Wymiana gum stabilizatora w MK4 - fotoporada
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Po co 3 takie same posty? garb jest na zenwętrznej powierzchni, na górze - różnią się tym, że nie pasują zamiennie do obejm
dokladnie jak kolega shmatan napisal. chodzi o garb zaznaczony na ponizszym zdjeciu strzalkami..istnieje jeszcze wersja plaska czyli bez tego garbu
Re: Wymiana gum stabilizatora w MK4 - fotoporada
Napisałem jeden ale jakoś się zrobiły 3 i nie mogę żadnego usunąć.
Dzieki koledzy u mnie okazało się że jest guma z garbem a obejma gładka dlatego nie wiedziałem o który garb chodzi:)
Dzieki koledzy u mnie okazało się że jest guma z garbem a obejma gładka dlatego nie wiedziałem o który garb chodzi:)
- orzech17111
- Forum Master
- Kontakt:
kiedys zamawialem w servisie.. i cos kolo 120 zl za 2 gumy + 2 obejmy:) a warto kupic ori bo znajomi po 50 tys km smigaja i nadal nic... a na febi czy tam febo nieraz potrafi posmigac 2-3 miesiace i juz znowu stara wersalka skrzypi:))
- Coldfire28
- Mały gagatek
Troche mija od czasu zalozenia tematu ale dodam cos od siebie co do gum stabilizatora.
Ja przerobilem 3 wyjscia:P
1. Kupienie gum febi - po miesiacu znow skrzypienie.
2. Kupienie ori i spokoj.
ale jest tez 3 rozwiazanie bez kupna febi , ori czy tez innych podrobek. Wystarczy kupic wąż ogrodowy średnicy w zaleznosci od stabilizatora. Obciac i nalozyc na stabilizator docisnac stara guma stabilizatora i dokrecic mocno obejme. U mnie podziałało i tez mam spokoj:)
Ja przerobilem 3 wyjscia:P
1. Kupienie gum febi - po miesiacu znow skrzypienie.
2. Kupienie ori i spokoj.
ale jest tez 3 rozwiazanie bez kupna febi , ori czy tez innych podrobek. Wystarczy kupic wąż ogrodowy średnicy w zaleznosci od stabilizatora. Obciac i nalozyc na stabilizator docisnac stara guma stabilizatora i dokrecic mocno obejme. U mnie podziałało i tez mam spokoj:)
MESS WITH THE BEST, DIE LIKE THE REST :]
Mój Gofer --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=4148474#4148474
Mój Gofer --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=4148474#4148474
a trzeba te obejmy wogole kupowac ? nie da sie dokupic gdzies ich w normalnej cenie a nie po 40zl sztuka ...
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Witam podziele sie informacjami
Oryginalne gumy z SEATA
Cena 29zł szt.
Ja wymieniałem w Toledo2 i z tego co sprawdzalem po vinie w 2003r. byly juz gumy z grzebietem.
Kupiłem tylko same gumy bo blaszki juz byly takie jak trzeba czyli z tym grzebietem
Oryginalne gumy z SEATA
Cena 29zł szt.
Ja wymieniałem w Toledo2 i z tego co sprawdzalem po vinie w 2003r. byly juz gumy z grzebietem.
Kupiłem tylko same gumy bo blaszki juz byly takie jak trzeba czyli z tym grzebietem
"Miałem kiedyś ja malucha lecz przesiadlem z niego sie... teraz Golfiem 3 śmigam"
czy takie gumy od skody octavi podejdą do vw ? pytam o oryginalne - skoda zawsze ma tańsze części a dużo pasuje od niej ?
http://www.dcichonski.eu fotografia motoryzacyjna i nie tylko
- bladzio1
- Mały gagatek
- Kontakt:
Re: Wymiana gum stabilizatora w MK4 - fotoporada
Kolego ja swoje kupowałem właśnie w skodzie bo u mnie nie ma ASO VWdżedal pisze:czy takie gumy od skody octavi podejdą do vw ? pytam o oryginalne - skoda zawsze ma tańsze części a dużo pasuje od niej ?
- orzech17111
- Forum Master
- Kontakt:
vag grupa to jest, wiec podejdzie, od a3 , fabii czy tez leona(byc moze tez cordoby) powinny pasowac;) bo to te same zawieszenia, a3-golf IV- fabia-
włąśnie dzis kupiłem cały komplet w ASO za cene 119 zł, a w Skodzie krzyczeli ponad 130 zł.
http://www.dcichonski.eu fotografia motoryzacyjna i nie tylko
jaka średnica stabilizatora jest w czwórce z silnikiem 1,4 16v? rok 99?
nie mam jak tego sprawdzić a przy zakupie Pan się o to spytał i niestety nie wiedziałem :/
nie mam jak tego sprawdzić a przy zakupie Pan się o to spytał i niestety nie wiedziałem :/
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
domeL, u mnie jest 21mm ale dla pewności:
Qto pisze:poszukaj w kodach wyposażenia na wlepie w bagażniku
0AE - 23mm
0AL - 21mm
0AM - 20,7mm
Panowie odkopię temat. Co powiecie na takie coś? http://moto.allegro.pl/guma-stabilizato ... 79227.html Macie jakieś doświadczenia? Może zamiast zwykłej (standardowej) gumy warto dopłacić do poliuretanu? Swego czasu w którymś odcinku wheeler dealers (sprzedawcy samochodów) na Discovery prowadzący montował zamiast zwykłych gumowych tuleje poliuretanowe twierdząc, że są po prostu lepsze - trwalsze i pianka ma lepsze właściwości od gumy;