rozsądne obniżenie, wręcz kosmetyczne
według mojej wiedzy weitec to znakomity produkt, coś pośredniego między uznawanymi za miękkie jak seria eibach a twardymi h&r
jak masz komplet springów weiteca to śmiało zakładaj.
btw. od kilku miesięcy mam h&r -40 i żałuję że wcześniej ich nie założyłem, przeleżały w piwnicy bo obawiałem się zamontować.
oczywiście zmiana techniki jazdy była niezbędna ale na stałej trasie dom-praca-dom gdzie znam każdą dziurę i studzienkę jest rewelacyjnie.
a poza miastem to już całkiem bajka.
według mojej wiedzy weitec to znakomity produkt, coś pośredniego między uznawanymi za miękkie jak seria eibach a twardymi h&r
jak masz komplet springów weiteca to śmiało zakładaj.
btw. od kilku miesięcy mam h&r -40 i żałuję że wcześniej ich nie założyłem, przeleżały w piwnicy bo obawiałem się zamontować.
oczywiście zmiana techniki jazdy była niezbędna ale na stałej trasie dom-praca-dom gdzie znam każdą dziurę i studzienkę jest rewelacyjnie.
a poza miastem to już całkiem bajka.
www.newbeetle.pl
www.newbeetle.pl
weiteca miałem w mk2 i bardzo mi się podobała właśnie charakterystyka nie za twardo nie za miekko później pojawił się zawias koni i czar prysł taczka nie z tej ziemi.Teraz mam serie i jakoś nie podchodzi mi taki zawias dlatego szukam czegoś na wzór weiteca starzeje się nie potrzebuje taczki ale ciut sztywniejszego zawiasu tak do -40 żeby komfort za bardzo nie ucierpiał.Najbardziej wkurza mnie typowa przypadłość octavii 1 czyli tył wysoko przód nisko