Czyszczenie nastawnika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- dziechu
- Forum Master
- Auto: Golf III, Touran I 2.0 FSI
- Silnik: 1Z
Wielkie dzieki:) Przydaloby sie sporo wiecej takich ilustrowanych porad (np. samodzielna wymiana paska rozrzadu i rolek). Ja u siebie jeszcze nic powazniejszego nie robilem, ale jak bede - postaram sie tez obfotografowac i opisac.
P.S. Instrukcja w formacie PDF jest bardzo wygodna, jednak zdjecia stracily szczegoly w porownaniu z .DOC (przynajmniej tak jest u mnie).
P.S. Instrukcja w formacie PDF jest bardzo wygodna, jednak zdjecia stracily szczegoly w porownaniu z .DOC (przynajmniej tak jest u mnie).
owszem bo jest to w jakosci screen quality, a fotki sa i tak pogladowe wiec postawiłem na wage pliku, nie jakoścdziechu pisze:P.S. Instrukcja w formacie PDF jest bardzo wygodna, jednak zdjecia stracily szczegoly w porownaniu z .DOC (przynajmniej tak jest u mnie).
Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
Czyszczenie nastawnika
Witam Panowie,
trochę odgrzewam kotleta, ale pojawiła się na rynku taka usługa jak czyszczenie układów wtryskowych Jet Clean Tronic Liqui Moly- podaję linka:
http://www.liqui-moly.pl/jct" onclick="window.open(this.href);return false;
Z opisu usługi możemy wyczytać, że:
- czyszczenie pompy wtryskowej
- czyszczenie wtryskiwaczy
- czyszczenie komory spalania
- czyszczenie turbiny ze zmienną geometrią VTG (mam silnik ALH czyli to ta turbina)
U mnie mam nastawnik do czyszczenia ew. pompę do regeneracji - szarpania na jałowym przy dojeżdzaniu - na postoju jest ok (na 100% nie jest to dwumas)
Co myślicie o takim czyszczeniu ? Może ktoś już to robił ? Ile to kosztuje ?
trochę odgrzewam kotleta, ale pojawiła się na rynku taka usługa jak czyszczenie układów wtryskowych Jet Clean Tronic Liqui Moly- podaję linka:
http://www.liqui-moly.pl/jct" onclick="window.open(this.href);return false;
Z opisu usługi możemy wyczytać, że:
- czyszczenie pompy wtryskowej
- czyszczenie wtryskiwaczy
- czyszczenie komory spalania
- czyszczenie turbiny ze zmienną geometrią VTG (mam silnik ALH czyli to ta turbina)
U mnie mam nastawnik do czyszczenia ew. pompę do regeneracji - szarpania na jałowym przy dojeżdzaniu - na postoju jest ok (na 100% nie jest to dwumas)
Co myślicie o takim czyszczeniu ? Może ktoś już to robił ? Ile to kosztuje ?
WKS Śląsk Wrocław
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
Czyszczenie nastawnika
mozesz sobie zalac ,ale wyczysci kieszen i co najwyzej osad w pompie ale nie opilki bo powiedz mi w jaki sposob plyn moze sciagna opilki z elektromagnesu? ( przypomne tylko ze i tak caly nastwnik plywa w ropie non stop)
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
Czyszczenie nastawnika
Adamm, a powiedz jak długo schodzi taka procedura czyszczenia nastawnika w Twoim wykonaniu?
Zastanawiam się czy nie podjechać kiedyś ze swoim, tylko trochę daleko z tego pomorza.
Zastanawiam się czy nie podjechać kiedyś ze swoim, tylko trochę daleko z tego pomorza.
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
Czyszczenie nastawnika
macil, z Kwidzyna daleko nie masz
cala operacja do 40 min bo wczesniej przygotowuje sobie nastawnik wiec to tylko kwestia wymiany
cala operacja do 40 min bo wczesniej przygotowuje sobie nastawnik wiec to tylko kwestia wymiany
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
Re: Czyszczenie nastawnika
A jaka cena?Adamm pisze:macil, z Kwidzyna daleko nie masz
Czyszczenie nastawnika
Jeśli się zdecyduję, to będziesz miał kolejnego klienta. Nie wiem dokładnie kiedy, bo wszystko zależy od mojej pracy, bo albo sprzedam gofera, albo będę musiał jeszcze długo nim jeździć i wtedy odezwę się do Ciebie na priv'a po konkretne namiary.
Czyszczenie nastawnika
No i jestem po czyszczeniu nastawnika u Adamm'a. Powiem tak: warto było tłuc się do Warszawy 300km.
Przynajmniej w drodze powrotnej dobrze przetestowałem auto. Np wcześniej jazda na 5-biegu z prędkością 70km/h była niemożliwa, bo łeb urywało od szarpania,a teraz to czysta przyjemność.
Wszystko trwało tak jak Adamm napisał - 40 minut. Polecam wszystkim, bo na prawdę chłopak zna się na rzeczy.
Czyszczenie nastawnika
mam pytanie Pany, czyszczenie nastawnika pompy w silniku AFN pomaga na okolo 10k km, pozniej pojawia sie znowu szarpanie i gasniecie samochodu, co moze byc przyczyna? Czy trzeba zregenerowac cala pompe? Jakies pomysly?
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Czyszczenie nastawnika
Jak po ponownym rozebraniu nastawnika ,jest w nim za kazdym razem pełno opiłków to musisz szukać drugiej pompy ,albo samego jej dołu .Opiłki produkuje kończąca się pompa ,a kończy się zazwyczaj po zatankowaniu paliwa z różnymi " dodatkami " sam tak zajeżdziłem jedną pompę ,na szczęscie pomp jak i czesci do nich ,ci u mnie dostatekksyniu22 pisze:mam pytanie Pany, czyszczenie nastawnika pompy w silniku AFN pomaga na okolo 10k km, pozniej pojawia sie znowu szarpanie i gasniecie samochodu, co moze byc przyczyna?
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
Czyszczenie nastawnika
Pdf nie zawiera wielu szczegółów i mimo to nadal będzie sprawiał problemy podczas czyszczenia...
Golf mk1 AFN gtb3576klnrv 53mm,
Najmocniejszy AFN w Polsce i seryjny na świecie, najmocniejszy vp37 w Polsce
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=86&t=548005&p=6522426#p6522426
Najmocniejszy AFN w Polsce i seryjny na świecie, najmocniejszy vp37 w Polsce
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=86&t=548005&p=6522426#p6522426