uszczelka pod pokrywą zaworów (mk3)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
- Kontakt:
uszczelka pod pokrywą zaworów (mk3)
niedawno zakłądałem nową uszczelke pod pokrywe zaworów - troszke mi cieknie z lewej str - czy używa sie do tego jeszcze sylikonu?? help
Był Golf MK3, było Polo 6N, a teraz mam Lwa :)
witam!!! ja wymieniłem uszczelką i jest ok. nic nie cieknie!!!
fachowo podchodząc do sprawy to nie daje się żadnych silikonów dodatkowo ale niektóry robię różne eksperymenty.
dokręć lepiej śruby zgodnie z kolejnościę i odp. momentem, kolejnośc dokręcania tak jak w przypadku śrub głowicy!!!
POZDRO!!!
[ Dodano: Pon Cze 12, 2006 16:13 ]
odpowiednim momentem nie znaczy na max!!!
fachowo podchodząc do sprawy to nie daje się żadnych silikonów dodatkowo ale niektóry robię różne eksperymenty.
dokręć lepiej śruby zgodnie z kolejnościę i odp. momentem, kolejnośc dokręcania tak jak w przypadku śrub głowicy!!!
POZDRO!!!
VW jest Bogiem, GLOF nałogiem, PRĘDKOŚĆ zabawą, a SZCZĘŚCIE podstawą!!!
[ bo inaczej to srogie mandaty czekają ;) ]
-
- Użytkownik
- Kontakt:
a mogłbyś mi udzielić pomocy jak?? bpo niewiem od której zacząćzbycho pisze:witam!!! ja wymieniłem uszczelką i jest ok. nic nie cieknie!!!
POZDRO!!!
- tomekzabrze
- Użytkownik
- Kontakt:
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Znajomy ma warsztat i zamówił mi z InterCars - chyba erlinga ale nie jestem penyDymian1 pisze:A gdzie kupiliście uszczelke? I jakiej firmy ? Bo cos mi sie zdaje że też mnie czeka wymiana uszczeleczki.
Kupisz w każdym sklepie motoryzacyjnym z częściami do zagranicznych samochodów
pozdro
[ Dodano: Wto Cze 13, 2006 00:09 ]
Dymian1,
mam jeszcze pytanko ale dałeś za alusie i co to za model ?? bo są wyjebiste
[ Dodano: Wto Cze 13, 2006 00:27 ]
Jutro ściagam pokrywe zaworów i poprawie gdzieniegdzie sylikonem tylko kolega Zbycho pisał coś o przykręcaniu zgodnie z kolejnością i odpowiednim momentem?? może mi ktoś powiedzieć o co w tym chodzi - są 3 śruby - od której zacząć??
Miałem na myśli sklep lub może allegro albo cos w tym stylu.tomekzabrze pisze:czesci takei jak uszczelka kupuje sie raczje w sklepie motoryzacyjnym woogle niewiem co to za pytanie chyba nie na bazarze:)
Głównie rozchodzi mi sie o firmę uszczelki. Ale juz to wiem
[ Dodano: Wto Cze 13, 2006 08:49 ]
Dzięki! Alu kupiłem nówki za 410 eurovaclavo pisze:mam jeszcze pytanko ale dałeś za alusie i co to za model ?? bo są wyjebiste
>> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=47999 << + aktualizacja fotek strona 3
- lolo_golf
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Jak bedziesz zakładał ta uszczlke to posmaruj ją lekko olejem.
A co do przykrecania pokrywy to zaczynaj od srodkowych śrub i potem w obie strony na zewnątrz-tylko nie dopierd... ich na maxa tylko aż poczujesz opur i potem odpal autko i zobacz...jak bedzie cos cieklo to jeszcze delikatnie dokreć
Powodzenia
aha i tam nie masz 3 srub tylko z 8 wiec nie wiem gdzie ty patrzyles
A co do przykrecania pokrywy to zaczynaj od srodkowych śrub i potem w obie strony na zewnątrz-tylko nie dopierd... ich na maxa tylko aż poczujesz opur i potem odpal autko i zobacz...jak bedzie cos cieklo to jeszcze delikatnie dokreć
Powodzenia
aha i tam nie masz 3 srub tylko z 8 wiec nie wiem gdzie ty patrzyles
witam!! sprawdziłem w książce i w abd tez jest 8 srub przy pokrywie głowicy więc nie wiem o czym piszesz. Chyba raczej o pokrywie wtrysku bo tam jest 3 śruby. to plastikowe na górze to nie pokrywa zaworów tylko pokrywa zespołu wtryskowego. Silikonu i tam sie nie używa jesli chcesz zrobic to profesjonalnie. POWODZENIA!!!
VW jest Bogiem, GLOF nałogiem, PRĘDKOŚĆ zabawą, a SZCZĘŚCIE podstawą!!!
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Wiem co to pokrywa twtrysku a co pokrywa przykrywająca zawory tu i tu sa 3 śróby !!!!!! jutro zrobie fotke to ci pokaże - nie wiem gdzie to sprawdzałeś!!zbycho pisze:witam!! sprawdziłem w książce i w abd tez jest 8 srub przy pokrywie głowicy więc nie wiem o czym piszesz. Chyba raczej o pokrywie wtrysku bo tam jest 3 śruby. to plastikowe na górze to nie pokrywa zaworów tylko pokrywa zespołu wtryskowego. Silikonu i tam sie nie używa jesli chcesz zrobic to profesjonalnie. POWODZENIA!!!
POZDRO